Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ψεύτη Ψινάκη!

❱❱ Οργισμένοι οι κάτοικοι του Μαραθώνα για τον άφαντο δήμαρχο και την «καμένη» βίλα τουΞεχειλίζει η οργή του κόσμου, που πενθεί δεκάδες νεκρούς και χαμένες περιουσίες από την πύρινη λαίλαπα, για τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, καθώς την ώρα που η Αττική καιγόταν, εκείνος για άλλη μία φορά ήταν άφαντος! Ομως, ακόμα και όταν ο μπον βιβέρ δήμαρχος -που μερικά εικοσιτετράωρα πριν τα «έσπαγε» στο Nammos, στη Μύκονο!- αποφάσισε να εμφανιστεί, με τις αδιανόητες δηλώσεις του έδειξε πως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου! 

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει δεχτεί σφοδρότατες επικρίσεις για ολιγωρία τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς και θεωρείται πλέον persona non grata από τους κατοίκους, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις οργισμένες αντιδράσεις δήλωσε πως το σπίτι του, στον Νέο Βουτζά, ήταν από τα πρώτα που κάηκαν. Ομως, το βράδυ της Τρίτης «το τερμάτισε», καθώς με το γνώριμο, «χαλαρό» ύφος του δήλωσε στην τηλεοπτική κάμερα: «Κάηκε το σπίτι μου, ευτυχώς… Οταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια, φανταστείτε να μην καιγόταν το δικό μου»!

Λίγες ώρες αργότερα το ρεπορτάζ έβγαλε… ψεύτη τον Ηλία Ψινάκη, καθώς αποδείχτηκε ότι η πολυτελής βίλα του όχι μόνο δεν κάηκε, αλλά είναι απολύτως κατοικήσιμη! Συγκεκριμένα, στις φωτογραφίες φαίνεται πως η φωτιά όντως έφτασε μέχρι την αυλή του σπιτιού του, στην περιοχή του Νέου Βουτζά. Ομως, πέρα από κάποιους… φοίνικες και μερικές ξαπλώστρες, που ήταν τοποθετημένες γύρω από την πισίνα, οι φλόγες δεν έκαψαν κάτι άλλο! Το κεντρικό οίκημα έμεινε ανέπαφο από τη φωτιά και μαύρισε μόνο ο εξωτερικός τοίχος από την αριστερή πλευρά του. Πάντως, δεν προκάλεσαν μόνο οι προκλητικές δηλώσεις του πρώτου δημότη του Μαραθώνα την κατακραυγή του κόσμου. Την ώρα που κάτοικοι του πολύπαθου Ματιού (υπάγεται στον Δήμο Νέας Μάκρης – Μαραθώνα) έβλεπαν τους συνανθρώπους τους και το βιος τους να χάνονται στις φλόγες, ο Ηλίας Ψινάκης ήταν απών.

40df4e mg 4708

Μάλιστα, για να αποφύγει το λιντσάρισμα, δεν εμφανίστηκε ούτε στα έκτακτα δημοτικά συμβούλια. Αυτό δεν εμπόδισε βεβαίως τους αγανακτισμένους κατοίκους και συγγενείς των θυμάτων να εξαπολύσουν, το βράδυ της Τρίτης, δριμεία επίθεση στον «εξαφανισμένο» δήμαρχο, ζητώντας να μάθουν για ποιον λόγο δεν έγινε εκκένωση των οικισμών. «Δεν ντρέπεται καθόλου, ακόμη και αυτές τις φρικτές στιγμές μάς κοροϊδεύει. Είναι τραγικός! Καλύτερα να μην εμφανιστεί, γιατί δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει. Να ανοίξει καλύτερα ένα λαγούμι και να κρυφτεί» ανέφερε στην «Espresso» φανερά εκνευρισμένη η κυρία Ελένη, κάτοικος της περιοχής, που είδε από τη μια στιγμή στην άλλη το σπίτι της να γίνεται στάχτη και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Η στάση του Ηλία Ψινάκη τις πρώτες ώρες της εθνικής τραγωδίας δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τους χρήστες των social media, που άδραξαν την ευκαιρία για να τον «στήσουν στον τοίχο»:

«Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης σβήνει πάλι τις φωτιές από το NAMMOS» σχολίασε με βιτριολικό χιούμορ ένας από αυτούς, ενώ άλλος αναρωτήθηκε: «Εκείνος ο Ψινάκης που φωτογραφίζεται στα learjets και τα έφερε η μοίρα να είναι δήμαρχος Μαραθώνα, την ώρα της εθνικής τραγωδίας πού είναι; Υπάρχει; Αγνοείται;»

dsc 7183

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ηλίας Ψινάκης προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις. Τον Αύγουστο του 2017, την ώρα που καιγόταν ο τόπος στην ανατολική Αττική, ο δήμαρχος Μαραθώνα διασκέδαζε αμέριμνος στη Μύκονο με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Την επόμενη ημέρα προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του λέγοντας πως δεν γνώριζε για την πυρκαγιά, γιατί βρισκόταν σε ένα ερημονήσι!

