Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Ο πρώτος καναλάρχης!

► «Κλείδωσε» χθες το απόγευμα γύρω στις 18.00 (σύμφωνα με πληροφορίες) ο κάτοχος μίας από τις τέσσερις συνολικά τηλεοπτικές άδειες
► Υποψήφιοι καναλάρχες με βαλίτσες, στρώματα, αλλά και… ανεμιστήρες • Σήμερα ή αύριο τα αποτελέσματα

Ο πρώτος καναλάρχης!

«Κλείδωσε» χθες το απόγευμα γύρω στις 18.00 (σύμφωνα με πληροφορίες) ο κάτοχος μίας από τις τέσσερις συνολικά τηλεοπτικές άδειες

Ο κάτοχος της πρώτης από τις τέσσερις άδειες «κλείδωσε» χθες γύρω στις 18.00. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά εναπομείναντες υποψήφιοι αλλά και τα μέλη της ειδικής πενταμελούς επιτροπής συμφώνησαν να αρχίσουν αμέσως τη δημοπράτηση της δεύτερης τηλεοπτικής άδειας, με σκοπό να ολοκληρωθεί ως αργά χθες το βράδυ και σήμερα να ανακοινωθούν οι τέσσερις κάτοχοι των τηλεοπτικών αδειών.

Οι ίδιες πηγές αποσαφήνισαν ταυτόχρονα ότι έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως η δημοπρασία δεν πρόκειται να ανακοινωθεί η παραμικρή λεπτομέρεια για το αποτέλεσμα. Συνεπώς ουδείς γνωρίζει ακόμη ποια εταιρία κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρώτη τηλεοπτική άδεια. Δεν είναι επίσης γνωστό σε ποιο ύψος έφτασε το τελικό τίμημα αλλά και σε ποια επίπεδα αποσύρθηκαν οι άλλοι υποψήφιοι.

Η εξέλιξη της δημοπρασίας κατά τη διάρκεια κατοχύρωσης της πρώτης άδειας ήταν αργή, επειδή ορισμένοι εκ των υποψηφίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό καθυστέρησαν να εξοικειωθούν με το ειδικό λογισμικό, με το οποίο υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές προσφορές, ενώ κατά την έναρξή της υπήρξαν και πάλι ενστάσεις και παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιαστεί.

Οσο για το ποια είναι η διαδικασία δημοπράτησης που διεξάγεται στο κτίριο κεκλεισμένων των θυρών; Κάθε άδεια δημοπρατείται σε δύο στάδια. Στο πρώτο η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3.000.000 ευρώ.

Οταν μένουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο.

Κλειστός φάκελος

Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική προσφορά τους σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Οποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.

Οι οκτώ ομάδες, μία για κάθε υποψήφιο επιχειρηματικό σχήμα, κατανέμονται στους πέντε ορόφους του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Από εκεί υποβάλλουν τις προσφορές τους, ενώ στο ισόγειο βρίσκεται η πενταμελής επιτροπή η οποία εποπτεύει τη διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ βρέθηκε χθες το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Δεν υπάρχει δήλωση, μια γρήγορη ενημέρωση από τον ταξίαρχο. Ολα έχουν γίνει καλά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε. Σε ερώτηση αν θα υπάρχει ενημέρωση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είπε: «Θα ενημερωθείτε όλοι όπως κι εμείς».

4r4ftwe4f 1Γεροβασίλη: «Η Digea να προσαρμοστεί στη νομιμότητα»

Τη διακοπή του ψηφιακού σήματος από την Digea των μη αδειοδοτημένων καναλιών σε 90 ημέρες μετά τον διαγωνισμό προανήγγειλε η Ολγα Γεροβασίλη (φωτό) και κάλεσε την πάροχο εταιρία να συμμορφωθεί με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας. «Η Digea οφείλει να προσαρμοστεί στη νομιμότητα. Παρ’ όλο που η Digea, μέσα από έναν σκανδαλώδη διαγωνισμό, είναι ο συνασπισμός των ίδιων των καναλαρχών, οι οποίοι θα κληθούν να κατεβάσουν το σήμα στους εαυτούς τους» δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη.

