Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αχ βρε Ρίκα…

❱❱ Το χαμογελαστό κορίτσι της TV δεν άντεξε τη μάχη με τον καρκίνο και «έσβησε» σε ηλικία 56 ετώνΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Αυτό το καλοκαίρι έμελλε να είναι το τελευταίο για τη Ρίκα Βαγιάννη, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 56 χρονών! Η αγαπημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, με την εξαιρετική πένα και το πηγαίο χιούμορ, πάλευε με τον καρκίνο στον πνεύμονα τα τελευταία πέντε χρόνια και, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» λίγες μέρες πριν -με σεβασμό και διακριτικότητα στον γολγοθά που ανέβαινε-, η κατάσταση ήταν δύσκολη, αλλά η ίδια την αντιμετώπιζε με κουράγιο και αξιοπρέπεια.

9540 rika vagiani 1442014

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνω. Θα μεγαλώσω το παιδί μου» έλεγε στους κοντινούς της ανθρώπους, καθώς πάλευε παλικαρίσια με την αρρώστια της. Τελικά, έπειτα από νοσηλεία αρχικά σε δημόσιο νοσοκομείο και στη συνέχεια σε ιδιωτικό, κατέληξε χθες το πρωί, βυθίζοντας στη θλίψη τον 13χρονο γιο της Οδυσσέα, τον σύζυγό της Νίκο Στεφανή, αλλά και τον πατέρα της καρδιάς της, τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη!

«Ηξερε ότι αυτό ήταν το τελευταίο της καλοκαίρι» λέει αποκλειστικά στην «Espresso» με δάκρυα στα μάτια η πολύ καλή φίλη της Νατάσα Ράγιου. «Στις 14 Ιουνίου μου έστειλε ένα μήνυμα. Το τελευταίο της…» αναφέρει. Στο μήνυμα αυτό η Ρίκα Βαγιάννη προσπαθούσε να της δείξει ότι το παλεύει, ότι θα βγει 0076 natasa ragioy 2212018νικήτρια: «Ρε συ Ράγιου… έχω πάθει μια φαρυγγίτιδα και δεν μιλάω καθόλου, οπότε δεν μπορώ να σε πάρω τηλέφωνο. Είσαι ΟΚ; Ολα καλά τηρουμένων; Επίσης βάλατε κάνα καράβι Πάτρα – Κέρκυρα ή να πέσω από το παράθυρο; Φιλάκι, το Ρικάκι» της έγραψε. Σαν να αισθανόταν ότι το τέλος της πλησίαζε και βιαζόταν να ταξιδέψει στο αγαπημένο της νησί παρέα με τους δικούς της ανθρώπους. Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της, ο οποία και πραγματοποιήθηκε. Το ταξίδι αυτό στην Κέρκυρα η Ρίκα το έκανε μαζί με τον σύζυγό της και το μονάκριβο παιδί της το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου… Εκεί, όπως έμαθε η «Espresso», η δημοσιογράφος απόλαυσε κάθε στιγμή και χάρηκε ιδιαίτερα το κολύμπι στη θάλασσα, που τόσο πολύ αγαπούσε από παιδί.

Σε λήθαργο

Συνεχίζοντας την κουβέντα μας η Νατάσα Ράγιου μάς μιλά επίσης για τις δύσκολες, τελευταίες μέρες που η Ρίκα ήταν στην Εντατική, που δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. «Μόνο για ένα μισάωρο επανήλθε, αναγνώρισε τον σύζυγό της, μίλησαν και ξανάπεσε στον λήθαργο μέχρι που μας αποχαιρέτησε για πάντα» μας λέει συγκλονισμένη. Οπως έγινε, μάλιστα, γνωστό από την καλή φίλη της Ρίκας, Μαίρη Παναγάκου, τις τελευταίες μέρες την είχαν αποσυνδέσει από τα μηχανήματα αφήνοντάς τη να φύγει ήρεμα χωρίς να την παιδεύουν.

