Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Στην Εντατική ο Σακελλαρίου

❱❱ Ο ηθοποιός χτυπήθηκε από την ασθένεια των κλιματιστικών και έχει σοβαρής μορφής πνευμονία ❱❱ Πριν από λίγες ημέρες έχασε τη ζωή του από το επικίνδυνο βακτήριο ο δημοσιογράφος Μάνος ΑντώναροςΑγωνία για τον Ακη Σακελλαρίου. Ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με πολλές τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες, νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή στην Εντατική δημόσιου νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκδηλώσει σοβαρής μορφής πνευμονία, που οφείλεται στο βακτήριο legionella και στη λοίμωξη των λεγεωναρίων που αυτό προκαλεί. 

Οπως έγινε γνωστό, η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη και ο ίδιος είναι διασωληνωμένος στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Ο συμπρωταγωνιστής της Δέσποινας Βανδή στο μιούζικαλ «Mamma Mia!» υπέφερε από υψηλό πυρετό και έντονο βήχα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, γεγονός που είχαν αντιληφθεί οι συνεργάτες του στην παράσταση, με τους οποίους περιόδευε ανά την Ελλάδα. Την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, πέρασε την είσοδο του νοσοκομείου προκειμένου να κάνει εξετάσεις και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του προκειμένου να του χορηγήσουν φαρμακευτική αγωγή. Ο Ακης τούς άκουσε φυσικά και ενημέρωσε τον παραγωγό του «Mamma Mia!» ότι λόγω προβλήματος υγείας δεν θα ακολουθήσει τον υπόλοιπο θίασο στην Κρήτη, όπου έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις για όλη την εβδομάδα που διανύουμε.

Ενημέρωσαν το κοινό

Μάλιστα, στην παράσταση που δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά το κοινό ενημερώθηκε ότι ο ηθοποιός είναι άρρωστος και γι’ αυτό δεν θα εμφανιστεί.

f2 6

Τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Σακελλαρίου ανέλαβε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος είχε ήδη ρόλο στο μιούζικαλ, ενώ τον χαρακτήρα του Μπουρδούμη κάλυψε ο Μανώλης Θεοδωράκης. Αναπόφευκτα, η είδηση για την ασθένεια του Ελληνα πρωταγωνιστή «ταξίδεψε» ως την Αθήνα, κάνοντας τόσο τους συναδέλφους του όσο και τους θαυμαστές του να ανησυχήσουν. Κοντά στον δημοφιλή ηθοποιό βρίσκεται η σύζυγός του Τίνα Βασιλικού, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Σημειώνεται ότι η νόσος των λεγεωναρίων, η οποία είναι γνωστή και ως νόσος των κλιματιστικών, θεωρείται πολύ σοβαρή και επικίνδυνη. Να θυμίσουμε ότι το βακτήριο legionella ήταν, όπως λέγεται, αυτό που προκάλεσε πριν από λίγες εβδομάδες βαριάς μορφής πνευμονία και στον δημοσιογράφο Μάνο Αντώναρο, ο οποίος άφησε στις 13 Ιουλίου την τελευταία του πνοή.

Πώς μεταδίδεται η νόσος των λεγεωναρίων

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η νόσος των λεγεωναρίων είναι μια βαριά μορφής πνευμονία, η οποία οφείλεται στο βακτήριο legionella. Αυτό βρίσκεται ευρέως διαδεδομένο στη φύση, ιδίως στα περισσότερα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει εύκολα όλα τα συστήματα ύδρευσης, όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού.

Η νόσος μεταδίδεται όταν οι άνθρωποι αναπνέουν σε ένα νέφος ατμών που έχει μολυνθεί από το βακτήριο. Τέτοια νέφη μπορεί εύκολα να αναπτυχθούν σε πολλά μέρη. Για παράδειγμα, μέσα σε υδατόλουτρα ή νερό πόσιμο ή λάτρας που βρίσκεται σε μεγάλες δεξαμενές, στις οποίες προϋπήρχε στάσιμο για πολύ καιρό και σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία. Ακόμη, αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμό νερό, σε μέρη όπως πύργοι ψύξης κεντρικών συστημάτων κλιματισμού, δεξαμενές ζεστού νερού, μεγάλες υδραυλικές εγκαταστάσεις ή σε τμήματα συστημάτων κλιματισμού σε μεγάλα κτίρια.

Η νόσος έχει θνητότητα περίπου 5%-10%, δηλαδή περίπου πέντε έως 10 άτομα από τα 100 που θα νοσήσουν θα έχουν μοιραία κατάληξη. Ωστόσο, δεν νοσούν όλοι όσοι εκτίθενται στο βακτήριο. Περισσότερο ευάλωτοι είναι όσοι έχουν επιβαρημένο ιατρικό ιστορικό με χρόνιες ασθένειες, οι καπνιστές, καθώς και οι ηλικιωμένοι. Η νόσος αρχίζει συνήθως με πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία και πόνο στους μυς. Στη συνέχεια εμφανίζονται ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή, που μπορεί να εξελιχθούν σε βαριά πνευμονία. Ολα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται από δύο έως 10 ημέρες μετά τη μόλυνση.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...