Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Η… μπίλια στο κόκκινο ή θα ανάψει «πράσινο»;

Το ντέρμπι των «αιωνίων» Ολυμπιακού – ΠΑΟ δεσπόζει στην προτελευταία αγωνιστική.

Εδώ και πολλές δεκαετίες τα ντέρμπι των «αιωνίων» χαρακτηρίζονται από πάθος, φανατισμό, γόητρο και συχνά κρίνουν ένα πρωτάθλημα. Φέτος, με τον Ολυμπιακό να είναι ήδη πρωταθλητής και μαθηματικά από τις αρχές Μαρτίου και τον Παναθηναϊκό να παραπαίει αγωνιστικά, η αυριανή (19.00, NS1) αναμέτρηση στο φαληρικό γήπεδο δεν θυμίζει και πολύ το παρελθόν.

Παρ’ όλα αυτά στα στρατόπεδα των δύο αντιπάλων φαίνεται να υπάρχει πείσμα και θέληση για μια πειστική εμφάνιση κι ένα θετικό αποτέλεσμα. Αλλωστε, όπως έχουν τονίσει κατά καιρούς σχεδόν όλοι οι παλαίμαχοι που φόρεσαν τη φανέλα μιας εκ των δύο ομάδων, αυτά τα παιχνίδια παραμένουν ξεχωριστά και έχουν τη δική τους σημασία. Ακόμη και στην περίπτωση που ο ένας από τους δύο «μονομάχους» δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ή το αποτέλεσμα δεν κρίνει τον τίτλο.

Τώρα, μια στροφή πριν από τον τερματισμό της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λίγκας, η διαφορά που χωρίζει δύο ομάδες άγγιξε τους 37 βαθμούς! Ο Ολυμπιακός έχει διπλάσιους πόντους από τον Παναθηναϊκό, όμως αυτό το γεγονός δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τον κόσμο της πειραϊκής ομάδας. Ολα δείχνουν ότι αύριο το βράδυ στο Καραϊσκάκη δεν θα πέφτει… καρφίτσα – πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Για τα «μαγικά χαρτάκια» του αγώνα υπήρξε τρομερή ζήτηση τις προηγούμενες ημέρες και η λογική λέει ότι θα κοπούν περισσότερα εισιτήρια από τα 30.293 που έβγαλε η καταμέτρηση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν μη τι άλλο, είναι κι αυτό ένα απτό δείγμα της «δίψας» που εξακολουθεί να έχει ο κόσμος γι’ αυτά τα παιχνίδια και με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι και στο ματς του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός ήταν το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο ΟΑΚΑ με 16 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Ομως όχι μόνο δεν επικράτησαν εύκολα (το ντέρμπι έληξε ισόπαλο 2-2 με τέρματα των Μαυρία, Τοτσέ και Τζιμπούρ), όπως προέβλεπαν πολλοί, αλλά μπορούσαν και να χάσουν το ματς, αφού φάνηκε ότι η ιδιαιτερότητα του αγώνα «αφύπνισε» τους παίκτες του «τριφυλλιού».

Αρκετά διαφορετικά πρόσωπα, τόσο στις ενδεκάδες όσο και στους πάγκους, θα έχουν οι δύο ομάδες συγκριτικά με το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Κατ’ αρχάς με άλλον προπονητή είναι πλέον ο Ολυμπιακός (Μίτσελ αντί Ζαρντίμ) και με άλλον ο Παναθηναϊκός (Βονόρτας αντί Ρότσα). Επίσης από τους Πειραιώτες θα λείψει ο αρχηγός τους στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, ο Βασίλης Τοροσίδης, που είναι πλέον κάτοικος Ρώμης. Επίσης ο Ζαρντίμ είχε επιλέξει κάποιους παίκτες για τη βασική ενδεκάδα, όπως ο Σιόβας και ο Μοδέστο, οι οποίοι λογικά δεν θα βρίσκονται στα πλάνα του Μίτσελ. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον στο ρόστερ του τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο και Πετρόπουλο, ενώ ο πρωταγωνιστικής του παιχνιδιού στον πρώτο γύρο, ο Μαυρίας, τώρα είναι νοκ άουτ λόγω τραυματισμού.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...