Η Μαρίκα Ζούλα, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου, η οποία έφυγε κι αυτή από τη ζωή πριν από ενάμιση χρόνο. Λίγοι γνωρίζουν πως το «Βαγιάννη» προέκυψε από τα αρχικά του ονόματος της μητέρας της Βαρβάρας και αυτού του Γιάννη Διακογιάννη που ως δεύτερος σύζυγος της μητέρας της τη μεγάλωσε σαν κόρη του. Η Ρίκα, λοιπόν, γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982. Ηδη από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός. Επαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σίριαλ, μεταξύ αυτών και το «Μινόρε της αυγής».

53367

Ομως, όπως θα δηλώσει η ίδια πολλά χρόνια μετά στη «Lifo», «Δεν μου βγήκε καθόλου αυτό το χαρτί, της υποκριτικής. Αργότερα βέβαια ανακάλυψα ότι υπήρχε ένας πολύ σοβαρός λόγος: Δεν είχα καθόλου ταλέντο». Παράλληλα, επειδή ήθελε να είναι ανεξάρτητη οικονομικά, είχε ήδη αρχίσει και τη δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Διετέλεσε αρχικά συντάκτρια και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ενα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην «Απογευματινή» και από το 2005 στο «Εθνος».

Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε ως ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Εχει παρουσιάσει πολλές εκπομπές, στο Μega, στο Star, στο Seven Χ, στο Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2011. Η Ρίκα έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία, ενώ το 2015 έθεσε υποψηφιότητα με το Ποτάμι.

—-

Ο πατέρας της καρδιάς της Γιάννης Διακογιάννης ήταν φύλακας άγγελός της μέχρι το τέλος έξω από την Εντατική

Δεν ήταν ο πραγματικός πατέρας της, όμως αυτό δεν την εμπόδιζε να τον νιώθει ακριβώς έτσι: πατέρα της! Ο κορυφαίος αθλητικογράφος Γιάννης Διακογιάννης είναι ο άνθρωπος που μεγάλωσε τη Ρίκα με πολλή αγάπη, σαν να ήταν δική του κόρη, κι εκείνη του την ανταπέδιδε μαζί με πολύ θαυμασμό.

3396460

Ηταν το 2012 που με την εξαίρετη πένα της είχε γράψει ένα μακροσκελές, συγκινητικό κείμενο για εκείνον, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Protagon: «Ελειπε πολύ. Συνέχεια. Αλλά εμένα δεν μου “έλειπε”. Η αγάπη εκπέμπει πιο δυνατά από το τηλεοπτικό σήμα. Εντάξει, μείνανε και κάτι ψιλοοιδιπόδεια -τα λένε και σύνδρομα της Ηλέκτρας-, αν είσαι πολύ ψείρας στα ψυχαναλυτικά. Εντάξει, ακόμα βλέπω αγώνες από ξένα μόνο κανάλια ή με τη φωνή στο mute. Από κακία που δεν είναι η φωνή του» ανέφερε σε κάποιο σημείο, για να καταλήξει: «Τώρα λείπει πάλι. Αυτές τις μέρες, κάπου στις Μικρές Κυκλάδες, ίσως πάρει το μάτι σας έναν όμορφο, ηλιοκαμένο παππού, που μπαινοβγαίνει ακατάπαυστα σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο: Προσέχει τη γυναίκα του που ανέβασε πυρετό στις διακοπές. Της φέρνει νέα, αναψυκτικά και ψαρόσουπα από τη διπλανή ταβέρνα. Η εξέλιξη του συναρπαστικού αγώνα “Μαμά vs Πνευμονία” αναμεταδίδεται στο τηλέφωνο λεπτομερώς, ανάλαφρα, ελλειπτικά, αλλά ουσιαστικά: Δεν σας κάνω πλάκα, είναι γοητευτικός, ακόμα κι όταν περιγράφει νοσηλείες!»

Κάμερες

Οι δυο τους δεν εμφανίζονταν συχνά μαζί… Τελευταία φορά που συνέβη αυτό μπροστά στις κάμερες ήταν τον Ιούλιο του 2014, όταν φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Πάντα ν’ ανταμώνουμε» στην ΕΡΤ. Τον Οκτώβριο του 2017 ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιοσχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών είχε περάσει από την ΕΣΗΕΑ για να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους του που έκαναν απεργία και τότε είχε κάνει την τραγική εξομολόγηση.

