Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ψάχνουν σε τρία σημεία το «φάντασμα των Εξαρχείων»

Στοχευμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον γνωστό αντιεξουσιαστή που είχε μετατρέψει σε οπλοστάσιο το νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Στοχευμένες έρευνες σε Αθήνα, Αχαΐα και Αγρίνιο εξελίσσονται από την Κρατική Ασφάλεια, σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο γνωστός αντιεξουσιαστής που είχε μετατρέψει νοικιασμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στα Εξάρχεια… σε οπλοθήκη. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί των δύο υπηρεσιών από τις μέχρι τώρα έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το «φάντασμα των Εξαρχείων», ο 35χρονος Παναγιώτης Ασπιώτης που καταζητείται, έκανε συχνά ταξίδια σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Μία ή δύο φορές το μήνα ο γνωστός αντιεξουσιαστής και παλιός γνώριμος της αστυνομίας νοίκιαζε από συγκεκριμένη εταιρεία στην πλατεία Αττικής αυτοκίνητο και κατευθυνόταν στις ίδιες περιοχές. Οι αστυνομικοί συνδυάζοντας αυτά τα ταξίδια με τον χάρτη που έχουν δημιουργήσει, στον οποίο χαρτογραφούνται οι διαδρομές που ακολουθούν τα όπλα μέχρι να φτάσουν στα χέρια των «ανταρτών πόλης» και στις ένοπλες οργανώσεις, εξετάζουν πια σοβαρά το ενδεχόμενο ο 35χρονος να έχει σχέση με τα σκοτεινά μονοπάτια εισαγωγής όπλων στην Ελλάδα. Αλλωστε, όπως λένε οι αστυνομικοί, κατά το παρελθόν ο 35χρονος, όταν ήταν προφυλακισμένος -κατηγορούμενος για επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ και κλοπή του οπλισμού τους-, είχε αναπτύξει σχέση στη φυλακή με ποινικούς, οι οποίοι γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων όπλων στη Βαλκανική χερσόνησο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», κλιμάκια τόσο της Ασφάλειας όσο και της Αντιτρομοκρατικής έχουν ήδη φτάσει σε Αχαΐα και Αγρίνιο, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το μυστικό, τόσο για τα όπλα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια όσο και για το πού βρίσκεται ο 35χρονος αντιεξουσιαστής, είναι δυνατόν να κρύβεται σε αυτές τις δύο περιοχές της χώρας, χωρίς βέβαια να εξαιρούν την Αθήνα.

Το γεγονός πως τα όπλα που βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ του νοικιασμένου από τον 35χρονο Ι.Χ. ήταν λαδωμένα και οι σφαίρες πακεταρισμένες σε μεταλλικά κουτιά δείχνει πως η παραλαβή τους είχε γίνει πρόσφατα. Μάλιστα το γεγονός πως πρόκειται για καθαρά όπλα, δηλαδή όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια ένοπλων οργανώσεων ή σε υποθέσεις του κοινού Ποινικού Δικαίου, επιβεβαιώνουν τις υποψίες των αστυνομικών ότι παραλήφθηκαν πρόσφατα. Το ερώτημα βέβαια στο οποίο προσπαθούν οι Αρχές να δώσουν μια απάντηση είναι τι θα έκανε τα όπλα ο 35χρονος, αν δηλαδή θα τα έδινε σε άλλα άτομα που έχουν σχέση με ένοπλες οργανώσεις «αντάρτικου πόλης» ή θα πραγματοποιούνταν με αυτά ληστείες προς ενίσχυση του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου».

Πάντως ακόμα οι αστυνομικοί, τόσο της Κρατικής Ασφάλειας που έχει αναλάβει τις έρευνες όσο και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που επίσης ασχολείται με το θέμα, δεν έχουν καταφέρει να λύσουν αυτό το μυστήριο, το οποίο όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το μοναδικό.

Ξετυλίγοντας το μυστήριο

Τα όπλα βρέθηκαν πριν από περίπου δέκα ημέρες σε αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο ίδιος ο Παναγιώτης Ασπιώτης με τα πραγματικά του στοιχεία από συγκεκριμένη εταιρεία στην πλατεία Αττικής -τη μαρτυρία έβγαλε στο φως της δημοσιότητας η «Espresso»-, κάτι που συνήθιζε να κάνει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα τα τελευταία τρία χρόνια. Οπως μας λέει χαρακτηριστικά  αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει γνώση των ερευνών: «Οποιος θέλει να περάσει απαρατήρητος και να μην “καρφωθεί” νοικιάζει ένα αυτοκίνητο με τα πραγματικά του στοιχεία και κάνει τη… δουλειά. Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι νοικιασμένο αυτοκίνητο με πραγματικά στοιχεία χρησιμοποιείται για παράνομη πράξη;»

Ομως την τελευταία φορά κάτι δεν πήγε καλά για τον 35χρονο αντιεξουσιαστή. Το οπλοστάσιο αποκαλύφθηκε όταν το αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε σε ιδιωτικό γκαράζ και ο Παναγιώτης Ασπιώτης δεν το παρέδωσε στην εταιρεία ενοικιάσεων την ημέρα που είχε συμφωνηθεί. Από τότε και μετά τα ίχνη του 35χρονου έχουν χαθεί. Γιατί όμως δεν πήγε κανείς να πάρει το αυτοκίνητο, που ήταν φορτωμένο όπλα, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η υπόθεση; «Κάτι έχει πάει στραβά στο όλο σχέδιο και ο άνθρωπος που θα παραλάμβανε το νοικιασμένο αυτοκίνητο δεν εμφανίστηκε στην ώρα του» λέει ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Από την άλλη, είναι μυστήριο και το γεγονός ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που νοίκιασε το αυτοκίνητο δεν έμαθε ότι κάτι συνέβη και το άτομο που θα παραλάμβανε το όχημα δεν εμφανίστηκε».

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...