Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Μπλόκο» στο Πάρκινσον

❱❱ Ποια φάρμακα βάζουν φρένο στην εξέλιξη της νόσουΕλπίδες για τη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον γεννά, σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαπίστωση πρόσφατης μελέτης ότι τα άτομα που λαμβάνουν κορτικοστεροειδή, όπως πρενδιζόνη, έχουν 20% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τρόμο (τρέμουλο) και ότι τα άτομα που λαμβάνουν θεραπείες που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα (και συγκεκριμένα αναστολείς της αφυδρογονάσης της μονοφωσφορικής ινοσίνης), όπως, για παράδειγμα, οι πάσχοντες από αυτοάνοσα νοσήματα (αρθρίτιδα, ελκώδης κολίτιδα, ψωρίαση), οι μεταμοσχευθέντες κ.λπ., έχουν έως και κατά 30% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νευροεκφυλιστική νόσο. 

«Το επόμενο βήμα μας είναι να κάνουμε μία μελέτη με νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με Πάρκινσον για να διαπιστώσουμε αν αυτά τα φάρμακα έχουν τις επιδράσεις που πιστεύουμε» τόνισε ο επικεφαλής ερευνητής Dr Brad Racette από την Ιατρική Σχολή του University of Washington.
Γενικά, με βάση τα τελευταία ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Clinical and Translational Medicine», οι επιστήμονες υποθέτουν ότι το Πάρκινσον ενδεχομένως να προκαλείται από ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα και ότι καταστέλλοντας τη δραστηριότητά του θα μπορούσαν να βάλουν φρένο στην εξέλιξη της νευροεκφυλιστικής νόσου που χαρακτηρίζεται από τρέμουλο, ακαμψία, αργές κινήσεις και δυσκολία στη βάδιση.

Λοιμώξεις

Ασφαλώς, η συγκεκριμένη μελέτη δεν υποδεικνύει τη λήψη ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων ή των κορτικοστεροειδών σε μια προσπάθεια πρόληψης του Πάρκινσον, με δεδομένο ότι τα μεν πρώτα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων ή καρκίνου, ενώ τα κορτικοστεροειδή την αρτηριακή πίεση και το βάρος. «Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να σκεφτόμαστε τη διενέργεια κλινικών μελετών για να διαπιστώσουμε τι μπορεί να τροποποιήσει τη νόσο, ωστόσο οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας μοιάζουν συναρπαστικές. Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη είναι ένα φάρμακο που να αποτρέπει την επιδείνωση στους ανθρώπους που έχουν μόλις διαγνωστεί με τη νόσο. Είναι λογική η υπόθεση ότι ένα φάρμακο που μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου θα μπορούσε να καθυστερήσει και την εξέλιξή της, και αυτήν ακριβώς την υπόθεση εξετάζουμε» πρόσθεσε ο Racette.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...