Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Μετρ» της απάτης «μάδησε» νεαρή τραγουδίστρια & αστέρι της μπάλας

❱❱ Πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για τον 33χρονο Μάνο ΚουκάκηΑν και έχει ήδη πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων στην πλάτη του ένας επαγγελματίας απατεώνας που είχε καταδικαστεί πριν από περίπου έναν χρόνο για απάτη σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Αμανατίδη, φέρεται ότι εξακολουθεί να πιάνει στα δίχτυα του ανυποψίαστους πολίτες. Και ενώ τα θύματά του βρέθηκαν να χρωστούν εν αγνοία τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ο φυγόποινος ζει… ζωή χαρισάμενη με τα χρήματα που απέσπασε ακόμη και από γνωστά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων μια διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια!

Ο 33χρονος απατεώνας με τα… χίλια πρόσωπα Μάνος Κουκάκης καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών χωρίς αναστολή για την απάτη με θύμα τον Γιάννη Αμανατίδη. Ομως, αντί να εκτίει την ποινή του σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, όχι μόνο παραμένει ασύλληπτος, αλλά φέρεται ότι εξακολουθεί να επιδίδεται στο αγαπημένο του «σπορ», που δεν είναι άλλο από τις απάτες. Στην παγίδα του, μάλιστα, πιάστηκε και η τραγουδίστρια, η οποία βρέθηκε χρεωμένη με ποσό που ξεπερνά τα 75.000 ευρώ, όπως καταγγέλλει με αγωγή της!

Εμφυτο ταλέντο

Ο Ηρακλειώτης απατεώνας προσποιείται πότε τον… έμπειρο πιλότο, πότε τον επιχειρηματία με την πλούσια φιλανθρωπική δράση (!), άλλοτε τον υποψήφιο αγοραστή… ποδοσφαιρικής ομάδας ή τον μέτοχο γνωστών νυχτερινών κέντρων και -λίαν προσφάτως- τον Κρητικό… πρέσβη Τουρισμού!

apateonas koykakis 3

Σαν άλλος Λεονάρντο ντι Κάπριο στη χολιγουντιανή ταινία «Πιάσε με αν μπορείς», παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο «επιστήμονας» της απάτης φέρεται ότι έχει έμφυτο ταλέντο να πείθει και να παραπλανά! Ετσι κατορθώνει να αποκομίζει από τη δράση του σημαντικά χρηματικά οφέλη, με τα οποία ζει χλιδάτη ζωή. Αρκεί μόνο μια περιήγηση στο προφίλ του στο facebook για να διαπιστώσει κάποιος τα ταξίδια που κάνει σε χώρες μακρινές και ονειρεμένες, τα πανάκριβα κοστούμια του, τις λαμπερές εξόδους του δίπλα σε πρόσωπα της showbiz και τα δείπνα σε φιλικά σπίτια με καλεσμένους πολιτικούς, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Με το λέγειν του κατάφερε να «φεσώσει» και τη νεαρή τραγουδίστρια, που έχει προσφύγει σε βάρος του στα αστικά δικαστήρια. Ο Κουκάκης φέρεται ότι την προσέγγισε το 2014 και, όπως σημειώνει στην αγωγή της, της συστήθηκε ως αξιόπιστος και φερέγγυος επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που είχε ισχυρές γνωριμίες με βουλευτές και υπουργούς! Μάλιστα, προσφέρθηκε να την… προσλάβει και σε εταιρία του, που υποτίθεται ότι δραστηριοποιούνταν στον ξενοδοχειακό χώρο. Ηταν δε τόσο πειστικός, ώστε σύντομα οι δυο τους σύναψαν ερωτικό δεσμό!

apateonas koykakis 4

Τίποτα στη συμπεριφορά του δεν προμήνυε το ζοφερό μέλλον με το οποίο θα ερχόταν αντιμέτωπη η νεαρή κοπέλα. Πολύ σύντομα ο… ιδιοκτήτης ξενοδοχείων τής έταξε γάμο, ο οποίος θα γινόταν το καλοκαίρι του 2015 στην Κρήτη με λαμπερούς προσκεκλημένους από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο και ηχηρά ονόματα της showbiz, με τα οποία ισχυριζόταν ότι είχε φιλικές σχέσεις. Λίγους μήνες πριν από τον γάμο, με πρόφαση ένα νέο επιχειρηματικό άνοιγμα, ο απατεώνας ζήτησε από τη μνηστή του να ανοίξει στο όνομά της μία ατομική επιχείρηση, τυπικά για ένα εξάμηνο, προκειμένου να εκμισθώσει ξενοδοχείο στον Αρχάγγελο της Ρόδου.

