Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ο Ρουβίκωνας απειλεί Κυριάκο

❱❱ «Περιβάλλετε τους τρομοκράτες με στοργή και προδέρμ» κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ο ΜητσοτάκηςΗ δράση της τρομοκρατικής -όπως εξελίσσεται- οργάνωσης του Ρουβίκωνα κυριάρχησε τελικώς στη χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών από την οικονομία στην ανομία και τη δημόσια ασφάλεια. 

Η συζήτηση διεξήχθη, άλλωστε, στη σκιά των πρωτοφανών απειλών που εκτόξευσε -μέσω facebook- μέλος του Ρουβίκωνα προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναγκάζεται στο τέλος να καταδικάσει τη δράση της οργάνωσης – αν και στην πρωτολογία του, προς έκπληξη όλων, δεν έκανε απολύτως καμιά αναφορά.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης, όταν ανέβηκε στο βήμα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αφήσει κατά μέρος τη… βελούδινη αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τον περιβάλλει με «στοργή και προδέρμ». «Εσείς το 2008 κάψατε την Αθήνα και δεν ζητήσατε μια συγγνώμη για τη Marfin, εσείς ήσασταν με τους αγανακτισμένους και εξισώνατε τη φυσική βία με τη βία των Μνημονίων, εσείς μιλούσατε για κρεμάλες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., ζητώντας από τον πρωθυπουργό να «σταματήσει επιτέλους να εξωραΐζει τον τραμπουκισμό, αποκαλώντας τον ακτιβισμό».

«Τελειώνετε, επιτέλους, με τους Ρουβίκωνες» είπε χαρακτηριστικά. Παίρνοντας τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του αναγκάστηκε τελικά να… διαβεί τον Ρουβίκωνα και να καταδικάσει «απερίφραστα» τις απειλές που δέχθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σπεύδοντας ωστόσο να σημειώσει ότι εξίσου καταδικαστέες είναι οι απειλές που έχουν δεχθεί ο ίδιος και ο Νίκος Κοτζιάς για το Σκοπιανό. Εξαπέλυσε δε δριμύ «κατηγορώ» στους ακραίους κύκλους της Ν.Δ., όπως τους χαρακτήρισε, υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σιωπά απέναντι στην έξαρση του εθνικισμού και την ακροδεξιά βία, όπως είπε.

Να σημειωθεί ότι η καταδίκη του Ρουβίκωνα, που μετά και τις νέες προκλητικές απειλές δρα ξεκάθαρα πλέον ως τρομοκρατική οργάνωση, ήταν πάνδημη, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη βία που φορά αριστερά δήθεν φορέματα, τη βία αυτών που προπηλακίζουν, απειλούν και κυνηγούν πολιτικούς αντιπάλους».

Η δε Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε εμμέσως στη δράση της οργάνωσης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δείχνει προκλητική ανοχή απέναντι στη βία και την ανομία».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...