Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Εφιάλτης στην Κυψέλη για 74χρονο

Κουκουλοφόροι τον άρπαξαν στον δρόμο και πριν τους πιάσουν πήραν από το σπίτι μετρητά και κοσμήματα

Ενα μαρτυρικό δίωρο στα χέρια πενταμελούς σπείρας πέρασε η οικογένεια ενός 74χρονου συνταξιούχου, τον οποίο οι κακοποιοί είχαν αρπάξει (στη μέση του δρόμου!) και βασανίσει προτού τελικά εισβάλουν στο σπίτι του στην Ανω Κυψέλη! Η υπόθεση αρπαγής του συνταξιούχου κομμωτή και της ληστείας εις βάρος του ίδιου καθώς και της συζύγου και του γιου τους στο σπίτι τους εξιχνιάστηκε πάντως μέσα σε λίγες ώρες, με τη σύλληψη σε Καλλιθέα και Νίκαια ενός Ρώσου και τεσσάρων ομογενών από την Ουκρανία και το Καζακστάν.

Ολα άρχισαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν ο 74χρονος βγήκε από το σπίτι του για να πάει βόλτα τον σκύλο του. Σε ανύποπτο χρόνο τον προσέγγισαν φορώντας κουκούλες τύπου full face τρεις από τους συλληφθέντες και τον ανάγκασαν χρησιμοποιώντας βία να μπει σε ένα βανάκι, μέσα στο οποίο βρισκόταν ακόμη ένας συνεργός τους.

Στη συνέχεια οι δράστες τον έδεσαν και του πήραν όσα χρήματα είχε μαζί του, ενώ προσπάθησαν χτυπώντας τον στο πρόσωπο και το σώμα να τον πείσουν να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου που είχε στο σπίτι του, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Απτόητοι οι κακοποιοί, αφού στάθμευσαν το βαν στην πιλοτή του σπιτιού στην Κυψέλη, μπήκαν στο εσωτερικό του, σαν κύριοι, με τα κλειδιά που είχαν πάρει από το θύμα τους! Εκεί με τη χρήση βίας ακινητοποίησαν την 70χρονη σύζυγό του και τον 39χρονο γιο τους, που υπέστησαν σοκ στη θέα των εισβολέων, και προσπάθησαν εκ νέου να αποσπάσουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, πάλι όμως δίχως αποτέλεσμα.

Με συσκευή οξυγόνου

Τελικώς κατάφεραν να το διαρρήξουν χρησιμοποιώντας συσκευή οξυγόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφαίρεσαν περίπου 15.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ. Κατόπιν επιβιβάστηκαν στο βανάκι και εγκατέλειψαν στα Πατήσια αιμόφυρτο από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί τον άτυχο 74χρονο. Στην κατοχή των συλληφθέντων και κατόπιν έρευνας στα σπίτια τους βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.625 ευρώ, ένα δελτίο μεταφοράς κεφαλαίων (έμβασμα) με ημερομηνία κατάθεσης 14 Μαΐου 2015, χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και δύο πλάκες χρυσού και ασημιού, τις οποίες έκλεψαν από το χρηματοκιβώτιο του άτυχου ηλικιωμένου. Να σημειωθεί ότι δύο από τους συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες και ακόμη ένας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες ενέργειες, ενώ εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...