Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ντου τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Συναγερμός στην ΕΥΠ για τα σενάρια του τρόμου ■ Οι απoκαλύψεις Βρετανού δημοσιογράφου τού ΒΒC σε βιβλίο του

Σειρήνες συναγερμού ηχούν στα αυτιά των ελληνικών Αρχών και ειδικά της ΕΥΠ μετά τη δημοσιοποίηση των σχεδίων του Ισλαμικού Κράτους για τη δημιουργία μιας r4qt«αυτοκρατορίας του φόβου» με την κατάκτηση πλήθους χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ως το 2020!

Οι επεκτατικές βλέψεις των ισλαμιστών φέρεται ότι απλώνονται σε τρεις ηπείρους και ο προγραμματισμός τους για την επόμενη πενταετία προβλέπει πως και η Ελλάδα θα συμπεριλαμβάνεται στο υπό ίδρυση Χαλιφάτο και θα υπαχθεί σε μια επαρχία με το όνομα «Ορόμπρα», η οποία θα απαρτίζεται από όλες τις χώρες των Βαλκανίων!

Οι ανατριχιαστικές πληροφορίες και εκτιμήσεις που αναφέρει στο βιβλίο του με τίτλο «Empire of Fear – Inside the Islamic State» ο Βρετανός δημοσιογράφος του BBC Αντριου Χόσκεν έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ, η οποία (έτσι κι αλλιώς) ερευνά καθημερινά για να εντοπίσει τυχόν θυλάκους τζιχαντιστών στη χώρα.

Ο δημοσιογράφος, με πλούσια εμπειρία από τις εμπόλεμες ζώνες, ερεύνησε σε βάθος την Isis και αποκαλύπτει τα σχέδιά της για τον τρόμο και τη βία που σχεδιάζει να εξαπολύσει, ώστε να καταφέρει να επιβάλει το καθεστώς της στον μισό πλανήτη.

Ο «μαύρος» χάρτης που απεικονίζει τα όρια του Χαλιφάτου, όπως το οραματίζονται οι τζιχαντιστές, περιλαμβάνει όλη την Ασία από το Αιγαίο ως τα σύνορα με την Κίνα, τη βόρεια και κεντρική Αφρική, ενώ στην h57jjΕυρώπη (εκτός της Ελλάδας και των άλλων βαλκανικών χωρών) θεωρούν δική τους και την Ιβηρική χερσόνησο, ως τα Πυρηναία.

Οι ελληνικές Αρχές εντείνουν τις έρευνές τους μαζί με τις ευρωπαϊκές για να ανακαλύψουν τυχόν πυρήνες οπαδών του Ισλαμικού Κράτους και κυρίως τα δίκτυα που επιχειρούν να στρατολογήσουν νέα μέλη μέσω της προπαγάνδας.

Παράλληλα προσπαθούν να εντοπίσουν τις βασικές πηγές χρηματοδότησης των ισλαμιστών, οι οποίοι, σύμφωνα και με το βιβλίο, έχουν έσοδα από πετρέλαιο και εκβιασμούς.

Η στελέχωση της Isis δεν ήταν δύσκολη, καθώς η πολιτική της Δύσης, που οδήγησε στην ανατροπή καθεστώτων, όπως του Ιράκ και της Λιβύης, έφερε στους κόλπους της πολλούς στρατιωτικούς από τις χώρες αυτές.

Το φαινόμενο της ένταξης πολλών Δυτικών στους θυλάκους των ισλαμιστών θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς τα διαβατήρια των χωρών τούς εξασφαλίζουν την ελεύθερη διακίνησή τους, πράγμα που τους καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνους για να κάνουν αεροπειρατείες ή να επαναλάβουν επιθέσεις όπως εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Μπορεί οι πληροφορίες που συγκέντρωσε στο βιβλίο του ο Βρετανός να θυμίζουν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, όμως, όπως όλα δείχνουν, στην ιδεολογία των ισλαμιστών η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία μπροστά στα σχέδια που φιλοδοξούν να υλοποιήσουν!

Γι’ αυτό άλλωστε έχουν σκοτώσει τόσο βάρβαρα εκατοντάδες αθώους. Ακόμη κι αν τα σχέδιά τους δεν πάρουν σάρκα και οστά, όπως εκτιμά ο Χόσκεν, ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

g4w3gΣτόχος και η βασίλισσα Ελισάβετ!

Τη βοήθεια των πολιτών ζητούν οι βρετανικές Αρχές ασφαλείας για να αποτρέψουν το σχέδιο των τζιχαντιστών να δολοφονήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ. Κάλεσαν όποιον παρατηρήσει κάτι το περίεργο να το αναφέρει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, παίρνοντας στη γραμμή εμπιστευτικών καταγγελιών ή απλώς το νούμερο της αστυνομίας.

Το τρομοκρατικό σχέδιο αποκάλυψε η «Daily Mail», αναφέροντας ότι οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να κάνουν βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο το επόμενο Σάββατο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της συμπλήρωσης 70 ετών από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, η επίθεση έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας το πρότυπο των βομβιστικών επιθέσεων που έκαναν τα αδέρφια Τσαρνάεφ στον Μαραθώνιο της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013. Στο στόχαστρό τους, εκτός από τη βασίλισσα, βρίσκεται και ο πρίγκιπας Κάρολος. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, στρατιώτες καθώς και 1.000 βετεράνοι από τις επιχειρήσεις στην Απω Ανατολή.

Η MI5 και η αστυνομία έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να αποτρέψουν το σχέδιο.

 


{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...