Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Εγινε κλέφτης για το παιδί του

Δικαστήριο αθώωσε 46χρονο άνεργο που αφαίρεσε από κατάστημα ένα κουτί μαρκαδόρους.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης υπάρχουν κάποιες καθημερινές ιστορίες που φέρνουν δάκρυα στα μάτια κάθε ευαίσθητου ανθρώπου. Η σύλληψη ενός πρώην μικρομεσαίου επιχειρηματία στον Βόλο για κλοπή από κατάστημα με είδη γραφικής ύλης έφερε στο φως της δημοσιότητας αυτήν την τραγική πραγματικότητα. Πριν από δύο χρόνια ο 46χρονος οικογενειάρχης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του υπό το βάρος χρεών που συσσωρεύτηκαν λόγω της οικονομικής ύφεσης. Ετσι δεν είχε οικονομικούς πόρους. Το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην επιχειρηματίας πήγε σε εμπορικό κατάστημα για να πάρει σχολικά προϊόντα για  το παιδί του.

Λίγα λεπτά αργότερα κατευθύνθηκε προς την πόρτα του καταστήματος για να φύγει χωρίς να έχει αγοράσει κάτι. Εκείνη τη στιγμή, όμως, ένας υπάλληλος του καταστήματος του ζήτησε να σταματήσει και να πλησιάσει το ταμείο, καθώς -όπως ανέφερε διακριτικά στον ίδιο- τον είδε να βάζει κάτι στην τσέπη του. Οπως διαπιστώθηκε, ο 46χρονος είχε αφαιρέσει από το ράφι με τα είδη ζωγραφικής ένα κουτί με μαρκαδόρους -αξίας μόλις 18 ευρώ- και το έκρυψε στα ρούχα του προκειμένου να μην πληρώσει, ενώ προσπάθησε να αποχωρήσει από το κατάστημα. Οι υπάλληλοι, όμως, είχαν ήδη ειδοποιήσει την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν σύντομα ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

«Από την ενημέρωση που έχουμε ο 46χρονος παραδέχτηκε άμεσα την πράξη του, την οποία απέδωσε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει» είπε αξιωματικός από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. «Οπως ορίζει ο νόμος ωστόσο, συνελήφθη, τέθηκε υπό κράτηση και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για κλοπή, με την αυτόφωρη διαδικασία» πρόσθεσε.   Στις συνομιλίες που είχε ο 46χρονος οικογενειάρχης, όσο ακόμη βρισκόταν στο κατάστημα αλλά και αργότερα με τους αστυνομικούς, έδειχνε συγκλονισμένος από την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση και προσπαθούσε να εξηγήσει ότι λόγω της παρατεταμένης ανεργίας σήμερα αντιμετωπίζει δυσκολίες να καλύψει ακόμη και τις πλέον βασικές ανάγκες του παιδιού του. Τελικά το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, δείχνοντας το ανθρώπινό του πρόσωπο, αθώωσε τον κατηγορούμενο πατέρα και τον άφησε ελεύθερο.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του καταστήματος δεν υπέβαλαν μήνυση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....