Αναφορικά με την άρνηση της Ν.Δ. να νομιμοποιήσει τον διαγωνισμό, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα. «Η Ν.Δ. θα πρέπει να μη συγκαλύπτει το προηγούμενο καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας ή στα όρια της νομιμότητας για κάποια σημεία. Αν αύριο, υποθετικά, έρθει η Ν.Δ. και ακυρώσει τον διαγωνισμό, σε αυτούς που έχουν πληρώσει και έχουν πάρει τις άδειες θα δώσει τα χρήματα πίσω; Τι ακριβώς θα συμβεί; Και πού θα βρει τα χρήματα; Να το πει στον ελληνικό λαό αυτό» επισήμανε.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ, ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ!

Αεροδρόμιο θύμιζε το σκηνικό έξω από το κτίριο της δημοπρασίας στην Καλλιθέα την ώρα που έφταναν οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιριών

Δεν είχε ακόμη ανατείλει ο ήλιος και χθες το πρωί έξω από το κτίριο Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα η κινητικότητα ήταν πρωτοφανής. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν στους δρόμους περιμετρικά του κτιρίου, εκπαιδευμένα σκυλιά ήταν εν δράσει, οι δρόμοι είχαν κλείσει με κορδέλες, αφού είχαν απαγορευτεί η στάση και στάθμευση στα οχήματα, και οι έλεγχοι των περαστικών ήταν εξονυχιστικοί.

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ 

Και όλα αυτά, βέβαια, επειδή λίγες ώρες μετά θα έκαναν την εμφάνισή τους οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιριών που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Το σκηνικό θύμιζε αεροδρόμιο ή λιμάνι. Με βαλίτσες, τσαντάκια, backpacks και sleeping bags, προετοιμασμένοι για τη… μακρά παραμονή στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου, άρχισαν να καταφθάνουν και οι πρώτοι «έγκλειστοι», αφού η παραμονή τους στο κτίριο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 48 ώρες.

Γύρω στις 7 το πρωί άρχισαν οι πρώτες αφίξεις, των εργαζομένων στη Singular Logic, την εταιρία που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τη διαδικασία της πλειοδοσίας.

Λίγο αργότερα η εικόνα άλλαξε πάλι, αφού πανάκριβα θωρακισμένα τζιπ και οι επιχειρηματίες έκαναν την εμφάνισή τους, συνοδευόμενοι από τους άνδρες της προσωπικής ασφάλειάς τους.

Κατόπιν κλήρωσης για την ώρα άφιξης, προσήλθε πρώτος, στις 7.15, ο γενικός διευθυντής του Star Κάρολος Αλκαλάι, ο οποίος ευχήθηκε «καλό κουράγιο» σε όλους.

Ενα τέταρτο αργότερα έφτασε ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, που ρίχτηκε στη μάχη για την άδεια του ομώνυμου ομίλου.

«Πολυπληθής» αποστολή

Στις 7.40 εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης φορώντας ένα κόκκινο πόλο, χωρίς να δεχτεί να κάνει δήλωση.

Λίγο αργότερα ακολούθησε ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Ακολούθησε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού, μαζί με τον γενικό διευθυντή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 Στρατή Λιαρέλλη, ο οποίος φαινόταν μάλλον ταλαιπωρημένος, φορώντας λευκό μακό και σακίδιο πλάτης.

Μάλιστα, ήταν η πιο «πολυπληθής» αποστολή, ενώ χαρακτηριστικό ήταν ότι οι δύο άνδρες κουβαλούσαν μαζί τους επώνυμα στρώματα ύπνου και ανεμιστήρα!

Ο εκπρόσωπος του Alpha Δημήτρης Φουρλεμάδης ήταν ο επόμενος της κλήρωσης.

Στις 8.15 έφτασε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με δίχρωμα παπούτσια και αυστηρό ύφος, ενώ ύστερα από λίγο προσήλθε και ο διευθύνων σύμβουλος του Star Πάνος Κυριακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την κυπριακή εταιρία Ανεξάρτητος Πάροχος Τηλεοπτικού Περιεχομένου.

