Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Εις μνήμην Κούρκουλου

Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για ασθενείς με καρκίνο, με δωρεά της Μαριάννας Λάτση

Με προσωπική δωρεά της Μαριάννας Ι. Λάτση, στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, το ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» απέκτησε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας. Το ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος» παραδόθηκε και επισήμως με μια σεμνή, συγκινητική εκδήλωση το μεσημέρι της Παρασκευής από την κυρία Λάτση, παρουσία -μεταξύ άλλων- του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του διοικητή του νοσοκομείου Νίκου Φαλδαμή.
44r324tr234t 2Η πολύτιμη δωρεά, ύψους 4.000.000 ευρώ, προέβλεπε την πλήρη ανακατασκευή (βάσει διεθνών προδιαγραφών) και τη μετατροπή του 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ σε υπερσύγχρονο ΚΗΝ για ογκολογικές ασθένειες. 
44r324tr234t 8
Ποιους εξυπηρετεί

Το κέντρο «Νίκος Κούρκουλος» αναμένεται μάλιστα να εξυπηρετεί 30.000 ασθενείς ετησίως και να πραγματοποιεί σχεδόν 4.000 χειρουργικές επεμβάσεις τον χρόνο! Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ασωπίου και Αχιλλέως Παράσχου 16, στην Αθήνα, και αποτελείται από έξι ορόφους, ισόγειο και τρία υπόγεια. Εχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., είναι δυναμικότητας 46 κλινών και από την Παρασκευή ανήκει στο δυναμικό του ογκολογικού νοσοκομείου Αθηνών «Αγιος Σάββας».

«Εζησα έντονα, εκείνα τα έξι χρόνια με τον Νίκο στα νοσοκομεία, τις αγωνίες των ασθενών και των συντρόφων τους, τον πόνο, την προσευχή, την ελπίδα που γεννιέται, σβήνει και ξαναζωντανεύει, το ημίφως των θαλάμων αναμονής, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και την ακαταλληλότητα και την ανεπάρκεια των υποδομών» είπε συγκινημένη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κυρία Λάτση και συνέχισε:
44r324tr234t 6«Ολα αυτά τα βίωσα βαθιά και αφού ο ίδιος δεν το έβαλε ποτέ κάτω, θέλησα με τη δωρεά αυτή -πράξη καθήκοντος, λύτρωσης και αλληλεγγύης θα τη χαρακτήριζα εγώ- να συνδράμω όσο μπορώ στην προστασία και στον σεβασμό της αξιοπρέπειας στη ζωή και στην ασθένεια. Νιώθω ευλογημένη και τυχερή που μέσα από αυτή την πράξη ευθύνης και αγάπης μπορώ να συμβάλω στην εθνική προσπάθεια για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

»Παραδίδουμε με μεγάλη χαρά και τιμή στο υπουργείο Υγείας και στο νοσοκομείο “Αγιος Σάββας” το ΚΗΝ “Νίκος Κούρκουλος”, με την προσδοκία ότι ο χώρος αυτός θα αξιοποιηθεί επ’ ωφελεία των χιλιάδων συνανθρώπων μας που ταλαιπωρούνται από ογκολογικές παθήσεις, με την πεποίθηση ότι το κέντρο μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο χώρο εργασίας και εκπαίδευσης, και την ελπίδα να αποτελέσει παράδειγμα λειτουργίας και ένα νέο μοντέλο ιατρικής περίθαλψης για την Αττική και όλη την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε σπουδαίο έργο το ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος» και κατά τον χαιρετισμό του τόνισε:
44r324tr234t 4«Τα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας αποτελούν μια ξεχωριστή στιγμή για το νοσοκομείο, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και φυσικά για την κοινωνία μας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο τίθεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του καρκίνου. Οι πολίτες πλέον έχουν στη διάθεσή τους μια υπερσύγχρονη δομή που ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο, χάρη στη σπουδαία δωρεά της κυρίας Μαριάννας Ι. Λάτση. Ο πόνος της έγινε δύναμη και οδήγησε στην εξαιρετική αυτή προσφορά, για την οποία την ευχαριστούμε».
44r324tr234t 3Ο διοικητής του θεραπευτηρίου «Αγιος Σάββας» Νίκος Φαλδαμής χαρακτήρισε το ΚΗΝ στολίδι, ενώ ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Μινογιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Για όλους όσοι έχουν επηρεαστεί άμεσα ή έμμεσα από τον καρκίνο το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος” δίνει ελπίδα και ζωή. Για όλους τους πολίτες η συνεργασία στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση τεκμηριώνει ότι η Ελλάδα μπορεί αλλιώς, μακριά από κομματικούς καβγάδες, αδιέξοδα διλήμματα και στείρα πόλωση».

Οι υπηρεσίες

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας αναβαθμίζονται. Στο ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος» οι ασθενείς θα προσέρχονται το πρωί, θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια μέρα.
44r324tr234t 5Η λειτουργία του ΚΗΝ αναμένεται να συμβάλει άμεσα στην απελευθέρωση κλινών στο κεντρικό κτίριο του θεραπευτηρίου «Αγιος Σάββας», ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται πιο πολύπλοκα ογκολογικά περιστατικά.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός της ημερήσιας νοσηλείας είναι ευρύτατα διαδεδομένος στις περισσότερες χώρες. Βάσει της διεθνούς εμπειρίας, η λειτουργία των ΚΗΝ αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές εξορθολογισμού των δαπανών και σωστής αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της υγείας.

Οσον αφορά το κέντρο «Νίκος Κούρκουλος», όλα άρχισαν πριν από τρία χρόνια, την 1η Φεβρουαρίου του 2012, με μια λιτή και καλογραμμένη επιστολή που έφερε την υπογραφή του πρώην διοικητή του «Αγίου Σάββα» Παναγιώτη Μινογιάννη προς το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Λάτση. «Πρέπει να τολμήσουμε να ονειρευτούμε κι έτσι συνολικά και ατομικά να δουλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο». Αυτό έγραφε ο κ. Μινογιάννης προτείνοντας τη δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας για το νοσοκομείο.
44r324tr234t 7Ετσι, με τον ν. 4159/2013 (ΦΕΚ Α 127/2013) κυρώθηκε η σύμβαση δωρεάς μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών και της δωρήτριας Μαριάννας Ι. Λάτση, που προέβλεπε την πλήρη ανακατασκευή και μετατροπή του 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ σε υπερσύγχρονο ΚΗΝ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...