Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ο γκουρού που «προπονεί» δισεκατομμυριούχους

❱❱ Ο Νταν Πένια, που είχε προβλέψει τον θρίαμβο Τραμπ στις ΗΠΑ, μιλά στην «Espresso»Από τον
Παναγιώτη Λιάκο

Είναι ένας παγκοσμίως γνωστός γκουρού του πλούτου και της δύναμης που κάνει θραύση στο YouTube. Ονομάζεται Νταν Πένια και είναι 73 ετών. Μεγάλωσε ακούγοντας ψιθύρους και φήμες ότι ο πατέρας του ήταν εκτελεστής της CIA.

Ο ίδιος είναι προπονητής… δισεκατομμυριούχων! Μαθαίνει στους εκπαιδευομένους του τα μυστικά της ισχύος στο ιδιόκτητο κάστρο του στη Σκοτία. Μία εβδομάδα μαθημάτων κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ, αλλά ο Νταν Πένια θεωρεί ότι κανείς δεν επιστρέφει πίσω ίδιος και αδύναμος.

Οι απόψεις του είναι σκληρές, κόντρα στο ρεύμα της πολιτικής ορθότητας. Στις μαντεψιές συνήθως πέφτει μέσα. Είχε προβλέψει από τις αρχές του 2016 ότι ο Τραμπ θα έκανε «κιμά» τη Χίλαρι Κλίντον. Αυτοχαρακτηρίζεται ως «ο άνθρωπος των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων» επειδή με τη μέθοδό του, που ονομάζεται QLA (QLA = Quantum Leap Advantage, το οποίο μεταφράζεται σε «Πλεονέκτημα Κβαντικού Αλματος»), οι μαθητές του έχουν δημιουργήσει κεφάλαια ύψους 50 δις δολαρίων.
Τη διδασκαλία του τη βάσισε στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Η συνέντευξη έγινε μέσω Skype και όσα είπε στην «Εspresso» έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες που μπορείτε να ανακαλέσετε;

Οι πρώτες αναμνήσεις που έχω είναι από τότε που δεν ξεπερνούσα τα τέσσερα με πέντε χρόνια. Ζούσαμε στο ανατολικό Λος Αντζελες, σε μια περιοχή που οι ντόπιοι αποκαλούν «μπάριο», το οποίο σημαίνει γκέτο -κυρίως ισπανόφωνων-, όπου υπάρχει πολύ μεγάλη φτώχεια. Ο πατέρας μου καταγόταν από το ανατολικό Λος Αντζελες, ενώ η μητέρα μου και η γιαγιά μου πέρασαν κολυμπώντας στην Αμερική, διασχίζοντας τον ποταμό Ρίο Γκράντε. Ηταν λαθρομετανάστριες.

Μια που αναφέρατε τη λαθρομετανάστευση. Είστε υπέρ του τείχους με το Μεξικό;

Ναι. Πάρα την οικογενειακή ιστορία, εγώ είμαι υπέρ του τείχους. Θέλω να χτιστεί. Οι πρώτες μου αναμνήσεις είναι από το μικρό σπίτι όπου ζήσαμε και έπειτα από τον πόλεμο της Κορέας. Ο πατέρας μου ήταν αξιωματικός του στρατού και μπόρεσε να πάρει εμένα και τη μητέρα μου στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας ο πατέρας μου ανήκε στο στρατιωτικό Σώμα Ερευνας και Δίωξης Εγκλημάτων. Εγώ ήμουν περίπου έξι ετών. Εμαθα άπταιστα γαλλικά, πήγα σε γαλλικό σχολείο, στο στρατιωτικό σχολείο στο Βερντέν. Ο πατέρας μου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε στο ναυτικό και στον πόλεμο της Κορέας στον στρατό ξηράς. Μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας επέστρεψε στο ανατολικό Λος Αντζελες και έγινε αστυνομικός. Εφτασε ψηλά στην ιεραρχία της αστυνομίας, έως τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.

Ποια είναι τα πρώτα επαγγέλματα που σκεφτήκατε ότι θέλατε να ακολουθήσετε;

Οταν ήμουν πολύ μικρός και ζούσα στο γκέτο ήθελα να γίνω αστυνομικός. Μετά ιερέας. Είμαι καθολικός. Πήγαινα στην εκκλησία, παρακολουθούσα μαθήματα στο κατηχητικό και σκεφτόμουν τη σταδιοδρομία του παπά. Μετά ανακάλυψα τα κορίτσια και σκέφτηκα ότι η ζωή του ιερέα δεν θα μου ταίριαζε. Στο γυμνάσιο ήμουν αρχισυντάκτης στη σχολική εφημερίδα. Κάποια στιγμή ήρθα πρώτος σε έναν διαγωνισμό και κέρδισα μια εξάμηνη στήλη στους «Los Angeles Times». Διαβάζω «Financial Times», «Wall Street Journal», «Economist», «New York Times» και τους βρετανικούς «Times».

