Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Κόκκινος συναγερμός» για νέο «χτύπημα»

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι αστυνομικοί σε Λονδίνο, Ρώμη και Παρίσι! Σοκ στην Τουρκία από την εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι αστυνομικοί σε Λονδίνο, Ρώμη και Παρίσι! Σοκ στην Τουρκία από  την εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη

Η σκιά του φόβου για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις απλώνεται βαριά πάνω από την Ευρώπη, καθώς η επίθεση στο Βερολίνο, αλλά και η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Αγκυρα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο χαλάρωσης στις Αρχές ασφαλείας.

Ακόμα και επίσημα χείλη προσπαθούν να καθησυχάσουν τον κόσμο, για να διαψευστούν λίγες ώρες αργότερα, όπως συνέβη χθες στην Αυστρία.

Το χτύπημα στο δυτικό Βερολίνο πυροδότησε αναθεώρηση των σχεδίων ασφαλείας για τις μέρες αυτές τόσο από τις Αρχές στο Λονδίνο όσο και από τους αρμοδίους σε Παρίσι και Ρώμη. Εντολές για επαγρύπνηση δόθηκαν και στην Αυστρία. Παρ’ όλα αυτά, ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα δηλώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενη επίθεση, για να διαψευστεί λίγες ώρες αργότερα, οπότε και συνελήφθη Μαροκινός που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε χτύπημα στο Σάλτσμπουργκ, όπου χιλιάδες τουρίστες ετοιμάζονται να περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

f1 3999119

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, πρόκειται για 25χρονο αιτούντα άσυλο, που είναι ύποπτος για τον σχεδιασμό επίθεσης μαζί με άλλα άτομα. Αστυνομικοί που ερεύνησαν τον χώρο διαμονής του στο κέντρο προσφύγων της πόλης Φούτσι αμ Σίι δεν βρήκαν στοιχεία, ωστόσο οι πληροφορίες που έχουν θεωρούνται αξιόπιστες. Συνολικότερα, οι αυστριακές Αρχές ασφαλείας είναι σε αυξημένη ετοιμότητα ως τις 9 Ιανουαρίου.

paketo prosforon 26x16 copy

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί τα σχέδιά της για την προστασία δημόσιων εκδηλώσεων κατά την εορταστική περίοδο μετά τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αγκυρα και την επίθεση στο Βερολίνο. Η Γαλλία θα αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα, ενώ ενισχύονται και στην Ιταλία τα αντιτρομοκρατικά μέτρα.

f4 eyrokinisi ligo prin dolofonithei

Στην Τουρκία, η κοινή γνώμη παραμένει «παγωμένη» μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε χθες από την Αγκυρα στην πατρίδα του. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ομάδα Ρώσων ερευνητών έφθασε στην Αγκυρα προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τη δολοφονία. Το συμβάν, πάντως, δεν φαίνεται να διαταράσσει την πορεία εξομάλυνσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν συμφέρει καμιά από τις δύο πλευρές. Τα συμφέροντα, άλλωστε, και των δύο στη Συρία είναι ισχυρά, λένε αναλυτές, οπότε δεν θα βοηθούσε σε τίποτα μια νέα κρίση μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας.

Σε λάθος (!)   άνδρα πέρασαν χειροπέδες οι «Κλουζό» της Μέρκελ

17424185

Αμφιβολία, που τείνει να γίνει βεβαιότητα για το μέγεθος της γκάφας των αστυνομικών Αρχών, και ανασφάλεια, που τείνει να εξελιχθεί σε πανικό για τους πολίτες, κυριαρχούν στη γερμανική πρωτεύουσα την επόμενη ημέρα από την τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του δυτικού Βερολίνου. Κι όλο αυτό έχει φυσικά πολιτικό αντίκτυπο, που μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στην καγκελάριο Μέρκελ. Κι αυτό επειδή ακόμα και σύμμαχοί της ζητούν αλλαγή πολιτικής, ενώ η ίδια δηλώνει πως αν αποδειχτεί ότι το χτύπημα είναι έργο μεταναστών, αυτό θα είναι «δυσβάσταχτο».

«Εχουμε πιθανόν έναν επικίνδυνο εγκληματία που παραμένει ασύλληπτος και σίγουρα αυτό προκαλεί ανησυχία στον πληθυσμό» δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Κλάους Καντ, παραδεχόμενος ουσιαστικά μια γκάφα από εκείνες που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Οι Αρχές είχαν αρχικά παρουσιάσει έναν 23χρονο αιτούντα άσυλο από το Πακιστάν, τον οποίο συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, αφού τον είχε ακολουθήσει ένας αυτόπτης μάρτυρας ως ύποπτο ότι οδηγούσε το βαρύ όχημα.

