Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Οι τρεις πυλώνες… τρομοκράτες

Χωρίς άδεια στατικής επάρκειας το γήπεδο του ΟΦΗ, σε απόγνωση οι κάτοικοι που ζουν δίπλα στο «Γεντί Κουλέ».

Σε μπαλάκι του πινγκ-πονγκ έχει μετατραπεί η κόντρα των τοπικών φορέων και της Σούπερ Λίγκας για τις ευθύνες που προκύπτουν έπειτα από την πτώση του πυλώνα φωτισμού του «Γεντί Κουλέ», η οποία ευτυχώς δεν κόστισε ανθρώπινες ζωές. Αιτία του περιστατικού είναι η διάβρωση των υλικών κατασκευής, κάτι που πρέπει να δημιουργεί ανησυχία και σε όλα τα γήπεδα που έχουν πυλώνες από τη δεκαετία του ’80, στους οποίους όμως ποτέ δεν έχουν γίνει έργα συντήρησης. Το συγκλονιστικό είναι ότι οι αγώνες στο «Γεντί Κουλέ» γίνονται χωρίς να υπάρχει άδεια στατικής επάρκειας κερκίδων και πυλώνων. Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους άλλους τρεις πυλώνες και τρέμουν στην ιδέα ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν.

Ωστόσο λάδι στη φωτιά έριξε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης, ο οποίος έριξε ευθύνες στην ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Η Παναγία βοήθησε, αφού ήταν του Ευαγγελισμού, ώστε να μη συμπέσει το γεγονός αυτό με τη λαϊκή αγορά. Φανταστείτε τι θανάτους θα είχαμε». Και ο κ. Δεικτάκης συνέχισε: «Εμείς είπαμε πως το γήπεδο δεν έχει στατική επάρκεια. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα έδωσαν άδεια για τη διεξαγωγή των αγώνων του ΟΦΗ. Αυτοί που έδωσαν την άδεια έχουν και την ευθύνη».

Αμεση ήταν όμως η απάντηση του προέδρου της Λίγκας Γιάννη Μώραλη, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την έλλειψη άδειας λειτουργίας του «Γεντί Κουλέ»: «Δεν μπορεί η Σούπερ Λίγκα να είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για οποιονδήποτε έχει ευθύνες για ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το στοιχειώδης μυαλό μπορεί να καταλάβει ότι η Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να ελέγχει τη στατικότητα των γηπέδων. Εμείς παίρνουμε από τους φορείς την άδεια».

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ


ΟΦΗ: Κανένα θέμα ασφάλειας στο γήπεδο

Ο ΟΦΗ, από την πλευρά του, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του «Γεντί Κουλέ», τονίζοντας ότι με τα τωρινά δεδομένα το παιχνίδι του Σαββάτου θα γίνει εκεί. Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάνθος Πουλινάκης, ο υπεύθυνος για θέματα γηπέδου Ανδρέας Μανουσάκης, αλλά και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Φασομυτάκης. Τη Super League εκπροσώπησε ο Γιάννης Κουφάκης, ενώ παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της Α.Δ. Ηρακλείου. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ τόνισαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για το παιχνίδι του Σαββάτου, καθώς ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την άδεια. Τονίστηκε, δε, ότι θα γίνει ενδελεχής έλεγχος και στους υπόλοιπους τρεις πυλώνες προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ασφάλεια του γηπέδου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...