Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Τα κοκτέιλ σε άλλη διάσταση

Momix ■ Αρτέμιδα ■ Cube Project ■ Kazoku ■ Far our beach Club ■ Crow club

ΜΟΜΙΧ

Την ώρα που ο κατάλογος και του τελευταίου μπαρ πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει στα ποτά του την κατηγορία «κοκτέιλ», ούτως ώστε να θεωρείται «in», το Momix (Κελεού 1) οφείλω να ομολογήσω ότι είναι μια κατηγορία μόνο του. Το είχα επισκεφθεί και παλαιότερα, σε ανύποπτο χρόνο, τότε που ακόμη «μπουσούλαγε» στην αθηναϊκή νύχτα, αυτή τη φορά όμως φρόντισα να κλείσω ραντεβού για να μυηθώ στη φιλοσοφία των ιδιοκτητών του και να μάθω τι είναι αυτό που εδώ και περίπου τρία χρόνια το έχει κατατάξει στις πρώτες επιλογές όσων θέλουν να βγουν έξω και να απολαύσουν κάτι ξεχωριστό. Ζεστό, καλοκαιρινό βραδάκι Τετάρτης, πιάνω θέση στην άνετη μπάρα. Από τα ηχεία παίζει Amy Winehouse («You know I’ m no good»). Ομορφα ξεκινήσαμε.
eq2tr 1
«Τι να σας φέρω;» «Θα ήθελα ένα από τα δημοφιλή κοκτέιλ σας». Σε λιγότερο από δέκα λεπτά μπροστά μου φτάνει ένα ποτό που «χόρευε», το Smurfs in a bubble, ένα κοκτέιλ που θα έλεγες ότι μοιάζει με «εγκλωβισμένο στρουμφάκι σε γυάλινο ποτήρι». Ζητάω λεπτομέρειες από τον ευγενέστατο μπάρμαν, είπαμε έχω έρθει για ρεπορτάζ.
eq2tr 2
«Το συγκεκριμένο κοκτέιλ έχει βάση τη βότκα, τρεις σφαιροποιήσεις από μπλου κουρακάο. Η κίνηση που βλέπεις δημιουργείται από στρώμα ξηρού πάγου» μου τονίζει. Και αν σας φαίνεται περιττό το εφέ, η εξήγηση είναι απλή: εδώ στηρίζουν την καινοτομία και την ιδέα της ίδιας της δημιουργίας του Momix ως του πρώτου μοριακού μπαρ. Που σημαίνει ότι σκοπός του είναι να εφαρμόσει την επιστήμη της μοριακής στο bartending προκειμένου να γευτεί ο πελάτης τα αποστάγματα όχι μόνο στην «κλασική» μορφή τους, αλλά με κάποιες διαφορετικές, εναλλακτικές τεχνικές. Και όλα αυτά σε τιμές καθόλου απαγορευτικές, καθώς οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει να προσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους στις συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

Tip: Ενα από τα κοκτέιλ του, το Tagliatelle Cuba Libre. Πρόκειται για το γνωστό Cuba Libre που σερβίρεται σε μορφή μακαρονάδας και έχει παρουσιαστεί διεθνώς ως μία από τις καινοτομίες του Momix.

ΡΟΔΙΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ

1 107

Λίγο έξω από την Ψίνθο, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου στον δρόμο προς την Αρχίπολη, θα βρείτε την ταβέρνα Αρτέμιδα. Εδώ θα δοκιμάσετε παραδοσιακά ροδίτικα μαγειρευτά, από πιταρούδια, σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα και φασολάκια με σκορδαλιά έως γουρουνοπούλα, όλα ζεστά και λαχταριστά στο πιάτο σας κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα κρεατικά της σχάρας, προτείνω μπιφτέκια και παϊδάκια από γουρουνάκι γάλακτος. Αν είστε από εκείνους που προτιμούν τις «διακριτικές» εξόδους για φαγητό, μακριά από την πολυκοσμία των must περιοχών, αναζητήστε την.

Μια καταπράσινη ταράτσα

cube project

Το Cube Project (Αγησιλάου 88) είναι ένας σχετικά καινούργιος πολυχώρος στην περιοχή του Κεραμεικού. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο (χρονολογείται από τη δεκαετία του ’20), το οποίο θυμίζει κύβο! Από εκεί προήλθε και το όνομα του μαγαζιού. Το Cube Project «απλώνεται» σε τρία επίπεδα. Ο ισόγειος χώρος διατίθεται ως επί το πλείστον για bazaar, εκθέσεις και μουσικές εκδηλώσεις. O πρώτος όροφος, φιλικός και «ζεστός», προσφέρει καφέ από νωρίς το μεσημέρι, κρασί, ρακί, ποτό με 5 ευρώ και κοκτέιλ από 6 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που πεινάσετε, κανένα πρόβλημα. Απλώς ζητάτε τον κατάλογο και επιλέγετε ένα από τα «περιποιημένα» πιάτα του. Η ταυτότητα γράφει «ελληνική κουζίνα», μην περιμένετε υπερβολές από το μενού, το οποίο εναλλάσσεται σε τακτά διαστήματα. Μετά τις 23.00 τα φώτα χαμηλώνουν και το Cube μεταμορφώνεται σε ένα καθαρόαιμο μπαρ. DJs εναλλάσσονται στα decks και μας ταξιδεύουν με ήχους rock, disco, new wave, χωρίς να λείπουν και τα «μαύρα» ακούσματα. Ανεβαίνοντας τη σκάλα, φτάνετε στο highlight του Cube: την καταπράσινη ταράτσα του όπου θα ρεμβάσετε την Ακρόπολη απολαμβάνοντας τη μουσική και το ποτάκι σας.

ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΣΟΠΣΤΙΚΣ;

11058448 950368564996390 3069256535243131094 o

Μικρό και μίνιμαλ, το Kazoku άνοιξε μόλις πριν από μερικούς μήνες και τάραξε τα νερά στα νότια προάστια. «Κρυμμένο» επιμελώς σε ένα από τα εμπορικά κέντρα της Γλυφάδας (Κύπρου 59), αποτελεί μία από τις top προτάσεις για όσους λατρεύουν τη γιαπωνέζικη κουζίνα και ιδιαίτερα το σούσι. Ο χώρος είναι ντυμένος με ξύλο που σου δίνει μια αίσθηση άνεσης, ζεστασιάς και φιλοξενίας, ουσιαστικά σε κάνει να νιώθεις ότι εδώ είσαι μια «οικογένεια», όπως δηλαδή μεταφράζεται από τα ιαπωνικά και το όνομα του μαγαζιού. Ο κατάλογός του δεν αιφνιδιάζει, τι θα περίμενες δηλαδή από ένα σούσι μπαρ;

11075214 961836343849612 4943771386242602644 n

Εδώ θα πάρεις τα ξυλάκια σου (τσόπστικς), θα ανοίξεις τον κατάλογο όπου θα βρεις από καταπληκτικά rolls (αναφέρω ενδεικτικά τα tiger tempura και rainbow) έως γευστικότατες σαλάτες, τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με μία από τις μπίρες ή τα κρασιά του, με το must ποτό όμως να είναι το παραδοσιακό σάκε. Το καλύτερο έρχεται στο τέλος, με τον λογαριασμό, που σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπεράσει τα 50 ευρώ το ζευγάρι, σε αυτό το ποσό να υπολογίσετε μέσα και ό,τι θα έχετε πιει. Κάνει και delivery, αλλά δυστυχώς εξυπηρετεί -προς το παρόν τουλάχιστον- μόνο την περιοχή της Γλυφάδας.

KAI TATOYAZ KANOYME!
Η Ιος φημίζεται για την έντονη -τηρουμένων των αναλογιών και του μεγέθους του νησιού- νυχτερινή ζωή της και ο κορυφαίος προορισμός για διασκέδαση δεν είναι άλλος από το περίφημο Far out beach Club, στον Μυλοπότα. Εδώ έρχεσαι από νωρίς το πρωί για το μπάνιο σου (στην παραλία ή την πισίνα) και το καφεδάκι σου, θα συνεχίσεις με water sports ή μαθήματα καταδύσεων και η μέρα σου θα κλείσει με ποτάκι, κοκτέιλ και πολύ χορό. Στο ενδιάμεσο μπορείς να χτυπήσεις και ένα τατουάζ από τους καλλιτέχνες του αθηναϊκού Studio One Love, που κάθε καλοκαίρι κάνουν «κατάληψη» στο Far out!

Επιστροφή με super party

aa 0

Το Crow club (Σινώπης 27 & Μιχαλακοπούλου) άνοιξε στον χώρο όπου βρισκόταν το Jasmin, ως εκ τούτου είχε να «διαχειριστεί» μια βαριά ροκ «κληρονομιά». Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά -θα τολμούσα να πω ότι- εγκαινίασε μια νέα σελίδα στην ιστορία του χώρου καλύπτοντας και με το παραπάνω τον πάντα απαιτητικό πελάτη. Εδώ θα ακούσετε μουσική απ’ όλα τα επιμέρους γούστα της ροκ, που σημαίνει από alternative, grunge, stoner, metal, punk, goth, garage, classic έως κλασικό ελληνικό και new wave. Επειτα από ένα μικρό -απαραίτητο- καλοκαιρινό διάλειμμα, το Crow club ανοίγει αύριο και πάλι τις πύλες του, ανανεωμένο, δυναμικό και με πολλές εκπλήξεις για τη νέα σεζόν! Τι καλύτερο λοιπόν από ένα πάρτι-πάταγο, με όλους τους djs να αναλαμβάνουν τα decks για μια βραδιά που δεν θα αφήσει κανέναν ακίνητο ή παραπονεμένο! Και το καλύτερο; Μέσα στον Σεπτέμβριο θα έρθει ο Uli Jon Roth (των θρυλικών Scorpions) για ένα ακουστικό live που θα συζητηθεί!

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...