Συνελήφθη «διότι έμοιαζε να ανταποκρίνεται στην περιγραφή» του οδηγού που είχαν δώσει αυτόπτες μάρτυρες, τόνισε ο Καντ. Ωστόσο ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής εισαγγελίας για θέματα αντιτρομοκρατίας, που έχει αναλάβει την επίβλεψη των ερευνών, Πέτερ Φρανκ άφησε ελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας σχετικά με την έκβαση των ερευνών.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για την ιδέα ότι ο συλληφθείς δεν είναι ο δράστης της επίθεσης», είπε. Ο άνδρας αρνείται την εμπλοκή του. Ηταν «γνωστός στις αστυνομικές Αρχές», όχι όμως για ενέργειες που σχετίζονται με ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Σε επαγρύπνηση

Ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε λόγο για αύξηση των μέτρων ασφαλείας στη γερμανική πρωτεύουσα, που έχει κατακλυστεί από πάνοπλους αστυνομικούς σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως οι χριστουγεννιάτικες αγορές, όπου θα τοποθετηθούν μεταλλικά κιγκλιδώματα. Κλειστές μέχρι νεωτέρας θα μείνουν οι υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Τα μέτρα, ωστόσο, δεν αρκούν για να καθησυχάσουν τους πολίτες, που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά το πλήγμα, από το οποίο τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν -έχουν αναγνωριστεί έξι Γερμανοί και μία Ιταλίδα- και 48 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 18 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τα σχέδια για τις εορταστικές εκδηλώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα εφαρμοστούν κανονικά.

Τραμπ: Σφάζουν τους χριστιανούς

f11 16384541

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ (φωτό) λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά του δυτικού Βερολίνου, και προτού καν οι γερμανικές Αρχές την αποδώσουν σε τρομοκράτες.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε την επίθεση, συνδέοντας το επεισόδιο με «ισλαμιστές τρομοκράτες».

«Το ISIS και άλλοι ισλαμιστές τρομοκράτες συνεχώς σφάζουν χριστιανούς στις κοινότητές τους και σε χώρους λατρείας τους ως μέρος του παγκόσμιου τζιχάντ τους» είπε. Σε άλλο μήνυμα, που ανέβασε στο twitter, έγραψε ότι η επίθεση αυτή μαζί με άλλες στην Τουρκία και την Ελβετία δείχνει ότι «τα πράγματα απλώς χειροτερεύουν». «Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης» κατέληξε.

Αποκρυφιστής ο δράστης της επίθεσης στη Ζυρίχη!

Ελβετός πολίτης, με καταγωγή από την Γκάνα και αποκρυφιστής είναι ο δράστης της επίθεσης προχθές το βράδυ σε μουσουλμανικό κέντρο προσευχής στη Ζυρίχη.
Ο 24χρονος άντρας έβαλε τέρμα στη ζωή του μετά την επίθεση, ενώ την Κυριακή είχε διαπράξει φόνο. Ερευνητές της αστυνομίας αποκάλυψαν ότι ο δράστης, που ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, είχε σκοτώσει την Κυριακή με μαχαίρι γνωστό του άντρα σε μια παιδική χαρά της Ζυρίχης.

«Αγνοούμε, προς το παρόν, ποια ήταν τα κίνητρά του. Σύμβολα αποκρυφισμού βρέθηκαν στο σπίτι του» δήλωσε η αξιωματούχος της αστυνομίας στο καντόνι της Ζυρίχης, η Κριστιάν Λενζέ Μεϊλί, σε συνέντευξη Τύπου. Οπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η υπόθεση έχει σχέση με τρομοκρατία ή με την Ακροδεξιά.

Οι Αρχές δεν γνωρίζουν, επίσης, αν ο δολοφόνος είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ο άντρας, που ήταν ντυμένος στα μαύρα και φορούσε μάλλινο σκουφί στο κεφάλι, εισέβαλε στον χώρο, που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης. Πυροβόλησε πολλές φορές τραυματίζοντας τρεις πιστούς, ηλικίας 30, 35 και 56 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Η Λέανδρος θα έδινε συναυλία στο σημείο της τραγωδίας

f10 0105 viki leandros 7112007

Από θαύμα γλίτωσε η Βίκυ Λέανδρος, η οποία επρόκειτο να δώσει χριστουγεννιάτικη συναυλία χθες το βράδυ στην εμβληματική Εκκλησία της Μνήμης στο Βερολίνο, όπου το προηγούμενο βράδυ έγινε η τρομοκρατική επίθεση.
«Τραγικό γεγονός, θρηνούμε για τα θύματα της τυφλής τρομοκρατίας» δήλωσε η διεθνούς φήμης Ελληνίδα στην «Espresso» μία ώρα μετά το μακελειό στη γερμανική πρωτεύουσα. «Μια ημέρα αργότερα και θα σκοτωνόμασταν όλοι! Τα εισιτήρια της συναυλίας είχαν εξαντληθεί και στην πλατεία θα υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι!» είπε ταραγμένη η Βίκυ Λέανδρος, η οποία τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν στη Βιένη για ακόμα μια συναυλία.

Ακυρώθηκε
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η συναυλία που -όπως ήταν φυσικό- ακυρώθηκε θα γίνει στο ίδιο σημείο τον Ιανουάριο προς τιμήν των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.
Το μακελειό στο Βερολίνο προκλήθηκε στην πιο συναισθηματικά φορτισμένη περιοχή της πόλης, στην πλατεία της Εκκλησίας Κάιζερ Βίλχελμ, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, γνωστής όμως ως Gedächtniskirche ή Εκκλησίας της Μνήμης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ναός με το μισογκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καμπαναριό δίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε καλλιτέχνη για συναυλία. Η Βίκυ Λέανδρος δίνει κάθε χρόνο τουλάχιστον μία συναυλία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της γερμανικής πρωτεύουσας.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388


{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....