Capital controls

Οπως φέρεται ότι της εξήγησε ο ίδιος, ήθελε να αποφύγει την πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση και συγχρόνως ήθελε η επιχείρηση να είναι στο όνομα της μέλλουσας συζύγου του, την οποία… εμπιστευόταν!
Τον Μάιο του 2015 έπεισε την τραγουδίστρια να συνάψει σύμβαση με τραπεζικό ίδρυμα, μέσω του οποίου οι πελάτες του ξενοδοχείου θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις, ενώ ταυτόχρονα η ανυποψίαστη κοπέλα συνέχιζε τις προετοιμασίες για τον γάμο τους!

Μόνο που με πρόφαση τα… capital controls ο Μάνος Κουκάκης, που μεταξύ άλλων φέρεται ότι είχε δανειστεί και 15.000 ευρώ από τη μητέρα της 30χρονης, ανέβαλε την τέλεση του μυστηρίου! Μόλις δύο μήνες αργότερα της ανακοίνωσε ότι η σχέση τους είχε… φθαρεί (!) και ότι πρέπει να χωρίσουν! Ακόμη και τότε η νεαρή αοιδός δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της απάτης. Οταν, όμως, άρχισαν να έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» από την τράπεζα για αθέμιτες χρεώσεις των πελατών του ξενοδοχείου, ο κόσμος της άρχισε να καταρρέει!

Οπως ανακάλυψε η ίδια, ο μέχρι πρότινος αγαπημένος της την είχε μπλέξει σε μια κομπίνα που θα την έφερνε αντιμέτωπη με οφειλές χιλιάδων ευρώ και έναν δικαστικό γολγοθά, προκειμένου να αποδείξει ότι… δεν είναι ελέφαντας! Σε βάρος της έχουν κινηθεί νομικά οι ιδιοκτήτες του ακινήτου όπου στεγαζόταν το ξενοδοχείο, διεκδικώντας ποσό ύψους 40.000 ευρώ από ανεξόφλητα μισθώματα, ενώ εκκρεμούν και χρέη ύψους περίπου 35.000 ευρώ από μισθούς υπαλλήλων, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Οδηγός «κλαίει» 90.000 €

Τον Σεπτέμβριο του 2014, με την υπ’ αριθμόν 376 απόφασή του, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων καταδίκασε τον Μάνο Κουκάκη σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για απάτη που προξένησε ζημία άνω των 75.000 ευρώ και πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Θύμα του, σε αυτή την περίπτωση, είχε πέσει ένας οδηγός τουριστικού λεωφορείου από την Κρήτη, που του παρέδωσε σε τρεις δόσεις το ποσό των 90.000 ευρώ για να αγοράσει ένα καινούργιο πούλμαν!

apateonas koykakis 2 0

Ο απατεώνας, που του παρουσιάστηκε ως πιλότος της Lufthansa και ιδιοκτήτης εταιρίας αυτοκινήτων στη Γερμανία, κατόρθωσε να τον πείσει ότι είχε βρει για εκείνον ένα όχημα σε τιμή ευκαιρίας κι ότι έπρεπε να καταθέσει άμεσα ως προκαταβολή το 30% του τιμήματος, με το οποίο θα δέσμευαν για τρεις εβδομάδες το πούλμαν, προκειμένου να το επισκεφτεί ο ίδιος στη μάντρα στη Γερμανία για να το ελέγξει. Τρεις ημέρες μετά την καταβολή του ποσού ο Κουκάκης παρουσίασε στον άτυχο επιχειρηματία και… απόδειξη στα γερμανικά, ώστε να τον πείσει για τη φερόμενη συναλλαγή. Στη συνέχεια, ενώ τον ενημέρωσε ότι είχε ήδη κλείσει εισιτήρια για το ταξίδι στη Γερμανία για να επιθεωρήσουν το όχημα, τον έπεισε να καταθέσει και το υπόλοιπο του κόστους, ώστε να προχωρούσαν άμεσα στην ολοκλήρωση της αγοράς αν το όχημα ήταν όπως του είχε περιγράψει.