gtewrg

«Να σας πω και κάτι που θα σας στενοχωρήσει: Η Ρίκα έχει καρκίνο…» είχε πει στους συναδέλφους του συντετριμμένος. Ο ίδιος ήταν στο πλευρό της όλο το διάστημα που εκείνη έδινε τον άνισο αγώνα της. Φύλακας άγγελος της από την εποχή που ήταν πιτσιρίκα μέχρι τις τελευταίες, δύσκολες μέρες της ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν συνεχώς μαζί με το Νίκον Στεφανή έξω από την Εντατική. Και όταν η Ρίκα έκλεισε τελικά τα μάτια της, εκείνος λύγισε και άφησε τον εαυτό του ελεύθερο να κλάψει…

—-

Δεν άντεξε μακριά από την Ελλάδα

Το 2011 η Ρίκα Βαγιάννη πήρε τη μεγάλη απόφαση και εγκατέλειψε τα πάτρια εδάφη, μετακομίζοντας στην Αυστραλία με τον σύζυγό της, τον καθηγητή Ψυχιατρικής Νίκο Στεφανή και τη μεγάλη της αγάπη, τον γιο τους Οδυσσέα. Οι τρεις τους έφυγαν στις αρχές του 2011 για το Περθ, όμως έναν χρόνο μετά εκείνη επέστρεψε στην Ελλάδα με τον γιο της.

3.61 stefanis

«Δεν μπορέσαμε να κόψουμε τις γέφυρες με την Ελλάδα…» είχε πει πολύ αργότερα σε εκπομπή του Σκάι, ενώ αμέσως μετά την επιστροφή της είχε μιλήσει και στην Ελεονώρα Μελέτη λέγοντας πως «στα όνειρα της οικογένειας ήταν να επιστρέψουμε από την Αυστραλία. Δεν φύγαμε για πάντα… Ο σύζυγος, βέβαια, έχει κάτι “χρωστούμενα” ακόμα στην Αυστραλία και είναι ακόμη εκεί. Επέστρεψα εγώ με το παιδί, επειδή αρχίζουν τα σχολεία. Πιο πολύ μας έλειψαν οι γονείς μας και οι κολλητοί μας».

—-

Συγκλονισμένοι οι φίλοι και οι συνάδελφοί της

Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά από τη στιγμή που η είδηση του θανάτου της Ρίκας έγινε γνωστή και το διαδίκτυο κατακλύστηκε από τα συγκινητικά μηνύματα συναδέλφων και φίλων της: «Αν στη λέξη ‘‘αξιοπρέπεια” πρέπει να βάλουμε επίθετα δίπλα, αρκεί μια φωτογραφία σου. Θυμάμαι όλα τα λόγια σου… Θυμάμαι το φως των ματιών σου, το χαμόγελό σου και πως πάντα είχες μια καλή κουβέντα για όλους! Λιγοστοί σαν εσένα στον χώρο αυτό» έγραψε η Ζήνα Κουτσελίνη, ενώ η Ειρήνη Νικολοπούλου αναρωτήθηκε: «Τόσο έξυπνη, τόσο ετοιμόλογη… χείμαρρος, τόσο αντι-δήθεν, μια αντικομφορμίστρια, καλλιεργημένη, συναρπαστική γυναίκα, με θηλυκότητα και προσωπικότητα. Τόοοοσο γρήγορα, γιατί;»

koutsogianopoulos athens bars

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος αναφέρθηκε στο χιούμορ της: «Ποτέ δεν μου είχε πει άλλος άνθρωπος “Η έβδομη τέχνη και η υποκριτική σώθηκαν γιατί τις εγκατέλειψα νωρίς”. Εξυπνο κορίτσι, με χιούμορ και παιδεία». Ο Γιώργος Τσούκαλης έγραψε για εκείνη: «Ρίκα μας αγαπημένη, η πλατεία των αγγέλων γίνεται πλούσια… Καλό ταξίδι!». Ανάμεσα στα μηνύματα κι αυτό του Σταμάτη Κραουνάκη, που με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο της είπε το τελευταίο «αντίο»: «Λύπη, πέτα φεύγα αγάπη μου, δεν ήθελε άμυνα, δεν ήθελε θεραπείες, αφέθηκε στο Θεό της. Συλλυπητήρια».

1584 kraoynakis vagiani 01102014

offer

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....