Το πάρτι της... λίστας γίνεται στην Κύπρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πάρτι της... λίστας γίνεται στην Κύπρο

Πάρτι με λίστες «ενημερωμένων» που γνώριζαν μέρες πριν το «κούρεμα» τι θα συμβεί στο νησί της Αφροδίτης και έτσι φυγάδευσαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο, προκαλώντας την οργή εκείνων των Κυπρίων που εν μία νυκτί είδαν τις καταθέσεις τους να εξανεμίζονται! Οι λίστες καθημερινά αυξάνονται, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η γνησιότητά τους.

Νέες λίστες με φυσικά και νομικά πρόσωπα που μετέφεραν μεγάλα ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στη Λαϊκή Τράπεζα στο εξωτερικό (πέραν από την οικογένεια του γαμπρού του προέδρου Αναστασιάδη) κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους. Ο Κύπριος πρόεδρος ζήτησε να ελεγχθεί και η οικογένειά του, ενώ δήλωσε ότι τις κρίσιμες ημέρες «έδινα μάχες, και όχι πληροφορίες», θέλοντας προφανώς να πει ότι δεν είχε χρόνο να ενημερώσει κανέναν για τα όσα δεινά επέρχονταν στο Eurogroup.

Στο μεταξύ, δημιουργία ειδικού ταμείου όπου θα συσσωρεύονται τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, μείωση δημόσιων υπαλλήλων, αυξήσεις σε ΦΠΑ, φόρους καταθέσεων και ακίνητα περιλαμβάνει το κυπριακό μνημόνιο, που έχει στην κατοχή του και δημοσίευσε το site της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Το μνημόνιο που έχει συνομολογηθεί ανάμεσα στην κυπριακή κυβέρνηση και την τρόικα αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη.

Κ.Ζ.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