Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

«Αφεντικό» στην Ελλάδα το μοντέλο με την κόκα

Ηγετικό ρόλο στο εγχώριο καρτέλ της κόκας φέρεται ότι είχαν αναθέσει οι «βαρόνοι» του διεθνούς κυκλώματος από τη Λατινική Αμερική στο 38χρονο πρώην μοντέλο και παίκτη της ομάδας μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού Δημήτρη Χατζηκυριάκο, που συνελήφθη με 27 κιλά κοκαΐνη!

Ηγετικό ρόλο στο εγχώριο καρτέλ της κόκας φέρεται ότι είχαν αναθέσει οι «βαρόνοι» του διεθνούς κυκλώματος από τη Λατινική Αμερική στο 38χρονο πρώην μοντέλο και παίκτη της ομάδας μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού Δημήτρη Χατζηκυριάκο, που συνελήφθη με 27 κιλά κοκαΐνη!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με τις διασυνδέσεις και γνωριμίες που διέθετε στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο, ο 38χρονος κατηγορούμενος θα εξελισσόταν σε εγχώριο «βασιλιά της κόκας», αν το φιλόδοξο σχέδιο των μελών της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης να εγκαταστήσει παρακλάδι για τη διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα μας δεν σκόνταφτε στα δίχτυα που είχαν στήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου της αμερικανικής DEA στην Αθήνα.

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας που έχει στη διάθεσή της η «Espresso», η εγκληματική οργάνωση είχε συγκροτηθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, με σκοπό να οργανώσει την εισαγωγή στη χώρα μας κοκαΐνης αξίας 1.500.000 ευρώ, κρυμμένης μέσα σε φορτίο σκραπ.

Διαρκής δράση

Μάλιστα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, είχε διαρκή δράση και ήταν ιεραρχικά δομημένη, «με διακριτούς ρόλους των μελών της, ήτοι διευθυνόμενης και κατευθυνόμενης σε διεθνές επίπεδο υπό των Buttters Wayne Randolph August και Bourne (σ.σ.: δεν έχει συλληφθεί) και στην Ελλάδα υπό του Χατζηκυριάκου Δημήτριου, οι οποίοι αποτελούν και τους οργανωτές των μεταφορών των φορτίων κοκαΐνης». Ρόλο επίβλεψης και καθοδήγησης για την εξαγωγή της κοκαΐνης από τις κρύπτες και την παράδοσή της στον 38χρονο Ελληνα αθλητή είχε ο τρίτος συλληφθείς για την υπόθεση Daniels Dillon Clairmonte.

«Από την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τον διεθνικό χαρακτήρα της και τη μεθοδολογία δράσης των μελών της προκύπτει η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, εξασφαλίζουσας τη συνεχή στον χρόνο εγκληματική τους δράση προς αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων» αναφέρει το διαβιβαστικό της Δίωξης Ναρκωτικών. Αλλωστε οι πληροφορίες των αμερικανικών Αρχών που παρακολουθούσαν στενά τις κινήσεις των εμπλεκομένων αναφέρουν ότι τα μέλη του καρτέλ φέρεται ότι προετοίμαζαν τη μεταφορά ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης (θα άγγιζε τα 500 κιλά!), η οποία θα διοχετευόταν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Υπερασπιστική γραμμή

Οι τρεις συλληφθέντες, που κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή αύριο, μετά την προθεσμία που έλαβαν το περασμένο Σάββατο για να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή τους. Μέχρι στιγμής πάντως οι συνήγοροί τους τηρούν σιγήν ιχθύος αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι εντολείς τους ενώπιον των ανακριτικών Αρχών.
Στα χέρια των δικαστικών που χειρίζονται την υπόθεση βρίσκονται μεταξύ άλλων και τέσσερις ψηφιακοί δίσκοι με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του 38χρονου πρώην μοντέλου, σε κάποιες εκ των οποίων συνομιλεί με ηχηρά ονόματα του χώρου της showbiz και γνωστούς επιχειρηματίες. Το αν οι συνομιλητές του 38χρονου θα κληθούν να περάσουν και αυτοί το κατώφλι της Δικαιοσύνης είναι στην κρίση των ανακριτών που θα τις αξιολογήσουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...