Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Παράνοια στις Βρυξέλλες!

Ούτε χθες κατέληξαν (για τα επώδυνα μέτρα). Νέο Eurogroup αύριο και ενώ ο χρόνος έχει ήδη τελειώσει

Μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, μαραθώνιες επαφές, προτάσεις σε αντιδιαστολή, νεύρα τεντωμένα, ηρωικές ελληνικές διατυπώσεις, τελεσιγραφικές ευρωπαϊκές δηλώσεις και παράταση αγωνία συνθέτουν το σκηνικό-θρίλερ που διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑ

Κάποιοι δεν βλέπουν πρόοδο, άλλοι ελπίζουν σε happy end! Χθες το Eurogroup ολοκληρώθηκε πάλι άδοξα, αφού δεν βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ των θέσεων της Αθήνας και των δανειστών. Ηδη ξεκίνησε νέος γύρος διαβουλεύσεων, με τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να περιμένουν νέες προτάσεις από την Ελλάδα, δίνοντας ραντεβού πιθανόν για αύριο, Σάββατο, προκειμένου να συνεχιστούν οι ύστατες προσπάθειες να βρεθεί συμφωνία μέσα σε ασφυκτικά χρονικά όρια. Ωστόσο η πόρτα για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτή, καθώς παρά το διαφαινόμενο αδιέξοδο, υπήρξαν φωνές αισιοδοξίας. Αν και… περίσσευε ο προβληματισμός, αν και οι δυο πλευρές έχουν ακόμα απόσταση να καλύψουν σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ αλλά και το ασφαλιστικό, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι αρκετοί αξιωματούχοι της Ε.Ε., υπουργοί Οικονομικών αλλά και εκπρόσωποι των θεσμών μιλούσαν για φως στο τέλος του τούνελ, για θετική κατάληξη μέσα στις επόμενες ημέρες.

Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αισιοδοξούσε για επίτευξη συμβιβασμού, και μακάρι να είναι έτσι, ανεξάρτητα από το αν έχουμε να κάνουμε και με επικοινωνιακό σχέδιο μιας… περήφανης συνθηκολόγησης. Η Γερμανίδα καγκελάριος πάντως Μέρκελ ήταν σαφής, καθώς είπε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση πριν από το άνοιγμα των αγορών την επόμενη Δευτέρα», με τον χρόνο πλέον να μετράει αντίστροφα.

Η βαριά λίστα

Σε κάθε περίπτωση, όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα ελπίζοντας σε συμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα είναι «πολύ βαριά» για τους πολίτες!

Γιατί, όπως η «Εspresso» έχει ήδη αναφέρει, όλες οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, όλα τα μέτρα που αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας φέρνουν έναν νέο δυσβάσταχτο λογαριασμό για την ελληνική κοινωνία, ανεξάρτητα αν αυτός τελικά θα γράφει 8, 10 ή 11 δισ. ευρώ!

Οι δανειστές εμφανίστηκαν πάλι ιδιαίτερα επιθετικοί και απαιτητικοί από την αρχή. Επέμεναν στην αύξηση του ΦΠΑ της εστίασης στο 23%, ενώ ζητούσαν και την επιβολή του ίδιου συντελεστή για τη διαμονή σε ξενοδοχεία (τώρα είναι στο 6,5%). Οι δανειστές ζήτησαν διατήρηση ΕΝΦΙΑ, αλλά κατάργηση εξαιρέσεων σε νησιά και αύξηση φόρου σε ασφάλιση με κατάργηση απαλλαγών.

Οι θεσμοί επιμένουν για κατάργηση του ΕΚΑΣ σταδιακά έως το 2019, με την αρχή όμως να γίνεται άμεσα (με περικοπή του από το 20% των πιο προνομιούχων δικαιούχων), ζητούν περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από την 1η Ιουλίου, σύνταξη για όλους στα 67 έτη μέχρι το 2022 (ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας), αύξηση έκτακτης εισφοράς φυσικών προσώπων, αύξηση εισφορών υγείας στο 6% για κύριες συντάξεις και επέκταση στις επικουρικές. Προβλέπεται, ακόμα, αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 28% και προκαταβολή φόρου 100%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...