Την προγραμματισμένη ημέρα του ταξιδιού, όμως, και ενώ ο επιχειρηματίας είχε ήδη ετοιμάσει τη βαλίτσα του, όπως περιγράφει χαρακτηριστικά στη μήνυσή του, ο Κουκάκης «τον ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης του, ενώ ήταν στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, έπαθε… σκωληκοειδίτιδα και έκανε εισαγωγή σε κλινική της Γερμανίας»!

Στις επόμενες κλήσεις του επιχειρηματία, τον οποίο άρχισαν να ζώνουν τα φίδια, ο απατεώνας δεν απαντούσε. Οταν, τελικά, κατόρθωσε να τον βρει στο τηλέφωνο, εκείνος «θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο και με περιφρονητικό τρόπο του είπε ότι θα του δώσει πίσω τα χρήματά του». Ομως αυτό δεν έγινε ποτέ, όπως εξηγεί ο μηνυτής, ενώ δεν δίστασε να του στείλει ακόμη και απειλητικό μήνυμα για να μην τον ενοχλήσει ξανά!

Κατά φαντασίαν συνομιλητής του Τραμπ!

32755654 1594329654009969 6918320585818767360 n

Ο αθεόφοβος απατεώνας, που συνηθίζει να προσθέτει πόντους στο επίπλαστο βιογραφικό του διά της… προσκολλήσεως σε πρόσωπα της δημοσιότητας, επικαλέστηκε μέχρι και ανταλλαγή αλληλογραφίας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ!
«Του είχα στείλει επιστολή από τον καιρό των εσωτερικών διαδικασιών των Ρεπουμπλικάνων γράφοντας ότι θα φτιάξω μια ομάδα φίλων του επιχειρηματιών στην Ελλάδα και διάφορες πολιτικές απόψεις για τη σχέση Ελλάδας – Ρωσίας – Τουρκίας. Μου έκανε εντύπωση ότι απάντησε σε 15 μέρες!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο… κατά φαντασίαν συνομιλητής του «πλανητάρχη» σε ανάρτησή του στο facebook! Αλλωστε, αποτελεί συνήθη πρακτική του 33χρονου φυγόποινου να «χρησιμοποιεί» τις φιλικές σχέσεις που υποτίθεται ότι διατηρεί με ευρέως γνωστά πρόσωπα για να πείθει τα θύματά του για το… κύρος του!

Οι μυθικές χρεώσεις  στην πιστωτική κάρτα του Γιάννη Αμανατίδη

o dikhgoros me ton amanatidi

Ο… «μετρ» της απάτης είχε καταφέρει στο παρελθόν να αποσπάσει 40.000 ευρώ από τον διεθνή άσο του ποδοσφαίρου, χρεώνοντας την πιστωτική κάρτα του με αεροπορικά εισιτήρια για ταξίδια που ο ποδοσφαιριστής δεν έκανε ποτέ!

Ο Μάνος Κουκάκης τού είχε συστηθεί ως πιλότος και, με πρόφαση την ιδιότητά του, προσφέρθηκε να του βρίσκει αεροπορικά εισιτήρια σε καλύτερες τιμές. Οταν, όμως, ο ποδοσφαιριστής δέχθηκε να του εκχωρήσει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του, ο υποτιθέμενος… κυβερνήτης της Aegean δεν αρκέστηκε στα εισιτήρια που εξέδιδε για τον Αμανατίδη και την τότε σύντροφό του Μάρω Λύτρα, όπως είχαν συμφωνήσει, αλλά αγόραζε εισιτήρια για το μισό… Ηράκλειο εισπράττοντας ο ίδιος το αντίτιμο! Το δικαστήριο, που εκδίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έκρινε ένοχο τον Κουκάκη για απάτη κατ΄ επάγγελμα, καταδικάζοντάς τον σε εξαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή.

gia entheto 1000 maro litra amanatidis 3182009

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο άνθρωπος αυτός συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κυκλοφορεί ελεύθερος και ανενόχλητος, δηλώνοντας ότι είναι πρέσβης τουρισμού ή μέτοχος σε διάφορα μαγαζιά και κατορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο να συνεχίζει να εξαπατά ανυποψίαστα θύματα» τονίζει στην «Espresso» ο δικηγόρος του Γιάννη Αμανατίδη, Αλέξης Στεφανάκης.

offer

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...