Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διάσταση απόψεων!

Σκληρό μήνυμα Παπούλια σε Ευρωπαϊκή Ενωση και Βερολίνο, «δεν είναι καιρός για διχαστικά μηνύματα» λέει η κυβέρνηση.

Η σκληρή κριτική που άσκησε ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ιδιαίτερα κατά της Γερμανίας, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, έρχεται σε πλήρη δυσαρμονία με τη δήλωση της κυβέρνησης, η οποία, μεταξύ άλλων, μέσω του εκπροσώπου της τόνισε πως δεν είναι καιρός για διχαστικά μηνύματα. «Το μήνυμα της σημερινής ημέρας καλό είναι να φτάσει έως το Βερολίνο και η Ευρώπη να μην επιλέγει θύματα» είπε ο Κάρολος Παπούλιας στη δήλωσή του μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (έστω και κατόπιν εορτής) δεν μάσησε τα λόγια του και κατέκρινε με σκληρά λόγια την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ανεκτή, ενώ τόνισε πως με αυτή την πολιτική η Ευρώπη δημιουργεί χάσματα.

«Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της Ε.Ε. δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η Ε.Ε. να μην επιλέγει τα θύματά της όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει, γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ε.Ε. να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους. Εύχομαι αυτό το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο» δήλωσε ο κ. Παπούλιας αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται η δήλωση της κυβέρνησης, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο δήλωσε: «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Κύπρο τα ξημερώματα είναι επώδυνη, αλλά σταματάει την πορεία προς το χάος που θα έφερνε η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από την ευρωζώνη. Ομως το πιο σημαντικό τώρα είναι πώς θα βοηθήσουμε την Κύπρο να σταθεί ξανά στα πόδια της. Δεν είναι ώρα για διχαστικά συνθήματα. Ούτε για ανεύθυνες κραυγές… Τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Η Κύπρος έκανε το “θαύμα” πολλές φορές. Θα το κάνει ξανά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη μοναδική θέση της και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της, ώστε να επιστρέψει σύντομα στην ευημερία και την ανάπτυξη. Ο ελληνισμός ολόκληρος τη στηρίζει. Και δεν θα αφήσει κανέναν να εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη αδυναμία της».

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του Eurogroup και στη συνέχεια θα ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...