Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Μαραθώνια συναυλία για τρόφιμα!

Πενήντα καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους στη Λευκωσία, σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης.

Ενώνουν τις φωνές τους για την Κύπρο! Πενήντα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη Μεγαλόνησο θα τραγουδήσουν σήμερα στη Λευκωσία. Οι θεατές -αντί εισιτηρίου- θα προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και και άλλα είδη πρώτη ανάγκης.

Η «CyprusAid», μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο -από την οικονομική κρίση- λαό της Κύπρου, πραγματοποιείται στην Τάφρο Κωστάντζα από τις 4.00 το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για έναν μουσικό μαραθώνιο στον οποίο καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά τοπία ενώνουν τις φωνές τους και την τέχνη τους -έτσι όπως μόνο η γλώσσα της μουσικής ξέρει να ενώνει- δηλώνοντας με τον τρόπο τους την έμπρακτη στήριξή τους στους ανθρώπους του τόπου. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Αννα Βίσση, Λίνα Νικολακοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Δάντης, Ευρυδίκη, Αντώνης Μιτζέλος, Βασίλης Χατζηλούκας, Δημήτρης Κοργιαλάς, Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ, Αλεξ Παναγή, Χριστίνα Αργύρη, Μάρλεν Αγγελίδη, Δέσποινα Ολυμπίου, Γιώργος Καλογήρου, Ευσταθία, Αργυρώ Καπαρού, Σώτος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μακρής, Ελεονόρα Ρούσσου, Τεύκρος Νεοκλέους, Νίκος Ευαγγέλου, Σαλίνα, Μυρτώ Μελετίου, Μιχάλης και Πέτρος Κουλουμής, Ρόδος Παναγιώτου και  πλειάδα βιρτουόζων μουσικών, αλλά και επίλεκτες μπάντες, όπως η 20μελής ομάδα κρουστών Batukinio και τα συγκροτήματα της τοπικής ελληνικής μουσικής σκηνής Λωποδύτες, Μέθεξις και Πέραμα. Η Αννα Βίσση με αφορμή αυτή τη συναυλία είπε χαρακτηριστικά: «Στους καιρούς που ζούμε, πιστεύω πια μόνο στην αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αγάπη. Να γίνουμε όλοι μια μεγάλη γροθιά για την Κύπρο μας. Το αξίζει!»

Η λίστα

Να τονίσουμε ότι ο προτεινόμενος κατάλογος με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (όλες οι προσφορές θα συγκεντρώνονται σήμερα μπροστά από τον χώρο της συναυλίας, στην Τάφρο Κωστάντζα) περιλαμβάνει τα εξής: αλεύρι, γάλα παιδικό, παιδικές τροφές, γάλα μακράς διαρκείας, δημητριακά, ελαιόλαδο, ζάχαρη, λάδι μαγειρέματος, οδοντόκρεμες, όσπρια, πάνες για παιδιά, ρύζι, μακαρόνια, σερβιέτες, σαμπουάν, σκόνη πλυσίματος, στιγμιαίος καφές, καφές, σοκολάτα ρόφημα, υγρό πιάτων, χαρτί υγείας, χυμοί. Επίσης προτείνεται η ακόλουθη λίστα φαρμάκων, στην οποία δεν χρειάζεται συνταγογράφηση γιατρού: αναλγητικά ταμπλέτες, σιρόπια, ενέσιμα και υπόθετα, αντιυπερτασικά φάρμακα, σπασμολυτικά, αντιφλεγμονώδη σε ταμπλέτες, enteric coated, αλοιφές, επίδεσμοι, αντισηπτικά τύπου Βetadine, λευκοπλάστες.

Οι διοργανωτές αυτής της -πραγματικά, συγκινητικής- εκδήλωσης στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ των άλλων: «Διεκδικώντας την αξιοπρέπειά μας και έχοντας ενώσει τις φωνές μας, αντλώντας δυνάμεις μεταξύ μας, ανεξάρτητα από τα πράγματα που μπορεί να μας χωρίζουν προκειμένου να αντεπεξέλθουμε μαζί, βρεθήκαμε μια ομάδα ηθοποιών και άλλων φίλων σε μια κοινή, τυχαία ομήγυρη. Από ανάγκη. Ανάγκη για ενότητα, για αλληλεγγύη, ανάγκη να ακουστεί μια ενωμένη, δυνατή, κοινή και ακομμάτιστη φωνή προς τον έξω κόσμο. Η μαζική στήριξή σας στην κίνηση αυτή αποτελεί πράξη αλληλεγγύης, αφού για την παρακολούθηση της συναυλίας δεν απαιτείται κανένα οικονομικό αντίτιμο, παρά μόνο μια εισφορά σε είδος, και πιο συγκεκριμένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν σε άτομα, οικογένειες και άλλα σύνολα που τα έχουν άμεση ανάγκη».

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...