Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Πουρσανίδης στα… χαρακώματα

❱❱ Ο ηθοποιός μιλάει για τη νέα σειρά της ΕΡΤ «Η Ζωή εν τάφω» όπου θα συμμετέχει ένα λαμπρό καστ πρωταγωνιστώνΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Η επόμενη σεζόν θα βρει την ΕΡΤ με τηλεοπτικές σειρές όπως αυτές που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν,esr 2506 026 cmyk χωρίς «εκπτώσεις» όσον αφορά την ποιότητα και το καστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αρχίζουν τα γυρίσματα για τη νέα παραγωγή «Η ζωή εν τάφω» που θα ζωντανέψει στη μικρή οθόνη στο πλαίσιο της δυναμικής επανεμφάνισης της δημόσιας τηλεόρασης στον χώρο της μυθοπλασίας.

Η δύσκολη ζωή, οι περιπέτειες της ψυχής, τα νοσταλγικά συναισθήματα του Ελληνα στρατιώτη μέσα από τα χαρακώματα και το αντιπολεμικό μήνυμα του Στρατή Μυριβήλη θα ακουστούν ξανά από σήμερα στη Μυτιλήνη, στην Αγιάσο και τη Συκαμιά -την ιδιαίτερη πατρίδα του Μυριβήλη-, στη Μακεδονία και την Αττική, σύμφωνα με το politikalesvos.gr. Ο Γιάννης Μπέζος (Στρατηγός Ιωάννου-Μπαλαφάρας), η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Αντζω), ο Γιώργος Αρμένης (Θύμιος Κωστούλας), ο Ερρίκος Λίτσης (Ταμίας), ο Νίκος Πουρσανίδης (Στρατής Μυριβήλης) και ένα λαμπρό καστ ταλαντούχων ηθοποιών συμμετέχουν στη νέα φιλόδοξη παραγωγή 16 επεισοδίων, που βασίζεται στο παγκοσμίου λογοτεχνικής αναγνώρισης ομώνυμο μυθιστόρημα.

Λίγο πριν ακουστεί η πρώτη κλακέτα, η «Espresso» επικοινώνησε με τον Νίκο Πουρσανίδη, ο οποίος δηλώνει πολύ τυχερός που θα συμμετάσχει στη σειρά. «Μου αρέσει πολύ η εποχή. Εχω επιχειρήσει ξανά κάτι τέτοιο και στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου “Το λιβάδι που δακρύζει” και στο σίριαλ “Γιούγκερμαν”, και νιώθω πολύ τυχερός που θα ζωντανέψω ιστορικούς χαρακτήρες. Νιώθω δέος που θα υποδυθώ έναν τέτοιο ήρωα, ένα υπαρκτό πρόσωπο και έναν συγγραφέα που θαυμάζω».

Η σκηνοθεσία

Η σειρά θα είναι εβδομαδιαία και θα προβάλλεται στην prime time ζώνη με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Τη διασκευή του σεναρίου και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τάσος Ψαρράς, ο οποίος έχει υπογράψει σειρές όπως «Το 13ο κιβώτιο», «Ο θησαυρός της Αγγελίνας» και «Καρυωτάκης», ενώ τη σφραγίδα τους στη σειρά βάζουν επίσης οι Σπύρος Λάσκαρης ως σκηνογράφος, Γιάννης Δρακουλαράκος ως διευθυντής φωτογραφίας και Ιουλία Σταυρίδου ως ενδυματολόγος. Την εκτέλεση της παραγωγής έχει αναλάβει η View Master Films, την οργάνωση της παραγωγής ο Γιώργος Παπαδάτος, ενώ παραγωγός είναι ο Γιώργος Κυριάκος.

«Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη άρχισε να σχεδιάζεται μέσα στα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην προκάλυψη του Μοναστηριού της Σερβίας. Ενα κεφάλαιο δημοσιεύτηκε από τότε στην εφημερίδα «Νέα Ελλάδα», που έβγαινε στη Θεσσαλονίκη το 1917. Mετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το πρώτο σύνολο μπήκε σαν επιφυλλίδα στη εβδομαδιαία «Καμπάνα» της Μυτιλήνης. Το ανάτυπο από εκείνη την επιφυλλίδα (1924) στάθηκε η πρώτη έκδοση του βιβλίου. Από τότε το «Η ζωή εν τάφω» σημειώνει μια σταθερή πορεία ως τις μέρες μας, μέσα σε πολλές και τρικυμιώδεις πολιτικές περιπέτειες, ενθουσιασμούς και παρεξηγήσεις. Η κυκλοφορία του βιβλίου είχε απαγορευτεί τα τέσσερα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας και τα κατοπινά τέσσερα της Κατοχής.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...