Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Αλμπέρτα Τσοπανάκη: «Διέκοψαν ομιλία του Μητσοτάκη για να δείξουν τη σειρά μου»!

Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη αποτελεί από τους θεμελιωτές της ελληνικής...

Μπλέκουν το αστέρι των 80s σε απάτη!

Η Τζίνα Σπηλιωτοπούλου κατηγορείται ότι καταθέτοντας πλαστά έγγραφα προσπάθησε με συνεργό της να πάρει 73.000 για το στήσιμο επιχείρησης.

Περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη για τη γνωστή τραγουδίστρια Τζίνα Σπηλιωτοπούλου που μεσουρανούσε στις πίστες των λαϊκών κέντρων τη δεκαετία του ’80 με την επιτυχία της «Ολα για το φουστάνι», ενώ είχε βραβευθεί και στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 1977. Οπως αποκάλυψε η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, η 57χρονη Αναστασία Σπηλιωτοπούλου «όλα για το παραδάκι» τα έκανε, αφού κατηγορείται για πλαστογραφία, καθώς φέρεται πως με πλαστά έγγραφα προσπάθησε μαζί με συνεργό της να «βουτήξει» χρήματα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, η γνωστή τραγουδίστρια και ο συνεργός της Ι.Ψ. εμφανίστηκαν σε εταιρεία αξιολόγησης για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ ως απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού και ειδικότερα των ΗΠΑ, και με πλαστά έγγραφα ζήτησαν να τους χορηγηθεί το ποσό των 73.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση νέας επιχείρησης.

Η επιχειρηματική πρόταση που κατέθεσε η πάλαι ποτέ «βασίλισσα του λαϊκού πενταγράμμου» στη μη κερδοσκοπική εταιρεία που εγκρίνει τις νέες προτάσεις αφορούσε δραστηριότητες διεπιστημονικών ερευνών και πειραματικών υπηρεσιών εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και ρομποτικής! Τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν δήθεν πτυχία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των ΗΠΑ και της Πάτρας, καθώς και ινστιτούτου των Χανίων. Μάλιστα, η γνωστή τραγουδίστρια εμφάνισε πλαστό πτυχίο Χημείας από πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το οποίο έφερε τα στοιχεία της, ενώ ο συνεργός της προσκόμισε βεβαίωση σπουδών από μεσογειακό ινστιτούτο επιστημών! Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι δύο κατηγορούμενοι ήταν στο κατώφλι του… γκισέ ώστε να εισπράξουν από τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ τα χρήματα και βέβαια να γίνουν… καπνός με το παραδάκι στην τσέπη, καθώς δεν είχαν προσκομίσει μόνο πλαστά πτυχία, αλλά και πλαστά στοιχεία ταυτότητας για τη νεοϊδρυθείσα εταιρεία τους, για την οποία μάλιστα είχαν δηλώσει ως έδρα τα γραφεία άλλης υπαρκτής εταιρείας στην οδό Ακαδημίας.

Οι τρεις υπάλληλοι της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που δέχεται τις νέες επιχειρηματικές προτάσεις, ώστε να προετοιμάσει τα έγγραφα για τη χορήγηση του επιδοτούμενου ποσού, δεν κατάλαβαν το κόλπο, με αποτέλεσμα όλα να πηγαίνουν ρολόι για την Τζίνα Σπηλιωτοπούλου και τον συνεργό της. Η απάτη ωστόσο άρχισε να ξεκαθαρίζει όταν τα έγγραφα έφτασαν στα χέρια υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος θα έδινε την τελική έγκριση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ο συγκεκριμένος υπάλληλος αναγνώρισε στις φωτογραφίες την πάλαι ποτέ «βασίλισσα του πάλκου», προφανώς γιατί και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 ήταν λάτρης των ασμάτων της γνωστής τραγουδίστριας, με αποτέλεσμα να ενημερώσει τους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας. Ετσι, εξειδικευμένοι αστυνομικοί στα προγράμματα της Ε.Ε. ερεύνησαν την υπόθεση και διαπίστωσαν την πλαστότητα των εγγράφων που είχαν καταθέσει η γνωστή τραγουδίστρια και ο συνεργός της, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί στο παρά πέντε η εκταμίευση του ποσού των 73.000 ευρώ. Σε βάρος της Τζίνας Σπηλιωτοπούλου και του συνεργού της σχηματίστηκε δικογραφία που ήδη έχει υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...