f6 dan pena charity orphanage

Πότε αρχίσατε να σκέφτεστε τα χρήματα; Πότε φιλοδοξήσατε για πρώτη φορά να γίνετε πλούσιος;

Το 1965 ήμουν 20 ετών. Στην κορύφωση του πολέμου του Βιετνάμ παρουσιάστηκα εθελοντικά στον στρατό. Ηθελα να πάω στον πόλεμο. Και ο πατέρας μου το ίδιο είχε κάνει στην εποχή του. Εκανα τη βασική εκπαίδευση μέσα σε οκτώ εβδομάδες και έπειτα ακολούθησαν επιπλέον οκτώ εβδομάδες πιο εξειδικευμένης εκπαίδευσης. Αμέσως μετά έλαβα μία επιστολή από τον στρατό, με την οποία μου προτεινόταν, αν ήθελα, να γίνω αξιωματικός. Ρώτησα τον πατέρα μου τι θα έκανε στη θέση μου.

Ο πατέρας μου πότε δεν μου υποδείκνυε τι να κάνω στη ζωή μου. Μέχρι που πέθανε το 1991 μου είχε δώσει μόνο δύο συμβουλές. Η μία από αυτές ήταν να πάω σε σχολή αξιωματικών. Πήγα λοιπόν στη σχολή αξιωματικών και ήμουν ο τρίτος νεότερος στην τάξη μου. Το 50% των συμμαθητών μου σε αυτή την τάξη σκοτώθηκε στο Βιετνάμ. Ανήκα στο OCS, στους δόκιμους αξιωματικούς του πεζικού, το οποίο προφανώς είχε και τις μεγαλύτερες απώλειες. Από τους 126 δόκιμους αξιωματικούς έστειλαν έξι στην Ευρώπη, στο ΝΑΤΟ. Αν και αρχικά μού είχαν πει ότι θα πάω στο Βιετνάμ, άλλαξαν τις διαταγές και κατέληξα στο ΝΑΤΟ. Εκεί λοιπόν, έπειτα από περίπου έναν χρόνο, στη λέσχη αξιωματικών είδα κάποιον αξιωματικό να κερνάει ποτά. Ρώτησα γιατί κερνάει αυτός. Μου απάντησαν ότι μόλις είχε κληρονομήσει 1.400.000 δολάρια.

Τα έτη 1967-68 το 1.400.000 δολάρια ήταν πάρα πολλά λεφτά. Ζήτησα από κάποιον να μου γράψει τον αριθμό σε μια χαρτοπετσέτα. Ηθελα να δω πώς φαίνεται. Μόλις είδα το νούμερο έμεινα άναυδος. Τόσα πολλά μηδενικά, τόσο μεγάλο ποσό δεν είχα ξαναδεί! Την ίδια ακριβώς περίοδο πήρα έναν έπαινο από τον στρατό γιατί είχα μια ιδέα σχετικά με τους νέους υπολογιστές που είχαν προμηθευτεί οι ένοπλες δυνάμεις. Μιλάω για τους κομπιούτερ οι οποίοι διάβαζαν δεδομένα από πλαστικές κάρτες. Αυτή η ιδέα τούς εξοικονόμησε περίπου 3.000.000 δολάρια. Το έπαθλό μου ήταν ένα πολεμικό ομόλογο αξίας 50 δολαρίων. Τότε ο στρατηγός Βον μου είπε: “Ντάνι, αν αυτό το είχες κάνει στον έξω κόσμο, ως πολίτης, θα μπορούσες να είχες γίνει ήδη πλούσιος”. Τον ρώτησα αν εννοούσε τον κόσμο των επιχειρήσεων και μου απάντησε καταφατικά.

military award

Τα σεμινάρια που κάνετε στους μαθητές σας τι ποσοστό επιτυχίας έχουν;

100%! Ολοι φεύγουν από εδώ αλλαγμένοι! Ολοι αυξάνουν το εισόδημά τους σημαντικά μετά τα QLA (Quantum Leap Advantage ονομάζονται τα σεμινάρια του Νταν Πένια, το οποίο μεταφράζεται σε «Πλεονέκτημα Κβαντικού Αλματος»). Δεν γίνονται όλοι δισεκατομμυριούχοι, αλλά η ζωή τους αλλάζει οριστικά.

