Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Η Ευρώπη (φέτος) θα περάσει από το… λιμάνι

Στον Παναθηναϊκό ίσως να μην αρκούν οι εντός έδρας νίκες με Πλατανιά, Πανιώνιο, Βέροια.

Με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων και όσων έχει καταφέρει φέτος, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει το «4 στα 4» στο πρωτάθλημα. Το μεγαλύτερο σερί του είναι «τρία στα τρία», αλλά τώρα για να κερδίσει την έξοδό του στην Ευρώπη πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να κερδίσει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Τι σημαίνει αυτό; Στους «πράσινους» δεν αρκούν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι νίκες μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια με Πλατανιά, Πανιώνιο, Βέροια, τις οποίες θεωρητικά μπορεί να υπολογίζει ότι θα βάλει στο… σακούλι του, αλλά θέλει τη νίκη και στο  Καραϊσκάκη. Η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δείχνει να περνάει από το ντέρμπι με τον «αιώνιο» στο φαληρικό γήπεδο, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει πρόσωπο και να κάνει ολική μεταστροφή για να πετύχει τον στόχο του.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ, έτσι όπως ήρθε, με την αποβολή του Σο στο 38′, μοιάζει φυσιολογική, γιατί από τη στιγμή που η ομάδα είχε ως στόχο να μη χάσει, ήταν επόμενο από τη στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο να μην μπορεί να αντέξει στην πίεση του αντιπάλου. Το θέμα είναι ούτε τα ίδια τα στελέχη της ομάδας μπορούν να ακολουθήσουν μια κοινή γραμμή. Ενώ ο Φάμπρι χαρακτήρισε «άδικη» την αποβολή του Σο στη συνέντευξη Τύπου, ο Βασίλης Κωνσταντίνου λίγη ώρα αργότερα δήλωσε: «Ο Σο δικαίως αποβλήθηκε γιατί έκανε επικίνδυνο παίξιμο». Οσον αφορά τον Φιγκερόα, αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος η χρησιμοποίησή του στην αρχική ενδεκάδα, αφού ο παίκτης είναι ακόμη πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ντέρμπι.

– Ο Χαμπίμπ Σο θα χάσει εκτός από το ματς με τον Πλατανιά κι εκείνο με τον Πανιώνιο για να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής από τις 4 κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ


ΠΑΟΚ – ΠΑΟ 2-0 

Εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο κίνητρο, ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον Παναθηναϊκό και την πήρε με σκορ 2-0 εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα παίζοντας για πενήντα λεπτά με παίκτη παραπάνω. Κομβικό σημείο στο ντέρμπι ήταν η αποβολή (ο Φάμπρι τηνχαρακτήρισε «άδικη») του Σο στο 37′ με δεύτερη κάρτα που λειτούργησε υπέρ των γηπεδούχων στην επανάληψη. Ετσι στο 58′ από ωραία προσπάθεια και σουτ του Καμαρά η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη, ενώ στο 81′ ο Βούκιτς από οριακή θέση με κοντινό σουτ «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του βάζοντας… φωτιά στις κερκίδες.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (46′ Αποστολόπουλος), Λίνο, Κατσουράνης, Σίντελφελντ, Κάτσε, Λάζαρ (90′ Κίτσιου), Ολίσε (67′ Βούκιτς), Καμαρά, Λόρενς, Αθανασιάδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (72′ λ. τρ. Σπυρόπουλος), Μαρίνος, Σο, Μαυρίας (80′ Φορναρόλι), Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Φιγκερόα (67′ Εσπάρθα).
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...