Μετά το κλείσιμο των θυρών έξω από το κτίριο εμφανίστηκε μια κυρία κρατώντας ένα χαρτί που έγραφε «Θέλω κι εγώ κανάλι», για να ζήσει κι αυτή το 15 λεπτά δημοσιότητας.

Οπως όριζε ο κανονισμός, οι υποψήφιοι και οι συνεργάτες τους παρέδωσαν κινητά και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές τους στην είσοδο, καθώς δεν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα εκτός και εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Με την έκπληξη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους οι «έγκλειστοι» σταρ

Κρατώντας και εκείνοι από μια μικρή βαλίτσα και ένα λάπτοπ, και με μια αμηχανία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, εισήλθαν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι στενοί συνεργάτες των -υποψήφιων για τις τέσσερις άδειες- επιχειρηματιών. Δικηγόροι, οικονομικοί διευθυντές, σύμβουλοι άφησαν τα σπίτια και τα γραφεία τους, και βρέθηκαν πίσω από τα… κάγκελα, για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της εταιρίας στην οποία εργάζονται.

Με μια μικρή έκπληξη στο πρόσωπό τους, αντίκρισαν τους δημοσιογράφους να τους περιμένουν έξω από το κτίριο ως άλλους… σταρ. Επιτάχυναν το βήμα τους και εισήλθαν στον νέο -προσωρινό- χώρο εργασίας τους.

Το επιτελείο του

Τον ΑΝΤ1 εκπροσωπεί ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Θοδωρής Κυριακού μαζί με τον γενικό διευθυντή της τηλεόρασης Στρατή Λιαρέλλη, ενώ το επιτελείο του, το πιο πολυπληθές ομολογουμένως, αποτελείται από τέσσερις νομικούς συμβούλους.

Ο γενικός διευθυντής του STAR Κάρολος Αλκαλάι εμφανίστηκε ευδιάθετος και καθόλου αγχωμένος. Στη μάχη για τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας έχει στο πλάι του από το νομικό τμήμα του σταθμού τις Κατερίνα Κοκοτσάκη και Μαρία Κατσουράκη, καθώς και τον Γιάννη Γέμελο, μάνατζερ του τμήματος μηχανογράφησης.

Ο Alpha εκπροσωπείται από τον διευθύνοντα σύμβουλό του Δημήτρη Φουρλεμάδη, ο οποίος έχει την αρωγή του οικονομικού διευθυντή Μιχάλη Παπαδόπουλου, της νομικής συμβούλου Αννας Σούρτη και του γενικού διευθυντή του Alpha Κώστα Σούσουλα.

Και για τον Σκάι το «παρών» έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Κώστας Κιμπουρόπουλος μαζί με τους νομικούς συμβούλους Κώστα Φιλιππόπουλο και Γιώργο Τερπεκλή, και ακόμη δύο δικηγόρους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διεκδικεί μια τηλεοπτική άδεια για την εταιρία Alter Ego, έχει στο πλευρό του την Εύα Κουτσαφτάκη, την εξ απορρήτων έως πέρυσι τον Μάιο του κ. Αλαφούζου και νυν στενή συνεργάτιδά του, η οποία -σε περίπτωση που το κανάλι αδειοδοτηθεί- αναμένεται να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση, τη δικηγόρο Εύα Παναγιώτου και τον φίλο του Γιάννη Κουρτάκη.

Η άφιξη του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εκπροσωπεί αυτοπροσώπως την Dimera Media, έγινε μαζί με το δεξί του χέρι στις επιχειρήσεις του Αρτούρ Νταβιντιάν.

Δεν διέρρευσαν τα ονόματα όσων προσήλθαν για λογαριασμό της εταιρίας «Ανεξάρτητος Πάροχος», πλην του εκπροσώπου της Πάνου Κυριακόπουλου, ούτε και εκείνων που εκπροσωπούν τον Ομιλο Καλογρίτσα, πλην του επικεφαλής Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο οποίος από χθες παίρνει μέρος στη διαδικασία.

