Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Το βλέμμα στα αστέρια

Με δύο γκολ από στημένες φάσεις ο ΠΑΟΚ λύγισε τον Ατρόμητο (0-2) και βλέπει Τσάμπιονς ΛιγκΟ μαέστρος… των στημένων φάσεων Λουτσέσκου οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ! Ο «Δικέφαλος» πήρε εύκολα το «τρίποντο» απέναντι στον Ατρόμητο (0-2) μέσα στο Περιστέρι χάρη σε μια καλοδουλεμένη κομπίνα των Πέλκα, Τζάλμα και Βιεϊρίνια (36′) και μια κεφαλιά του Κρέσπο (56′).

Με αυτή τη νίκη οι «ασπρόμαυροι» προσπέρασαν τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που όριζαν το τέμπο του αγώνα για το πρώτο 25λεπτο, παρότι έπαιζαν δίχως τους τρεις δανεικούς από τον ΠΑΟΚ (Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ουάρντα) και μάλιστα στο 3′ ζήτησαν πέναλτι για αντικανονικό μαρκάρισμα του Μαλεζά στον Μπρούνο. Αντίθετα, οι παίκτες του «Δικεφάλου» -πλην του Τζάλμα- έδειχναν εκτός κλίματος. Ωστόσο, στο 35′ οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν ένα σημαντικό φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Πέλκας, δίνοντας συρτή πάσα στον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος εν συνεχεία έστρωσε την μπάλα απευθείας στον Τζάλμα, που είχε κάνει κίνηση από το σημείο εκτέλεσης προς την αντίπαλη περιοχή. Ετσι, ο 30χρονος εξτρέμ με ψηλοκρεμαστή λόμπα νίκησε τον Γιαννιώτη (36′), ολοκληρώνοντας ιδανικά μια συνεργασία-ωδή στην ομαδικότητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς δεν άφησαν πολλά περιθώρια και στο 56′ ο Κρέσπο έκανε το 2-0 με κεφαλιά, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Μετά το παιχνίδι ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, αποθέωσε στο Ιnstagram τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ πρόσθεσε εν όψει καλοκαιριού: «Εχουμε υπογράψει έναν παίκτη».

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης (75′ Ουμπίδες), Ντιγκινί, Μπρούνο. Ντάουντα (60′ Κωτσόπουλος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (78′ Ελ Καντουρί), Κάμπος (84′ Μακ), Λημνιός (64′ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

—-

«Οξυγόνο» σωτηρίας για τον Απόλλωνα

«Τρίποντο»… παραμονής πήρε ο Απόλλων Σμύρνης απέναντι στη Λάρισα μέσα στη Ριζούπολη (3-0). Με αυτήν τη νίκη οι «κυανόλευκοι» άφησαν πίσω τους για έναν βαθμό την Κέρκυρα (21 β.) και τη 15η θέση, που οδηγεί στη Φούτμπολ Λιγκ. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δούλευε όλο αυτό το διάστημα στην επιθετική ανάπτυξη, όπως φάνηκε και στο γήπεδο, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 11′ με τον Κονέ. Στο 42′ οι «βυσσινί» απάντησαν με το σουτ του Μασούρα, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον. Το δεύτερο 45λεπτο ανήκει στον «μαγευτικό» Αλμπάνη, ο οποίος με δύο όμορφα γκολ στο 66′ και το 72′ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κύργιας (64′ Χουάρες), Ναδάλες, Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Κονέ, Αλμπάνης (88′ Ανιέτε), Ελμπάζ (74′ Καστιγιέχος).

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς (63′ Λεοζίνιο), Μόρας, Ζίζιτς, Μλαντένοβιτς, Λαγός (46′ Ναζλίδης), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (78′ Γκόλιας), Ντέλετιτς.

—-

Ο Παπαδόπουλος «βύθισε» την Κέρκυρα

Παρά την ανωτερότητά της και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, η Κέρκυρα δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη κόντρα στη Λαμία ελέω… Παπαδόπουλου (0-0) και πλέον βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.
Στους 21 βαθμούς και στην προτελευταία θέση βρίσκεται η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, και στους 25, με… μαξιλαράκι τεσσάρων πόντων από την επικίνδυνη ζώνη, αυτή του Μπάμπη Τεννέ. Ο Πίτι στο 13′ ανάγκασε τον Γιαννακόπουλο σε εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ στο 16′ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε ακόμα μια ευκαιρία να σκοράρει, όμως είδε την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι της Κέρκυρας. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 74′, όταν ο Επστάιν στην κίνηση έπιασε το σουτ, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει με δυσκολία.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σιόντης, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός (78′ Μυτίδης), Μπαλάφας, Παμλίδης (28′ λ. τρ. Ζορμπάς), Ρόλε, Επστάιν, Τουράμ (83′ Αρτυματάς).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (78′ Μπεν Τζεμιά), Βασιλαντωνόπουλος, Μπουλούλης, Μπλάζιτς, Τσούκαλος (62′ Βάντερσον), Πίτι, Μπούντικ (86′ Αντρόνικ).

—-

Αρης και ΟΦΗ σε… μετωπική

Και τώρα οι δυο τους! Ο Αρης επικράτησε χθες 1-0 (5′ Δεληζήσης) της Δόξας Δράμας στο καυτό «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ ο ΟΦΗ πέρασε σαν σίφουνας το Σάββατο από την Αγυιά κερδίζοντας 3-0 (14′ πέν., 44′ Μάνος, 21′ Κουτσιανικούλης) την Παναχαϊκή για την 24η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ. Οι Θεσσαλονικείς και οι Κρητικοί ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 60 βαθμούς, βαδίζοντας χέρι χέρι στη Σούπερ Λιγκ και πλέον όλοι αναμένουν τη μεταξύ τους μάχη της Τετάρτης (15.00) στο «Γεντί Κουλέ».

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Καλλιθέα – Απόλλων Πόντου 0-1, Καραϊσκάκης – Αιγινιακός 2-0, Εργοτέλης – Παναιγιάλειος 5-1, Σπάρτη – ΑΟΧ/Κισσαμικός 1-3, Απόλλων Λάρισας – Τρίκαλα 0-1, Βέροια – Πανσερραϊκός 0-3 ά.α., Αχαρναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας 0-3 ά.α.

Η βαθμολογία: ΟΦΗ 60, Αρης 60, Παναχαϊκή 47, Δόξα Δράμας 43, Απόλλων Πόντου 41, Απόλλων Λάρισας 40, ΑΟΧ Κισσαμικός 40, Καραϊσκάκης 39, Α.Ο. Τρίκαλα 38, Σπάρτη 32, Αναγέννηση Καρδίτσας 28, Εργοτέλης 26, Πανσερραϊκός 25, Αιγινιακός 23, Παναιγιάλειος 21, Καλλιθέα 16, Βέροια 5, Αχαρναϊκός -51.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...