Ελληνες παρακολουθούν τις διαλέξεις σας;

Ναι, έχω δύο. Από τους Ελληνες μαθητές μου ο ένας σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Πολύ καλό παιδί. Οργανώνει τις ομιλίες (πάντα δωρεάν) που δίνω σε διάφορα πανεπιστήμια. Αυτό δεν είναι εύκολο γιατί πολύ συχνά δεν θέλουν να μιλήσω. Οι απόψεις μου δεν αρέσουν επειδή είναι σκληρές, ευθείες, εναντίον της πολιτικής ορθότητας. Ο άλλος είναι snowflake (σ.σ.: snowflake σημαίνει χιονονιφάδα) και μένει στο Λονδίνο.

Αναφέρετε συχνά τον όρο snowflake. Τι εννοείτε με αυτόν; Ποια είναι η γενιά της «χιονονιφάδας» που σαρκάζετε τόσο συχνά;

Χιονονιφάδες είναι αυτοί που λιώνουν υπό πίεση. Οι άντρες αλλά και οι γυναίκες υψηλών επιδόσεων αντέχουν υπό πίεση. Τώρα οι οικογένειες, η πολιτική, τα ΜΜΕ, τα πανεπιστήμια, η πολιτική ορθότητα, όλοι μετατρέπουν τους άντρες σε χιονονιφάδες.

Σε μια αίθουσα του κάστρου όπου κάνετε μερικές από τις διαλέξεις στους εκπαιδευομένους σας υπάρχει ένα κάδρο με τον Μέγα Αλέξανδρο. Τι σας αρέσει περισσότερο με την προσωπικότητά του;

Στον Μέγα Αλέξανδρο μου αρέσει η ακόρεστη δίψα του να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο – και φυσικά το γεγονός ότι κατάφερε να το κάνει.

Η ελληνική φιλοσοφία έχει επηρεάσει τις απόψεις σας;

Η μέθοδος QLA που διδάσκω βασίζεται κυρίως στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τους δύο πρώτους και σημαντικότερους μέντορες της ανθρωπότητας. Οι μαθητές μου από την Ασία μού λένε ότι παρέλειψα τον τάδε και τον δείνα δικό τους.
Ομως, εγώ διάλεξα τους καλύτερους: Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Ενας από τους δικούς μου μέντορες ήταν ο Κωνσταντίνος Γράτσος, το δεξί χέρι του Ωνάση.

Τα παιδιά πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους

gia entheto 16 25 f3 with father

Πώς ήταν οι σχέσεις σας με τον πατέρα σας;

Οταν ήμουν μικρός έδωσα αρκετές μάχες κόντρα στη μεγάλη αυστηρότητά του. Εκείνος μεγάλωσε χωρίς πατέρα, τον έχασε προτού γεννηθεί, και με μεγάλωσε λες και ήμουν φαντάρος. Ηταν πολύ σκληρός, πολύ αυστηρός.

Αληθεύει ότι ο πατέρας σας ήταν εκτελεστής της CIA;

Εχει δουλέψει για τη CIA. Την εποχή που δολοφονήθηκε ο Τσε Γκεβάρα ο πατέρας μου δούλευε για την υπηρεσία κάπου εκεί κοντά στην περιοχή. Οταν δολοφονήθηκε ο Μπομπ Κένεντι τον ανακάλεσαν από τη σύνταξη για να διευθύνει τις έρευνες για τη δολοφονία. Τότε έλεγαν ότι «η κυβέρνηση προσέλαβε έναν πράκτορα για να τα κουκουλώσει».

Εσείς είστε φίλος με τα παιδιά σας;

Δεν θέλω να είμαι φίλος με τα παιδιά μου. Αυτό είναι μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί! Πρέπει να είμαι πατέρας. Δεν πιστεύω σε αυτά τα πράγματα και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ο κόσμος είναι σχεδόν διαλυμένος. Ανταλλάσσουν την πατρότητα με τη φιλία. Δεν το πιστεύω αυτό. Εχω τρία παιδιά, ο ένας είναι με ειδικές ανάγκες και επιτυχημένος σε αυτό που κάνει, και τα άλλα δύο παιδιά μου είναι και αυτά επιτυχημένα με πολύ καλές σπουδές και καταπληκτικές δουλειές.

Τι θα συμβουλεύατε τους γονείς να κάνουν;

«Σκληρή» αγάπη. Αυτή είναι η συμβουλή μου για να πετύχουν. Ο πατέρας μου εφηύρε τη «σκληρή» αγάπη τη δεκαετία του ’50. Πρέπει τα παιδιά να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για όλα όσα κάνουν. Ο γονιός πρέπει να τους το μάθει αυτό.

Πιστεύετε στην άσκηση σωματικής βίας;

Ποτέ δεν έχω χτυπήσει τα παιδιά μου, παρόλο που ο πατέρας μου ενίοτε με χτυπούσε.

offer

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...