Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Φέσια επωνύμων στο Πήλιο

Πολιτικοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι που διαθέτουν βίλες δεν έχουν πληρώσει (πέντε χρόνια τώρα) ούτε ευρώ για λογαριασμούς νερού!

Φέσια με… ουρά έχουν βάλει επώνυμοι σε περιφερειακούς δήμους του Πηλίου, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουν πληρώσει ούτε έναν λογαριασμό νερού! Ατομα της πολιτικής σκηνής, καλλιτέχνες, ακόμα και γνωστοί δημοσιογράφοι που διαθέτουν βίλες στην περιοχή, άγνωστο πώς, την έχουν βγάλει «καθαρή» τόσα χρόνια δίχως να έχουν πληρώσει ούτε… ευρωσέντ!
Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Δήμος Νότιου Πηλίου αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή υδροδότησης σε όσους δημότες είχαν συσσωρευμένες οφειλές και δεν είχαν προβεί σε καμία ρύθμιση. Ανάμεσα στις παροχές που διακόπηκαν ήταν αυτή του εξοχικού γνωστού πολιτικού, ο οποίος οφείλει περίπου 10.000 ευρώ και ενός άλλου, πασίγνωστου προσώπου της τηλεόρασης, που όφειλε σε λογαριασμούς νερού 12.000 ευρώ!
Από την ώρα της διακοπής άρχισαν οι… άνωθεν πιέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι δεν σήκωσαν το ακουστικό τους για να μιλήσουν με τους αρμοδίους του δήμου, όμως υπήρξαν οι μεσάζοντες που προσφέρθηκαν να… καθαρίσουν για λογαριασμό τους. Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», μία εξ αυτών υπήρξε άκρως προκλητική, αφού δεν δίστασε να μιλήσει με άσχημο τρόπο σε δημοτικό σύμβουλο του Νότιου Πηλίου. Εκείνος διατήρησε την ψυχραιμία του, απαντώντας της ωστόσο πως «αν οι επώνυμοι οφειλέτες δεν προσέλθουν για ρύθμιση, το πιθανόν είναι ότι θα ξεραθεί το γκαζόν τους και θα αδειάσει η πισίνα τους».

Δύο μέρες μετά τέσσερις από τους επώνυμους οφειλέτες του Δήμου Νότιου Πηλίου -διά των αντιπροσώπων τους- προχώρησαν στη ρύθμιση της οφειλής καταβάλλοντας ορισμένες εκατοντάδες ευρώ. Φυσικά ο προβληματισμός μεταξύ παραγόντων του Δήμου Νότιου Πηλίου είναι αν οι συγκεκριμένοι επώνυμοι αλλά και οι υπόλοιποι οφειλέτες θα φανούν συνεπείς στις ρυθμίσεις ή μετά το φθινόπωρο θα εξαφανιστούν στην Αθήνα και θα αρχίσουν νέο κύκλο πιέσεων και… ρυθμίσεων από το επόμενο καλοκαίρι!
Σημειώνεται πως όλα αυτά τα ακριβά ακίνητα αγοράστηκαν πολύ πριν από την οικονομική κρίση, τις «χρυσές» εποχές, και τώρα ορισμένοι ιδιοκτήτες τους θέλουν να συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν, επιβαρύνοντας όμως τους οικείους δήμους. Πάντως για την περιοχή του Νότιου Πηλίου, τώρα που τίθεται σε αμφιβολία το μέλλον της λειτουργίας του φράγματος «Παναγιώτικο» (υδροδοτεί τα περισσότερα χωριά της ευρύτερης περιοχής), πιθανότατα θα αλλάξει η πολιτική για το νερό. Εξάλλου, σε περίπτωση απενεργοποίησης του φράγματος, η δημοτική Αρχή θα αναγκαστεί ούτως ή άλλως να αναζητήσει άλλες πηγές υδροδότησης και θα απαιτήσει την εξόφληση των τεράστιων χρεών από επώνυμους και ανώνυμους οφειλέτες για να χρηματοδοτήσει τα απαραίτητα μελλοντικά έργα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....