Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Η αποστολή της Μισέλ Ομπάμα στην Αθήνα

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έρχεται για το ελληνικό χρέος και τις… ισορροπίες

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έρχεται για το ελληνικό χρέος και τις… ισορροπίες

Ερχεται η Μισέλ στην Ελλάδα; «Ναι» είναι η απάντηση. Αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης μας φέρουν την πρώτη κυρία των ΗΠΑ να επισκέπτεται την Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου το πιθανότερο, αλλά ίσως και πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η κίνηση αυτή θεωρείται πως θα είναι υποστηρικτική στο ζήτημα του ελληνικού «κουρέματος» του χρέους, το οποίο επιθυμούν οι Αμερικανοί. Συγχρόνως, θα είναι και ένα μήνυμα σταθερότητας τόσο της χώρας στις γενικότερες περί ρέουσες συνθήκες όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Γεωπολιτικά

Οι πρώτες συζητήσεις αφορούσαν τον ερχομό του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, αλλά η… μπίλια φαίνεται να γέρνει υπέρ της Μισέλ, έτσι ώστε να κρατηθούν και οι «γεωπολιτικές και άλλες» ισορροπίες. Η Μισέλ Ομπάμα αναμένεται να μείνει στην Αθήνα για ένα 24ωρο και ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου ξεσκονίζουν τα κόκκινα χαλιά! Την περίοδο της άφιξής της, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτή γίνει, η παρουσία της είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η παραλαβή και παράδοση του Λευκού Οίκου θα γίνει αρκετά αργότερα, ακριβώς με τη λήξη της θητείας Ομπάμα. Η Μισέλ, άλλωστε, έχει ρόλο-κλειδί στην πορεία προς τη νίκη των Δημοκρατικών, εργαζόμενη υπέρ της Χίλαρι Κλίντον. Η Χίλαρι, σύμφωνα με τα προγνωστικά όσων γνωρίζουν τα αμερικανικά, αναμένεται να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ με διψήφιο ποσοστό. Και αυτή, όπως λένε οι γνωρίζοντες, θα είναι μια μεγάλη νίκη των Δημοκρατικών, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα κερδίσουν τρίτη θητεία.

Τα 98α γενέθλια του παππού Μαθουσαλίξ

mitsotakis 0 

«E, όχι και να τα εκατοστήσει…» ήταν η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη σε όσους πήραν να της ευχηθούν για τα χθεσινά γενέθλια του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Λογικό, εάν σκεφθεί κανείς ότι έκλεισε τα 98 και μια τέτοια ευχή υποδηλώνει «ελεγχόμενο τέλος»! H Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε τις ευχές της στον πατέρα της και ηλεκτρονικά. «Χρόνια πολλά στον καλύτερο και τρυφερότερο πατέρα, αλλά και στον πολιτικό που βλέπει τη δικαίωση για τις αλήθειες που είπε στους Ελληνες» έγραψε στο facebook. Πάντως, ο πρόεδρος γιόρτασε τα γενέθλιά του σβήνοντας πολλά κεράκια σε μια φοβερή τούρτα που είχε στη μέση ένα ζαχαρένιο ομοίωμα του Μαθουσαλίξ! Ηταν μια ιδέα που είχαν τα εγγόνια του και έκανε ευτυχισμένο τον επίτιμο. Εχει πολύ χιούμορ η οικογένεια Μητσοτάκη με τον ωραίο μαθουσάλα παππού της. Να τον χαίρονται.


 Ενώ ακούγεται ότι… οδεύει προς υπουργοποίηση, ο ίδιος βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στα αμφιθέατρα και διδάσκει. Ο λόγος για τον καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Χριστοδουλάκη. Ο πρώην υπουργός, βέρος Κρητικός με πολύ μεγάλη αγάπη για τη γενέτειρά του την Κρήτη, είναι το ίδιο λάτρης και της διδασκαλίας. Οι φοιτητές του μιλάνε με πολύ θερμά λόγια για τον καθηγητή τους, που… παίζει για υπουργός, και μάλιστα πρωτοκλασάτος.

Τα μαλλιά της Σίας και οι ανταύγειες της Τασίας

sia kai ekpompi moytsina tasia antaygeies

«Εχω πάθει σοκ. Να βλέπω τον εαυτό μου σε τέτοια εκπομπή;» Αυτό σχολίαζε πειραγμένη η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στο καφενείο της Βουλής, την ώρα που η εκπομπή του Νίκου Μουτσινά την παρουσίαζε, κριτικάροντας την κόμμωσή της. Η τηλεόραση έπαιζε συνεχώς μέρος της ομιλίας της στη Βουλή. Η υπουργός παρακολουθούσε να μιλούν για αυτήν και για τα μαλλιά της: «Ασχολούνται πάλι με το πώς έχω τα μαλλιά μου, εάν είναι δυνατόν». Και ο συνάδελφός της δίπλα της απάντησε: «Εχεις πολύ μαλλί, ασχολούνται. Είσαι καραφλός, ασχολούνται. Τι να κάνουμε;» Μια και ο λόγος για τρίχες, να σημειώσουμε ότι η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου έβαψε κόκκινα τα μαλλιά της και έκανε αντίστοιχες κοκκινόξανθες ανταύγειες. Ωραίο το μαλλί!

(!)

«Το τρελό ενδιαφέρον των βουλευτών» για νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητιόταν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής σχολίασε ο βουλευτής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, απευθυνόμενος στον συνάδελφό του Δημήτρη Σταμάτη της Ν.Δ.: «Οι αστυνομικοί που γυρίζουν στους διαδρόμους είναι περισσότεροι από τους βουλευτές μέσα στην αίθουσα!» Και δεν είχε άδικο. Μόνο για εμάς, ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης χαλαλίζει κάνα δυο άμα τη αφίξει μας. Καταλαβαίνετε τι γίνεται όταν αφικνείται βουλευτής!

Το πάρτι στο Π. Φάληρο και ο Λουδοβίκος Τσίπρας

adonis eygenia sto party loydobikos

Ο στρατηγός Μανώλης Κωττάκης (με «ω») διοργάνωσε προχθές πάρτι προς τιμήν του φίλου του Αδωνη Γεωργιάδη στο Παλαιό Φάληρο και η απαστράπτουσα Ευγενία συνόδευε τον δημοφιλή σύζυγό της. Φορώντας ένα μπλε ραφ φόρεμα με παρτούς ώμους, η Ευγενία τράβηξε τα βλέμματα όλων. Το ζευγάρι δεν χάνει ευκαιρία να βρίσκεται στα πολύ κοσμικά όποτε και όπως προκύψει, και το κυριότερο η κυρία βρίσκεται πάντοτε στο πλάι του κυρίου. Αυτός, λοιπόν, ο κύριος χθες ανέβασε στο facebook φωτογραφία του πρωθυπουργού ως Λουδοβίκο. Δίπλα στη φωτογραφία ο Αδωνις, έγραψε: «Ο Alexis Tsipras για τους συνέδρους που άλλαξαν την ψήφο τους, μόλις τους είπε ότι ψήφισαν αντίθετα με την επιθυμία του…». Με τον τρόπο αυτόν διακωμώδησε την επίμονη απαίτηση του πρωθυπουργού να περάσουν οι δικές του προτάσεις στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Λουδοβίκος στη θέση του Λουδοβίκου!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...