Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

«Το αφεντικό» έχει πεθάνει τρεις φορές…

15+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τη «Σιδηρά Κυρία».

Η πολιτικός που είδε στο όνομά της να κολλάει η κατάληξη -ισμός δεν μπορεί να έχει κρατήσει και πολλά μυστικά για την προσωπική της ζωή. Η Μάργκαρετ Θάτσερ στα έντεκα χρόνια της πρωθυπουργίας της αλλά και εν συνεχεία έχει μπει πολλές φορές στο μικροσκόπιο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες πτυχές της ζωής της που δεν είναι πολύ γνωστές στον κόσμο, ακριβώς επειδή φάνταζαν λιγότερο σημαντικές έναντι της πολιτικής της δράσης. Είναι ωστόσο ιδιαίτερα αποκαλυπτικές για τη γυναίκα πίσω από το άτεγκτο πολιτικό προφίλ.46a87s54f

1. Η Μάργκαρετ Χίλντα Ρόμπερτς γεννήθηκε Παρασκευή και 13.

2.  Μεγάλωσε σ’ ένα σπίτι που βρισκόταν πάνω από το μανάβικο του πατέρα της. Η δουλειά του εξασφάλιζε τα βασικά στην οικογένεια, αλλά όχι και ζεστό νερό. Ετσι η Μάγκι έκανε από μικρή κρύο μπάνιο.

3. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική η Θάτσερ δούλευε ως χημικός. Μάλιστα, όταν δούλευε για την εταιρεία τροφίμων J. Lyons and Company φέρεται να βοήθησε στη δημιουργία του πιο αφράτου παγωτού.

4. Εξι μήνες πριν γίνει ηγέτιδα του Κόμματος των Συντηρητικών, το 1975, η Μάργκαρετ Θάτσερ επισκέφτηκε έναν Ινδό μέντιουμ. Ο γκουρού Τσαντρασουάμι, όπως αποκαλύπτουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι «Τάιμς» του Λονδίνου, της είπε ότι θα γινόταν πρωθυπουργός σε τέσσερα χρόνια και θα διοικούσε τη Βρετανία για «εννέα, έντεκα ή δεκατρία χρόνια»

5. Η άποψή της για την καθημερινή ενδυματολογική εμφάνιση συνοψιζόταν στη φράση «Φοράω τα κυριακάτικά μου επτά μέρες την εβδομάδα!»

6. Εδινε ονόματα στα ρούχα της ανάλογα με το πού τα είχε αγοράσει. Για παράδειγμα, δεν υπήρχε περιθώριο οι βοηθοί της να μπερδευτούν στις βαλίτσες, αφού ήξεραν ότι ήθελε το «μπλε ταγέρ Waddesdon».

7. Το αγαπημένο της χρώμα ήταν το τιρκουάζ, όπως είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της στον «Observer» το 1975.

8. Στα 26 της παντρεύτηκε τον πλούσιο Βρετανό επιχειρηματία Ντένις Θάτσερ, ο οποίος την αποκαλούσε τρυφερά «Το Αφεντικό». Οταν σε συνέντευξή της ερωτήθηκε για το αν τον είχε ερωτευτεί με την πρώτη ματιά, απάντησε: «Και βέβαια όχι!».

9. Κάθε βράδυ, όταν δεν έλειπε σε κάποιο ταξίδι, ετοίμαζε η ίδια ένα κρύο πιάτο για τον σύζυγό της. Μάλιστα, τα έντεκα χρόνια που έμεινε στην Ντάουνινγκ Στριτ δεν προσέλαβε ποτέ της μαγείρισσα. «Μια γυναίκα που ξέρει να κρατήσει ένα σπίτι έχει περισσότερες πιθανότητες από οποιονδήποτε άλλο να κατανοήσει πώς διοικείται μια χώρα ή μια επιχείρηση», έλεγε χαρακτηριστικά η ίδια. 

10. Η Βρετανίδα πολιτικός συνήθιζε αρκετές φορές να ξενυχτάει. Σύμφωνα με το βιβλίο «The Real Iron Lady: Working with Margaret Thatcher» (το οποίο υπογράφει ο Γκίλιαν Σέφερντ, πρώην υπουργός της) όταν ένα βράδυ, στη 1.00 η ώρα σύμβουλός της τη ρώτησε αν χρειαζόταν άλλο τους συνεργάτες της, αυτή απάντησε με τρόπο που δεν επέτρεπε καμία αποχώρηση: «Νιώθω σαν να ξεκινάει νέα μέρα αυτή την ώρα». Φρόντιζε, δε, να τούς περιποιείται για να μένουν κι αυτοί ξύπνιοι. Μια φορά είχε ετοιμάσει την μπανιέρα στις 3.00 η ώρα τα ξημερώματα για την Ελίζαμπεθ Κότρελ, τη γυναίκα που έγραφε τους λόγους της.

11. Είναι η εμπνεύστρια του όρου handbagging, αφού χρησιμοποιούσε την τσάντα της είτε για να δείξει ότι είναι παρούσα σε μια συνεδρίαση, αφήνοντάς τη στη θέση της, είτε κραδαίνοντάς τη κάθε φορά που είχε μια έντονη πολιτική διαφωνία. Η ίδια είχε δηλώσει ότι η τσάντα της «είναι το μόνο ασφαλές σημείο στην Downing Street».

12. Στη Νότια Αφρική έχουν δώσει το όνομά της σε νεκταρίνι.

13. Ηταν φανατική τηλεθεάτρια της σειράς «Yes Minister» με την οποία γελούσε πολύ.

14. Αγαπημένο της φαγητό ήταν το ψητό ψάρι, ενώ στις δεξιώσεις συνήθιζε να πίνει Cointreau. Καθημερινά όμως έπινε ένα ουίσκι με σόδα, όταν άρχιζε να χαλαρώνει κάπως η δουλειά.

15. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν είχε τόσο στενές φιλικές σχέσεις με τη Θάτσερ που πριν τη συνάντησή του με τη βασίλισσα το 1982, με την οποία θα πήγαινε για ιππασία, ζήτησε από την τότε Βρετανίδα πρωθυπουργό οδηγίες για το τι έπρεπε να φορέσει.

16. Η Μάργκαρετ Θάτσερ έχει πεθάνει μέχρι τώρα… τρεις φορές! Ο υπουργός Μεταφορών του Καναδά Τζον Μπερντ το 2009 είχε στείλει e-mail που ενημέρωνε ότι «η Θάτσερ πέθανε». Βέβαια, ο υπουργός αναφερόταν στη γάτα του, την οποία ονόμαζε επίσης Θάτσερ. Η δεύτερη φορά ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν κάποιος διέδωσε ψευδώς την είδηση μέσω του Twitter.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...