Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Αρνιακός δεν φοβάται τα… μποφόρ

Ο γιος του γνωστού μετεωρολόγου είναι πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας και προπονείται με τον Ολυμπιονίκη Φώτη Γιαννιώτη.

O Αρνιακός διαπρέπει στην κολύμβηση! Εχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες αγώνες και άλλες τόσες επιτυχίες, μπορεί να γνωρίζει -χάρη στον πατέρα του, τον γνωστό μετεωρολόγο- τα σημάδια του καιρού. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ξέρει να «διαβάζει» ακόμη καλύτερα τα τερτίπια της θάλασσας. Ο λόγος για τον γιο του γνωστού μετεωρολόγου και παρουσιαστή του δελτίου καιρού στον ΑΝΤ1 Τάσου Αρνιακού, Γιώργο, ο οποίος κατέχει τον τίτλο του πρωταθλητή κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας.

Οσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό γνωρίζουν πολύ καλά πως το βλαστάρι του μετεωρολόγου με το πλατύ χαμόγελο αποτελεί το μέλλον της κολύμβησης, αφού το 2012 το όνομά του ήταν ανάμεσα στη λίστα με τους πρωταγωνιστές στο αγώνισμα της ανοιχτής θάλασσας. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αρνιακός κατέκτησε μαζί με τους Μάριο Καλαφάτη και Κέλλυ Αραούζου τη δεύτερη θέση στο ομαδικό αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων σκυταλοδρομίας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πιομπίνο το 2012, ενώ ήρθε δωδέκατος στα 25 χιλιόμετρα!

Ο Τάσος Αρνιακός δήλωσε περήφανος για τον γιο του σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, όπου  αποκάλυψε πως και τα δύο του παιδιά ασχολούνται με την κολύμβηση: «Εχω δύο γιους, τον Γιώργο και τον Σπύρο. Ο Σπύρος είναι 17 χρόνων και ο Γιώργος 21 ετών. Ο μεγαλύτερος προπονείται μαζί με τον Φώτη Γιαννιώτη στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας και, παράλληλα, σπουδάζει οικονομικά» εξήγησε ο δημοφιλής μετεωρολόγος και συμπλήρωσε: «Ο αθλητισμός κάνει τα παιδιά μαχητές. Οι συνθήκες στις οποίες προπονούνται είναι δύσκολες, ωστόσο η Ελλάδα έχει να περιμένει μετάλλια και δόξες από τους αθλητές της. Ο Γιώργος επέλεξε ένα δύσκολο μονοπάτι, αφού οι σπουδές και ο πρωταθλητισμός συνδυάζονται με μεγάλο κόπο, ωστόσο και εγώ αλλά και η μητέρα του είμαστε κοντά του και δίπλα του. Τον ίδιο δρόμο έχει επιλέξει και ο μικρότερος, ο οποίος φέτος δίνει πανελλήνιες».

Ο Γιώργος Αρνιακός, παρά το γεγονός ότι διαπρέπει στον αθλητισμό, είναι χαμηλών τόνων. Σε παλαιότερη συνέντευξή του σε αθλητικό περιοδικό είχε εκδηλώσει την ανησυχία του για τον μαρασμό του αθλήματος, ενώ δεν έκρυψε και τους προβληματισμούς του για το μέλλον: «Δεν μπορώ να μη σταθώ στο κλείσιμο των κολυμβητηρίων και στον μαρασμό του αθλήματος, παρ’ όλες τις διεθνείς επιτυχίες. Οσον αφορά την κοινωνία μας, δυστυχώς, μόνο αρνητικά μπορώ να βρω: φόροι, χαράτσια, μνημόνια, χρέη έχουν καταφέρει λίγο-πολύ να μας κάνουν να απογοητευόμαστε, όταν καθημερινά βλέπουμε κόσμο να λιμοκτονεί, στην κυριολεξία. Γενικά, με την ανεργία να καλπάζει δεν μπορείς να είσαι και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος, όσο και να το θέλεις» δήλωσε και τόνισε: «Προσωπικά, αν μπορώ να βρω κάτι που να μου δίνει χαρά μέσα σε όλα αυτά, είναι να το να είμαι μέσα στο νερό και να κολυμπώ. Εκεί τα ξεχνάω όλα και ηρεμώ».

Μεταξύ άλλων, ο νεαρός πρωταθλητής επισήμανε πως αν μπορούσε να ζητήσει ένα θαύμα, θα ζητούσε ένα καλύτερο αύριο για τη γενιά του και για τα παιδιά που είναι άνεργα: «Θα ήθελα ένα αύριο που να μας δίνει προοπτική να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και τις φιλοδοξίες μας. Πιστεύω ότι αυτή η γενιά το δικαιούται και είναι έτοιμη να προσφέρει πάρα πολλά. Είναι κρίμα να την υποτιμάμε και να την αφήνουμε να μαραζώνει, στρέφοντάς τη σε λύσεις του εξωτερικού».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...