Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ο Νικ Καλάθης σκέφτεται να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αφού διευθετήσει τις σχέσεις του με τον Παναθηναϊκό

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σκέφτεται να επιστρέψει στις ΗΠΑ, για να συμμετάσχει στο πιο δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου -το ΝΒΑ. Την είδηση για τα σχέδια του Καλάθη αποκάλυψε ένας από τους πιο καταξιωμένους δημοσιογράφους, ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN. Από το ίδιο το κανάλι επίσης διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Ελληνοαμερικάνος προσέλαβε τον μάνατζερ Τζέιμς Ντανλίβι για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του στο ΝΒΑ.

Καθώς ο Καλάθης βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα αγωνιστικά, είναι λογικό να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Αμερική. Γεννημένος στη Φλόριντα των ΗΠΑ, έκανε εκεί τα πρώτα του βήματα ως μπασκετμπολίστας. Πρώτος σκόρερ στο σχολείο του, κατάφερε να πάρει τον τίτλο της Πολιτείας (σε σχολικό επίπεδο) τη σεζόν 2006-2007. Στα κολεγιακά του χρόνια αγωνίστηκε για τους Γκέιτορς, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, όπου έσπασε κάθε ρεκόρ σε ασίστ, συνολικά και ανά παιχνίδι.

Με αυτές τις προοπτικές ήρθε λοιπόν στην Ελλάδα το 2009 για να αγωνιστεί με την ομάδα του «τριφυλλιού». Κατά τη διάρκεια της πρώτης παραμονής στον Παναθηναϊκό, μέχρι το 2012 δηλαδή, κατάφερε να πάρει ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και ένα Ευρωπαϊκό, αρχίζοντας να αποκτά καλή φήμη και εκτός των ελληνικών συνόρων. Έτσι, τη σεζόν 2012-2013 αγωνίστηκε για τη ρώσικη Λοκομοτίβ, κερδίζοντας το Eurocup, όπου ανακηρύχθηκε MVP της διοργάνωσης. Τα επόμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Γκρίζλις του Μέμφις, όπου για ένα μήνα ήταν ο MVP των ρούκι. Στη συνέχεια επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, με ένα συμβόλαιο το οποίο λήγει αυτό το καλοκαίρι. Στα τελευταία τρία χρόνια του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Καλάθης έχει αποδείξει το μεγάλο του ταλέντο. Καλύτερος αμυντικός για τις δύο προηγούμενες χρονιές και MVP για το 2016-2017. Αλλά δεν έχει μείνει μόνο εντός της χώρας. Η φήμη του εξαπλώθηκε και στην Ευρωλίγκα, όπου το 2016 ήταν πρώτος στα κλεψίματα ενώ φέτος έσπασε το ρεκόρ σε ασίστ (σε μία σεζόν αλλά και σε μεμονωμένο παιχνίδι) και είναι ένας από τους υποψήφιους MVP.

Με πολύ καλά στατιστικά στο προφίλ του, θα σκεφτεί την επιστροφή στο ΝΒΑ, αφού πρώτα μιλήσει με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, η οποία σίγουρα θα προσπαθήσει να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Η παλιά του ομάδα στο ΝΒΑ, οι Γκρίζλις, τερμάτισε από τις τελευταίες στη Δυτική Περιφέρεια στη διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής περιόδου. Οι ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος είναι οι Ράπτορς, οι Σέλτικς, οι 76ers και οι Καβαλίερς στην ανατολική όχθη, ενώ στην δυτική βασιλεύουν οι Ρόκετς, οι Γουόριορς και οι Μπλέιζερς. Αυτή τη στιγμή το ΝΒΑ βρίσκεται στη φάση των πλέι-οφ, με πολλές ομάδες και πολλούς ακόμη αγώνες για τη διαδρομή προς τους τελικούς.

Ένα δυνατό πρωτάθλημα, με άλλο στυλ παιχνιδιού, στο οποίο βέβαια ο Καλάθης είναι εξοικειωμένος από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Μένει να δούμε που θα στοχεύσει και ποιες ομάδες θα δείξουν ενδιαφέρον για τον σπουδαίο πόιντ-γκαρντ…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...