Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Γολγοθάς διαρκείας

Τα κρίσιμα στοιχήματα της κυβέρνησης έως την επόμενη επίσκεψη της τρόικας.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου, σύμφωνα με την ελληνοχριστιανική παράδοση, αλλά σημειολογικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του θα συνεχίσουν να βαδίζουν για πολύ καιρό ακόμη στον…  Γολγοθά του μνημονίου περιμένοντας τη δική τους δημοσιονομική ανάσταση. Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά είναι ουκ ολίγα.

Οπως άλλωστε τονίζει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει. Απαιτείται σκληρή δουλειά και όχι χαλάρωση». Το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα κληθεί να ξεπεράσει μια σειρά σκοπέλους καταθέτοντας στη Βουλή νομοσχέδια που αλλάζουν άρδην το τοπίο. Κατ’ αρχάς εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί προς ψήφιση το σχέδιο νόμου που αφορά τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ το επόμενο μεγάλο στοίχημα θα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο. Συν τοις άλλοις, μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κατ’ επιταγήν της τρόικας, ενώ ζητείται και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Στον τομέα αυτό βέβαια καταγράφηκαν τα πρώτα χαμόγελα μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, έναντι του ποσού των 712 εκατομμυρίων ευρώ, και τώρα η προσοχή στρέφεται στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Παράλληλα, μόλις ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέψει στην Αθήνα, αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα προετοιμαστεί για το μεγάλο ταξίδι στην Κίνα, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ταξίδι, που κύριο στόχο έχει την αλλαγή του αρνητικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί εις βάρος της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια και βέβαια την  προσέλκυση επενδύσεων. Οι επενδύσεις είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, καθώς εκτιμάται ότι μέσω αυτών θα μειωθεί και η ανεργία.

Από την άλλη πλευρά, στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, φοβούμενοι οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου, που θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί το Κίνημα σε διάλυση. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν ολέθρια και για τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης. Οπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, «για να συνεχίσει να λειτουργεί εύρυθμα μια κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Πολύ περισσότερο δε στην περίπτωσή μας, που έχουμε τρεις Κοινοβουλευτικές Ομάδες που στηρίζουν το νομοθετικό έργο που προωθείται».

Ο χρόνος πάντως λειτουργεί εις βάρος της κυβέρνησης, που θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τις αρχές Ιουνίου, οπότε θα δεχτούμε εκ νέου την επίσκεψη της τρόικας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει το ρόλο του… Πόντιου Πιλάτου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...