Εφυγε ο Σαρρής, έλεγχο της περιουσίας του ζητάει ο Αναστασιάδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφυγε ο Σαρρής, έλεγχο της περιουσίας του ζητάει ο Αναστασιάδης

Παραιτήθηκε λίγη ώρα προτού τον... παραιτήσουν από υπουργό Οικονομικών της Κύπρου ο Μιχάλης Σαρρής. Γνωρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Μεγαλονήσου Νίκος Αναστασιάδης θα προέβαινε σε μίνι ανασχηματισμό και εκείνος δεν θα ήταν στη νέα σύνθεση, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αμέσως δεκτή. Τη θέση του παίρνει ο μέχρι χθες υπουργός Εργασίας και στενός συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδη στον ΔΗ.ΣΥ., Χάρης Γεωργιάδης, ενώ υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει η γενική διευθύντρια του υπουργείου Εμπορίου Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις του ο τέως υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως «ανέλαβα τον θώκο με στόχο να βοηθήσω τη συμφωνία της Κύπρου με την τρόικα για το μνημόνιο, κάτι που έγινε κατορθωτό. Ο λόγος της παραίτησής μου είναι η διευκόλυνση του έργου της Ερευνητικής Επιτροπής, η έρευνα της οποίας περιλαμβάνει και το χρονικό περιθώριο στο οποίο διετέλεσα πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας».

Από την πλευρά του ο Κύπριος πρόεδρος, σε μια προσπάθεια να καταδείξει πόσο αδέκαστος είναι, ζήτησε να ερευνήσουν οι δικαστικές αρχές κατά προτεραιότητα τα οικονομικά στοιχεία του ίδιου και της οικογενείας του, καθώς και τις συναλλαγές του δικηγορικού του γραφείου. Πρόεδρος της σχετικής Επιτροπής Ελέγχου διορίστηκε ο Γεώργιος Πικής, πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Γ.Σ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