Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Ο Πέιν τίμησε το Αίγιο

Ο σκηνοθέτης που ετοιμάζει νέα ταινία με άρωμα Ελλάδας βρέθηκε στον τόπο καταγωγής του

Από τη Νεμπράσκα στο Αίγιο! Ο τιμημένος με δύο Οσκαρ ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πειν τίμησε τον τόπο του και πέρασε ένα τριήμερο στην αχαϊκή πόλη, το οποίο συνοδεύτηκε με νοσταλγία αλλά και σινε-αποκαλύψεις. Ο Αλέξανδρος, όπως ζήτησε να τον αποκαλούν μιλώντας σπαστά ελληνικά, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει ένα δυνατό project με άρωμα Ελλάδας.

tg324y3y 1Κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι δεν αποχωρίστηκε λεπτό τη φωτογραφική μηχανή του. Τραβούσε χωρίς σταματημό πρόσωπα, πράγματα και γωνιές της πόλης του. Ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια. «Θέλω να γυρίσω μια ταινία στην Ελλάδα. Το έχω πει πλέον τόσες φορές δημοσίως που ο κόσμος έχει φτάσει να μη με πιστεύει» εξομολογήθηκε ο σεναριογράφος μιλώντας στην εκδήλωση προς τιμήν του στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό.

Η συνέντευξη

Σε συνέντευξή του στο Greek Hollywood Reporter που προβλήθηκε στον κινηματογράφο Απόλλωνα στο Αίγιο, ο Αλεξάντερ Πέιν εκμυστηρεύτηκε: «Θέλω να μετακομίσω στην Ελλάδα. Οχι μόνιμα αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα για να μάθω καλά τα ελληνικά επιτέλους και να χρησιμοποιήσω την κάμερά μου σαν μέσο για να πω μια ελληνική ιστορία και κάνοντάς το αυτό να ανακαλύψω περισσότερο τον εαυτό μου».

tg324y3y 3Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο βραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο και την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά στο Ιστορικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, ενώ γεύτηκε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν κατά την επίσκεψή του σε ένα φωτογραφείο στην οδό Μητροπόλεως, όπου του χάρισαν φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος σε παιδική ηλικία με τη μητέρα του Πέγκυ.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με συγγενείς του από την Αιγιαλεία είχε μεγάλη ανταπόκριση και στον κατάμεστο δημοτικό κινηματογράφο Απόλλωνα το «παρών» έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και η βραβευμένη Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη. Προβλήθηκε επίσης η ταινία του «Νεμπράσκα» και ανάμεσα στα άλλα δώρα που του πρόσφεραν ο δήμαρχος και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ ήταν δύο λευκώματα για το Αίγιο και αντίγραφα αρχαίων ευρημάτων από την Αιγιαλεία.

Ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, καθηγητής μουσικής και εξάδελφός του, μίλησε για εκείνον, ενώ αμέσως μετά κάποιοι από τους συγγενείς του έπαιξαν μια διασκευή σύνθεσης από τη «Γειτονιά των Αγγέλων» του Μίκη Θεοδωράκη.

Τεριάννα Παππά 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...