Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ο υπερκοριός «συνέλαβε» τον Σπανό του Ατρόμητου

Το αφεντικό της ΕΤΕΚΑ φέρεται ως κεντρικό πρόσωπο μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός φέρεται ως κεντρικό πρόσωπο στο πολυδαίδαλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν άλλα 15 άτομα.

Ανάμεσά τους ένας τελωνειακός του Α’ Τελωνείου Πειραιά που φέρεται να είχε άμεση επαφή με τον Γ. Σπανό και ένας υψηλόβαθμος υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ, ο Μανώλης Χατζόπουλος, που εργαζόταν στο Τμήμα Πετρελαϊκής Πολιτικής και φέρεται να ειδοποιούσε το κύκλωμα για επικείμενους σαρωτικούς ελέγχους σε πρατήρια.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη της ΕΤΕΚΑ φέρεται ότι προέκυψαν στοιχεία από τις παρακολουθήσεις κινητών που πραγματοποιούσε εδώ και έξι μήνες η ΕΥΠ για τη διακίνηση αφορολόγητου ναυτιλιακού πετρελαίου ως πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης μέσω δικτύου πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Πώς έστησαν το κόλπο

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, το τελευταίο διάστημα το κύκλωμα φέρεται να έχει διακινήσει 4.500.000 λίτρα ναυτιλιακού πετρελαίου «βαφτίζοντάς» το κίνησης ή θέρμανσης. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ, ενώ κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 8.000 λίτρα ναυτιλιακού πετρελαίου, πέντε βυτιοφόρα και 18.400 ευρώ.

Οπως διαπιστώθηκε από παρακολουθήσεις σε κινητά και φυσικά πρόσωπα, το κύκλωμα λειτουργούσε ως εξής: όταν οι οδηγοί των φορτηγών βυτίων ή των πλωτών μέσων που διέθετε η επίμαχη εταιρία λάμβαναν εντολή να τροφοδοτήσουν με καύσιμο marine diesel πλοία ή σκάφη στον Πειραιά ή σε άλλα λιμάνια της χώρας, έκλεβαν στο… μέτρημα, με αποτέλεσμα το καύσιμο που έμενε στις δεξαμενές τους να επιστρέφει στις δεξαμενές της ΕΤΕΚΑ. Στην περίπτωση που είχαν να τροφοδοτήσουν ένα πλοίο με 1.000 λίτρα καυσίμου, για παράδειγμα, οι μηχανικοί της εταιρίας έβαζαν 700 λίτρα, καθώς οι «λαδωμένοι» υπάλληλοι έκαναν τα… στραβά μάτια. Ετσι, ένα μέρος του καυσίμου επέστρεφε στην εταιρία, αν και είχε δηλωθεί στα παραστατικά ότι είχε διατεθεί για την τροφοδοσία πλοίου.

Ως αποτέλεσμα, στις δεξαμενές της εταιρίας υπήρχαν ποσότητες καυσίμου το οποίο δεν φαινόταν πουθενά και το κύκλωμα μπορούσε να το διαθέσει χωρίς παραστατικά και τιμολόγια στα συνεργαζόμενα πρατήρια.


Ποδοσφαιρικός παράγοντας και πατέρας τριών μικρών κοριτσιών

Ο 45χρονος σήμερα Γιώργος Σπανός ανέλαβε τα ηνία της πετρελαϊκής εταιρίας ΕΤΕΚΑ από τον πατέρα του Μιχάλη, ο οποίος την ίδρυσε το 1983 και σήμερα διαθέτει 270 πρατήρια καυσίμων σε όλη την Ελλάδα. Από πολύ νεαρή ηλικία μυήθηκε στον χώρο του ποδοσφαίρου λόγω του ότι ο πατέρας του διατέλεσε πρόεδρος του Ιωνικού στη δεκαετία του ’90. Ξεκίνησε την παραγοντική δράση του από τη Χαλκηδόνα, μια γειτονιά της Νίκαιας, την οποία ανέλαβε στην Α’ τοπική κατηγορία Πειραιά και την οδήγησε μέσα σε λίγα χρόνια μέχρι την Α’ Εθνική.

Εξαιτίας της μικρής προσέλευσης φιλάθλων, το 2005 αποφάσισε να προχωρήσει στη διάλυση της Χαλκηδόνας, την οποία συγχώνευσε με τον Ατρόμητο Περιστερίου, ποντάροντας στη μεγάλη λαϊκή βάση του συλλόγου της δυτικής όχθης που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επί προεδρίας Γιώργου Σπανού ο Ατρόμητος αγωνίστηκε δύο συνεχόμενες χρονιές (2011 και 2012) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ φέτος και πέρυσι εκπροσώπησε τη χώρα μας στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Αγαπημένος προορισμός του τα καλοκαίρια είναι η Υδρα, νησί καταγωγής της γυναίκας του. Κατοικεί στην περιοχή της Καλλίπολης στον Πειραιά και έδρα της επιχείρησής του είναι το Νέο Ικόνιο στο Πέραμα. Εχει διατελέσει αντιδήμαρχος Νίκαιας, ταμίας του διοικητικού συμβολαίου της (άλλοτε) ΕΠΑΕ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Πειραιά. Γεννήθηκε στη Νίκαια το 1969. Είναι παντρεμένος με την Ανδριάνα Νικολούδη, με την οποία έχει αποκτήσει τρεις κόρες.


Εωλες οι κατηγορίες, η αλήθεια θα λάμψει

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΕΤΕΚΑ, υποστήριξε: «Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Α.Ε. και της ΠΑΕ Ατρόμητος, ο Γιώργος Σπανός δηλώνει με όλη τη δύναμη της ψυχής του και με κάθε ειλικρίνεια -προσόν το οποίο τον διακρίνει σε όλη τη ζωή του- ότι οι εναντίον του αποδιδόμενες κατηγορίες τυγχάνουν έωλες και αστήρικτες, ούτε καν τον αγγίζουν ούτε βέβαια και την εταιρεία της οποίας προΐσταται, γι’ αυτό τον λόγο εμφανίστηκε αμέσως και αυτοβούλως στην αρμόδια υπηρεσία ασφαλείας. Τονίζει, δε, ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης, που θα έχει ως συνέπεια να λάμψει η όλη αλήθεια, με αποτέλεσμα να αποδοθεί στην κοινωνία “λευκός”, όπως είναι μέχρι σήμερα. Πράγμα που θα του επιτρέψει να συνεχίσει μαζί με τους εκατοντάδες εργαζομένους του την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...