Διαμαρτυρία από τον δικηγόρο Ι. Ματζουράνη

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο δικηγόρος Ιωάννης Μαντζουράνης (φωτό), με εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση προς την εταιρία που εκδίδει την «Espresso»0f9811b5edb4cb572dcba75df2a895da, ζητώντας τη δημοσίευση του παρακάτω κειμένου για το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας με τίτλο: «Απίστευτο!!! Ο Ιωάννης Μαντζουράνης (δικηγόρος του Δημοσίου), συνήγορος του Μαρινάκη».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζουράνης ζήτησε τη δημοσίευση του εξής κειμένου: «Οι ισχυρισμοί, που δημοσιεύθηκαν στο από 30-8-2016 φύλλο της εφημερίδας μας σε σχέση με τη δήθεν ταυτόχρονη ιδιότητα του δικηγόρου, Ιωάννη Μαντζουράνη, ως πληρεξουσίου δικηγόρου του Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση του διαγωνισμού για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών και ως πληρεξουσίου δικηγόρου και συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των διαγωνιζομένων, ήτοι του Ε. Μαρινάκη, είναι ψευδείς και βλαπτικοί για την επαγγελματική υπόσταση και υπόληψη του δικηγόρου Ιωάννη Μαντζουράνη και επ’ ουδενί λόγω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το αληθές είναι ότι ο εν λόγω δικηγόρος:
α) Ουδέποτε υπήρξε ούτε είναι πληρεξούσιος δικηγόρος ή συνήγορος υπεράσπισης του Ευάγγελου Μαρινάκη.
β) Ουδέποτε εκπροσώπησε τον Ευάγγελο Μαρινάκη ως συνήγορος υπεράσπισης ή πληρεξούσιος δικηγόρος σε οποιοδήποτε δικαστήριο, δικαστικό συμβούλιο, ανακριτή, εισαγγελέα ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή.
γ) Ουδέποτε συνόδευσε τον Ευάγγελο Μαρινάκη στον Αρειο Πάγο προκειμένου να κατατεθεί Αίτηση Εξαίρεσης σε βάρος του Εισαγγελέα Εφετών Σ. Δασκαλόπουλου. Και αυτό γιατί:
i) Οι Αιτήσεις Εξαίρεσης κατά του ανωτέρω Εισαγγελέα Εφετών από πολλούς κατηγορουμένους στην υπόθεση των «στημένων παιχνιδιών» κατετέθησαν στο δικαστήριο, όπου ο εν λόγω Εισαγγελέας υπηρετεί, ήτοι στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και όχι στον Αρειο Πάγο.
ii) Την 14-7-2016 ο Ευάγγελος Μαρινάκης κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνοδεύετο από τον συνήγορο υπεράσπισής του, Αθανάσιο Βαρλάμη, και όχι από τον δικηγόρο Ιωάννη Μαντζουράνη.
Η δημοσίευση των ανωτέρω αναληθών ισχυρισμών, που έθιξαν την επαγγελματική υπόσταση και υπόληψη του Ιωάννη Μαντζουράνη, υπηρετεί την συστηματική εκστρατεία κατά της διενέργειας του επίμαχου διαγωνισμού για τις τέσσερις (4) τηλεοπτικές άδειες και επιδιώκει την εδραίωση στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού ότι πρόκειται για αδιαφανείς και σκοτεινές διαδικασίες».

Νωρίς χθες το πρωί ένα ασθενοφόρο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» έκανε την εμφάνισή του έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ.r34243wety54 Υστερα από διαπραγματεύσεις με την ασφάλεια μπήκε στον αύλειο χώρο. Τότε έγινε γνωστό ότι μετέφερε ένα από τα πέντε μέλη της επιτροπής, το οποίο νοσηλευόταν αλλά δεν μπορούσε να απουσιάζει από τη διαδικασία. Κατά πληροφορίες επρόκειτο για μια γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο κτίριο με καροτσάκι. Λίγο πριν από τις 13.30 το ασθενοφόρο επέστρεψε στην Καλλιθέα για να πάρει το συγκεκριμένο άτομο με φορείο και να το
μεταφέρει πίσω στο νοσοκομείο.

Δείτε τις φωτογραφίες: 



{{-PCOUNT-}}54{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....