Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

ΑΝΤΙΟ ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟ…

❱❱ Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον εμβληματικό ηγέτη του μπασκετικού ΠαναθηναϊκούΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη 

Λαοθάλασσα από απλό κόσμο, από όλες τις ομάδες και από όλες τις πολιτικές παρατάξεις ήταν εκεί! Ολοι ενώθηκαν για να συνοδεύσουν τον «κύριο Παύλο» στην τελευταία κατοικία του. Στη Μητρόπολη Αθηνών ράγισαν και οι πέτρες από τις οκτώ το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα, όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος οδηγήθηκε στην τελευταία κατοικία του, στο Α’ Νεκροταφείο.

Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του ιστορικού ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού κράτησε για περίπου έξι ώρες και περισσότερα από 15.000 άτομα πέρασαν από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών ώστε να πουν το ύστατο «χαίρε» στον άνθρωπο ο οποίος «έφυγε», ενώνοντας, όπως έκανε σε όλη τη ζωή του, τους πάντες και λαμβάνοντας την καθολική αναγνώριση από όλον τον ελληνικό αθλητισμό, δείγμα του απόλυτου σεβασμού στο πρόσωπό του, αλλά και στην τεράστια προσφορά του στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού, στον ελληνικό αθλητισμό και συνολικά στην ελληνική κοινωνία.

Η χθεσινή ημέρα του αγίου Τριφυλλίου (άλλη μία τεράστια σύμπτωση) είχε έντονες στιγμές, με τους Θανάση και Δημήτρη Γιαννακόπουλο (με τη μητέρα του Δέσποινα πάντα στην αγκαλιά του) να λυγίζουν λόγω της απώλειας του αγαπημένου αδερφού τους και πατέρα, αντίστοιχα. Ακόμα πιο συγκλονιστική ήταν, όμως, η στήριξη του κόσμου στην οικογένεια, με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και να φωνάζουν ρυθμικά συνθήματα σε όλη τη διάρκεια του πρωινού. Το «Παύλο, ζεις, εσύ μας οδηγείς» και το «Παύλο, αθάνατε» κυριάρχησαν έξω από τη Μητρόπολη, δημιουργώντας εικόνες και στιγμές που μόνο ανατριχίλα προκαλούσαν. 

30 31 f4 19643414

Στις 08.20 έφτασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος, φανερά καταβεβλημένος, ξέσπασε σε λυγμούς κατά την αποχώρησή του και ειδικά όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του. Οσο περνούσε η ώρα, ο κόσμος αυξανόταν και τα συνθήματά του έκαναν να λυγίσει ακόμα και ο πιο ψύχραιμος άνθρωπος.

Οι λέξεις, όμως, είναι φτωχές για να περιγράψουν όλα όσα συνέβησαν στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας του Παύλου Γιαννακόπουλου… Η Μητρόπολη των Αθηνών σείστηκε από τα χειροκροτήματα και το «Αθάνατος», που φώναζε ρυθμικά ο κόσμος, αλλά και από τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

2 1 0

Την ώρα που το φέρετρο με τη σορό του ιστορικού ηγέτη του μπασκετικού «Τριφυλλιού» βγήκε από την εκκλησία, ο κόσμος, ντυμένος στα πράσινα (μηχανοκίνητη πορεία συνόδευσε την πομπή μέχρι το Α’ Νεκροταφείο), ξέσπασε σε ιαχές, με την οικογένεια Γιαννακόπουλου να είναι άκρως συγκινημένη. Ειδικά η μητέρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Δέσποινα, λύγισε, με τις στιγμές να είναι ανατριχιαστικές και χιλιάδες 2 3 0μάτια να γεμίζουν δάκρυα. Η κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, αφού και οι οπαδοί που συνόδευσαν την πομπή έμειναν έξω από την πόρτα του κοιμητηρίου. Από όλη την οικογένεια της «Espresso», καλό ταξίδι, «κύριε Παύλο»…

ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΛΥΓΜΟΥΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς) μαζί με τη μητέρα του Δέσποινα και τον θείο του Θανάση ήταν τα πιο τραγικά πρόσωπα της χθεσινής ημέρας. Ο ίδιος γνώρισε και χθες λατρεία από τον «πράσινο» λαό ειδικά λίγο πριν από την ταφή του Παύλου Γιαννακόπουλου στο Α’ Νεκροταφείο.
Εξω από αυτό βρέθηκαν οπαδοί του Παναθηναϊκού και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δάκρυα στα μάτια τούς ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ενώ στάθηκε και στην αγάπη που είχε ο πατέρας του προς αυτούς. «Σας αγαπούσε τόσο πολύ. Εσείς του δίνατε δύναμη. Πραγματικά σας αγαπούσε και τον αγαπούσατε πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό που κάνατε».

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ»

2 2 0Εντονη ήταν η πολιτική παρουσία της χώρας στην κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Εκπρόσωποι από όλο τον πολιτικό κόσμο βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να απευθύνουν το ύστατο «αντίο» στον «πατριάρχη» του μπασκετικού Παναθηναϊκού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δίνει πρώτος το «παρών». Ο Προκόπης Παυλόπουλος έφτασε στον χώρο και, αφού «αποχαιρέτησε» τον εμβληματικό παράγοντα, αποχώρησε.

Μεταξύ άλλων ξεχώρισαν οι παρουσίες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

2 4 0Από την άλλη, το άκρως βεβαρημένο πρόγραμμα, λόγω των εθνικών θεμάτων, του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα δεν του επέτρεψε να παρευρεθεί στον ιερό ναό. Παρ’ όλα αυτά, δεν παρέλειψε να τιμήσει τη μνήμη της εμβληματικής μορφής της «πράσινης» οικογένειας, αποστέλλοντας στεφάνι και εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο συγκινημένος καπετάνιος, οι πρόεδροι και τα αστέρια του παρελθόντος

Σύσσωμη η αθλητική κοινότητα έδωσε το «παρών» στο λαϊκό προσκύνημα και στη νεκρώσιμη ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, στο τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, φανερά συγκινημένος και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, έδωσε το «παρών» στο ύστατο «χαίρε» στον μεγαλύτερο παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού. Στεφάνι από την οικογένεια έστειλε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, που δεν βρέθηκε στην εκκλησία. Στη Μητρόπολη το «παρών» έδωσαν όλο το μπασκετικό τμήμα των «πρασίνων» (συντετριμμένος ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος πρόσφατα έχασε τον πατέρα του) καθώς και μεγάλες ποδοσφαιρικές μορφές του συλλόγου.

Στη Μητρόπολη ήταν και ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (που αποδοκιμάστηκε από οπαδούς των «πρασίνων»). Στεφάνι έστειλαν οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Βασίλης Σπανούλης και οι Σωκράτης Κόκκαλης και Σάββας Θεοδωρίδης. Παρόντες επίσης ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και πολλές μεγάλες προσωπικότητες της «πορτοκαλί θεάς», όπως οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Παναγιώτης Γιαννάκης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Γιάννης Μπουρούσης, Αργύρης Πεδουλάκης, Αντώνης Φώτσης, Δημήτρης Παπανικολάου, Παναγιώτης Φασούλας και πολλοί ακόμα. Φυσικά, τόσο στο λαϊκό προσκύνημα όσο και στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των μπασκετικών και των ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας μας, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης, που δεν κατάφερε να δώσει το «παρών», έστειλε στεφάνι. Ενδεικτικά, τα στεφάνια που κατατέθηκαν ξεπέρασαν τα 3.500.

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...