Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Γερμανικό κόμπλεξ για την Εθνική μας

Νέα απίστευτη επίθεση κατά της Εθνικής μας (που παρομοιάζει τους διεθνείς με… οικοδόμους) από τα ΜΜΕ πριν από τον αγώνα με την Ακτή

Νέα επίθεση με υποτιμητικά σχόλια εναντίον της χώρας μας εξαπέλυσε μερίδα των γερμανικών ΜΜΕ. Παίρνοντας αφορμή από το χθεσινοβραδινό, τελευταίο παιχνίδι στον όμιλο, κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, έβγαλαν χολή για την εθνική μας ομάδα.

Με ειρωνικό ύφος έγραψαν πως οι Ελληνες διεθνείς πρέπει να ξεπεράσουν την «αλλεργία τους στο γκολ» και ως «δεξιοτέχνες της οχύρωσης πρέπει να αφήσουν στην άκρη το μυστρί και τον σοβά»! Αυτήν τη φορά δεν πήραν την ευκαιρία για «κράξιμο» από τα δημοσιονομικά της χώρας, τις επιλογές των πολιτικών και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων. Αντίθετα, «πάτησαν» πάνω στο αμυντικογενές παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και έβγαλαν κόμπλεξ προς την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Προφανώς λησμονούν ή ακόμη δεν έχουν χωνέψει το γεγονός ότι η εθνική ομάδα μιας χώρας που δεν ανήκει στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή πριν από δέκα χρόνια στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Παράλληλα η ισχυρή «Nationalmannschaft» έχει να γευτεί ευρωπαϊκή «κούπα» από το 1996 και παγκόσμιο τίτλο από το 1990. Αυτό που ίσως ενοχλεί περισσότερο είναι ότι ο ελληνικός θρίαμβος στο Εuro 2004 έγινε με προπονητή έναν συμπατριώτη τους, τον Οτο Ρεχάγκελ, τον οποίο λίγες μέρες αργότερα πολιορκούσαν -μάταια- προκειμένου να αναλάβει την Εθνική τους.

«Ο ρέκορντμαν Γιώργος Καραγκούνης θυμίζει περασμένα ηρωικά κατορθώματα και επικαλείται το παρελθόν, όπως κάνουν και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 θα παίξει επίθεση χωρίς όρους» γράφει με σκωπτική διάθεση το περιοδικό «Kicker» στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Ακόμη πιο καυστικό είναι το σχόλιο που κάνει ο αρθρογράφος της Badische Zeitung. «Καλή είδηση για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων την Τρίτη οι δεξιοτέχνες της οχύρωσης από την Ελλάδα πρέπει να αφήσουν προσωρινά στην άκρη το μυστρί και τον σοβά» τονίζεται στη γερμανική ιστοσελίδα.

Αυτό το σκηνικό θυμίζει το κλίμα που είχε προηγηθεί της αναμέτρησης της εθνικής μας ομάδας με τα «πάντσερ» στο Εuro 2012. Μία ημέρα πριν τον προημιτελικό γερμανικά ΜΜΕ έκαναν υποτιμητικά σχόλια για τη χώρα μας και την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. «Οι Ελληνες έχουν μόνο άγονα βουνά, ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες» είχε γράψει χαρακτηριστικά τότε η «Bild», η οποία μάλιστα δεν δίστασε να στείλει μέχρι και… κατάσκοπο στο ξενοδοχείο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ενας Γερμανός δημοσιογράφος που είχε βρεθεί στο κατάλυμα της Εθνικής μας, στην Πολωνία, παρακολουθούσε τις κινήσεις και τις συνήθειες του ομοσπονδιακού τεχνικού και των διεθνών μας, και στη συνέχεια έγραψε ένα άρθρο με πολλά καρφιά για τον τρόπο με τον οποίο προετοιμαζόταν η εθνική μας ομάδα.

* Λόγω των χρόνων εκτύπωσης της «Εspresso» δεν κατέστη δυνατόν να συμπεριλάβουμε στην ύλη μας τον χθεσινοβραδινό αγώνα της Ελλάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Χρήστος Τέλιος 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...