Ο δεσπότης, ο δήμαρχος και οι... αποκαλύψεις!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο δεσπότης, ο δήμαρχος και οι... αποκαλύψεις!

Ενα αγαπημένο... ζευγάρι είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και όπως όλα τα ζευγάρια, «κάποιες στιγμές σκοτώνονται». Αυτό αποκαλύφτηκε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι δύο άνδρες ανακοινώνοντας την απόφασή τους να συνεργαστούν σε πρόγραμμα καθαριότητας και ανακύκλωσης στην πόλη.

Στο περιθώριο της συνέντευξης αποκαλύφθηκαν πολλά: όπως ότι τις παρατηρήσεις του μητροπολίτη δέχεται συνεχώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης γιατί τα φώτα στο σπίτι του τελευταίου (είναι γείτονες) είναι σχεδόν πάντα ανοιχτά. «Μου κάνεις διαρκώς παρατηρήσεις επειδή αφήνω τα φώτα ανοιχτά στο σπίτι. “Σβήσε τα”, μου λέει, δεν τα σβήνω εγώ» είπε αστειευόμενος ο δήμαρχος κατά τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη. «Μα θα πληρώσεις τόσα στη ΔΕΗ, φτάνει το χαράτσι» απάντησε ο δεσπότης, σημειώνοντας ότι «τώρα ο δήμαρχος άλλαξε τις λάμπες και έβαλε ενεργειακές».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου πώς είναι η σχέση τους τώρα και αν έχει ξεπεραστεί το «αγκάθι» του παρελθόντος, ο δήμαρχος σχολίασε: «Υπάρχει ζευγάρι που δεν σκοτώνεται; Το θέμα είναι να μην πάρει διαζύγιο... Είχαμε κάνει κακή αρχή, τελικά βρήκαμε δίοδο συνεννόησης. Μας συνδέει η κοινή αγάπη μας για την πόλη. Η θρησκευτική και η πολιτική αρχή της πόλης πρέπει να συνεργαστούν». Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Ανθιμος είπε: «Σε άλλα συμφωνούμε, σε άλλα διαφωνούμε».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