Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Αυτή είναι η φοιτήτρια μάνα και ο πατέρας του δολοφονημένου βρέφους

❱❱ Η σχέση της φοιτήτριας, η έκτρωση που δεν έγινε και ο χωρισμός ❱❱ Φοβόμουν τι θα έλεγαν η μητέρα μου και ο κόσμος

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σοκ και ανατριχίλα στο πανελλήνιο προκαλούν οι αποκαλύψεις για την 22χρονη φοιτήτρια Σοφία Κ., η οποία γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της, στη Νέα Σμύρνη, το μωρό της και έπειτα άνοιξε την μπαλκονόπορτα και το πέταξε από τον δεύτερο όροφο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, επί της οδού Πριγκιποννήσων 5, αφήνοντάς το να πεθάνει αβοήθητο από το κρύο και την ασιτία!

Η αποτρόπαια πράξη της είναι από εκείνες που δεν μπορείς να πιστέψεις πώς μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος σε τέτοιου είδους έγκλημα: να σκοτώσει ένα νεογέννητο βρέφος. Ενα βρέφος, αίμα από το αίμα του.

Η 22χρονη, που μετά την ομολογία της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», αναμένεται να απολογηθεί αύριο ενώπιον των δικαστικών λειτουργών έπειτα από προθεσμία που έλαβε από τη 15η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.
Η δικαστική λειτουργός μετέβη χθες στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα και όρισε την απολογία της για την Παρασκευή, εφόσον η κατηγορουμένη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. Σε βάρος της νεαρής μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας μετά τη διαβίβαση στον εισαγγελέα της δικογραφίας που σχημάτισε η Αστυνομία για την υπόθεση.

Μετανιώνει για ό,τι έκανε

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης φοιτήτριας του ΤΕΙ Καλαμάτας Αλέξανδρο Αλεξιάδη, η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της». Ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή «μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν τη συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

Η 22χρονη Σοφία, παιδί χωρισμένων γονιών, είχε περάσει στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Εκεί, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, γνώρισε έναν συμφοιτητή της, με τον οποίο έκανε σχέση. Ομως, όπως είπε, όταν αποκάλυψε στον σύντροφό της ότι ήταν έγκυος, «εκείνος μου πρότεινε να κάνω έκτρωση. Εγώ δεν ήθελα κι έτσι με παράτησε. Επέστρεψα στην Αθήνα, στο σπίτι με τη μητέρα μου, αλλά δεν ήθελα να της το πω. Ντρεπόμουν. Φορούσα ριχτά ρούχα για να καλύπτω την εγκυμοσύνη. Οταν προχώρησε η κύηση, αποφάσισα ότι δεν μπορώ να το κρατήσω, αλλά ήταν αργά για έκτρωση» είπε με δάκρυα στα μάτια στους αστυνομικούς και έπειτα εξιστόρησε όσα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής μέσα στο σπίτι της. «Η μητέρα μου έλειπε από το σπίτι όταν με έπιασαν οι πόνοι. Πήγα στην μπανιέρα και γέννησα. Μόνη μου με ένα ψαλίδι έκοψα τον ομφάλιο λώρο. Φοβόμουν τι θα έλεγαν η μητέρα μου και ο κόσμος. Ηξερα ότι η μητέρα μου θα επιστρέψει. Δεν ήθελα να με δει με το μωρό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Το τύλιξα με ένα σεντόνι και το έβαλα σε μία νάιλον σακούλα. Το πέταξα από την μπαλκονόπορτα. Αμέσως μετά καθάρισα όσο καλύτερα μπορούσα το μπάνιο και πέταξα τον πλακούντα στη λεκάνη».

Οι δύο ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή στο άτυχο βρέφος, Σουλτάνα Μαριανού και Γιώργος Ντιλέρινια, αποφάνθηκαν ότι το αγοράκι, βάρους, 3,5 κιλών, γεννήθηκε ζωντανό και υγιές και απεβίωσε 12-20 ώρες μετά τη γέννησή του από την εγκατάλειψη, την έλλειψη φροντίδας και φαγητού.

«βροχη» οι παιδοκτονίες μαζί με εγκατάλειψη!

img 1233

Η περίπτωση της 22χρονης Σοφίας που γέννησε και αμέσως μετά πέταξε το μωράκι της στη Νέα Σμύρνη δεν είναι δυστυχώς η μοναδική. Υποθέσεις παιδοκτονίας μαζί με εγκατάλειψη φαίνεται να είναι πιο πυκνές την τελευταία διετία, όταν συνολικά διαπράχθηκαν ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε τέτοια περιστατικά ανά την επικράτεια, προκαλώντας σοκ και ανατριχίλα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ένα βρέφος είχε βρεθεί νεκρό μέσα σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη (μικρή φωτό) και, παρά τις έρευνες, ακόμη και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί η μητέρα. Τον Μάρτιο του 2017 είχε εντοπιστεί από υπαλλήλους νεκρό μωρό στο εργοστάσιο διαλογής-ανακύκλωσης απορριμμάτων της Λάρισας.

Τον Αύγουστο προς Σεπτέμβριο του 2016 η Κατερίνη συγκλονίστηκε από δύο απανωτά περιστατικά με διαφορά μόλις λίγων ημερών. Πρώτο είχε εντοπιστεί ένα νεκρό νεογνό που η Αλβανίδα μητέρα του είχε γεννήσει μέσα στο διαμέρισμά της και το είχε πετάξει στον φωταγωγό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε και η γυναίκα συνελήφθη. Δύο τρεις ημέρες μετά εντοπίστηκε πάλι νεκρό μωρό από υπαλλήλους, στο εργοστάσιο διαλογής-ανακύκλωσης απορριμμάτων της Κατερίνης.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...