Στο μεταξύ, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Μαραθώνα, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή την Τετάρτη παραδέχτηκε ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κηρυχθεί αναδασωτέα η καμένη δασική έκταση στον δήμο του, χιλιάδες πολίτες υπογράφουν ψήφισμα εναντίον του. Πάνω από 160.000 πολίτες έχουν υπογράψει το ψήφισμα του κινήματος πολιτών Avaaz για να ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος και να χαρακτηριστούν επειγόντως αναδασωτέες όλες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές. Οι υπογραφές θα παραδοθούν στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τις ελληνικές Αρχές, μέσα στις επόμενες μέρες.

OΡΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΨΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΒΙΣΣΗ

«Κοροϊδεύει μέσα στη μούρη μας… όλους εμάς που τρέχαμε να σωθούμε. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!»

Ξεχειλίζουν από οργή κατά του Ηλία Ψινάκη οι αναρτήσεις της κόρης της Νίκης Βίσση και ανιψιάς της Αννας Βίσση, Βέρας Μπούφη! Η νεαρή τραγουδίστρια ήταν μία από τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που έζησε την spiti nikis vissiτραγωδία στο Μάτι και το σπίτι της (στο οποίο διέμενε με τους γονείς της και τη γιαγιά της) ήταν ανάμεσα στα χιλιάδες που καταστράφηκαν ολοσχερώς στις φονικές πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας.

«Μας κοροϊδεύει μέσα στη μούρη μας… ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!» ανέφερε για τον δήμαρχο Μαραθώνα και με εκτενή αναφορά της σε instastories εξήγησε γιατί: «Δεν είχα ανεβάσει τίποτα τόσες μέρες, καθώς ήθελα να πάρω χρόνο, να ηρεμήσω λίγο, για να δω τι τελικά ήταν αυτό που έφερε όλη αυτή την καταστροφή στον τόπο όπου μεγάλωσα και είχε καταφέρει να μείνει πράσινος… Στη φωτογραφία είναι αυτό που απέμεινε από το σπίτι μας. Δεν θα ασχοληθώ, όμως, με αυτό. Οσοι ζήσαμε όλη αυτή την τραγωδία και καταφέραμε να βγούμε ζωντανοί αισθανόμαστε ευγνώμονες στον Θεό που μας βοήθησε» έγραψε η τραγουδίστρια και συνέχισε με την περιπέτεια που βίωσε στο δημαρχιακό μέγαρο δύο μέρες μετά την καταστροφή.

«Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται η ανοργανωσιά και η μη σοβαρή αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων από αυτούς που μας διοικούν. Χάθηκαν τόσες ψυχές με τον χειρότερο τρόπο. Σήμερα το απόγευμα μάς καλέσανε σε συμβούλιο στον Μαραθώνα και ο “ΚΥΡΙΟΣ” Ψινάκης (που, πραγματικά, απορώ πώς τον ψήφισε ο κόσμος για δήμαρχο, έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν μάνατζερ καλλιτεχνών) δεν παρουσιάστηκε ΠΟΤΕ ενώπιον όλων εμάς που πήγαμε για να δούμε τι θα γίνει με τον τόπο μας και να πάρουμε κάποιες απαντήσεις. Ο δήμαρχος, λοιπόν, αυτό που έκανε ήταν να μας κοροϊδεύει μέσα στη μούρη μας, όλους εμάς που τρέχαμε να σώσουμε κάτι από τα σπίτια μας και να σωθούμε και να μην καούμε σαν τα ποντίκια, ότι κάηκε το σπίτι του, που αυτό φυσικά ήταν ψέματα, γιατί μια χαρά ήταν τελικά, αντί να πάρει τις ευθύνες του και να δώσει κάποιες εξηγήσεις στο συμβούλιο, δεν εμφανίστηκε ποτέ… ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!».

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....