Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ,...

Αν ο Κώστας Νικούλι ήταν ποδοσφαιριστής ποιος θα ήταν; Ποιο είναι...

Δύο συν ένα αγκάθια

«Απολύσεις, πωλήσεις και επενδύσεις» στον πολιτικό σχεδιασμό Σαμαρά για τον Μάιο.

Το τρίπτυχο «απολύσεις, πωλήσεις, επενδύσεις» είναι αυτό που χαρακτηρίζει την πολιτική του πρωθυπουργού για το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο πολιτικός σχεδιασμός του Αντώνη Σαμαρά εισέρχεται πλέον σε νέο κύκλο, καθώς οι επόμενες εβδομάδες χαρακτηρίζονται ως αποφασιστικές για την αναστροφή του κλίματος. Η κυβέρνηση ανεβάζει ταχύτητα μετά την ανάπαυλα για τον εορτασμό του Πάσχα και χθες στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος και αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ δήλωσε: «Ηταν μια θετική έκθεση, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Εχουμε μεγάλη απόσταση, μακρύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε».

Και αυτή ακριβώς η δήλωση αποτυπώνει την αγωνία του πρωθυπουργού για το αύριο και την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Πρώτη προτεραιότητα λοιπόν για το Μαξίμου είναι οι απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων, που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση του σχεδίου της κατάργησης ή συγχώνευσης 25 οργανισμών του Δημοσίου. Το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα και για τον λόγο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Αντώνη Μανιτάκη. Παράλληλα, ψηλά στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Μετά την πώληση του ΟΠΑΠ, όλα δείχνουν πως σειρά θα πάρουν η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ. Οι διαδικασίες για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχουν πάρει παράταση έως τις 20 Μαΐου.

Το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται με το «κυνήγι» των επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στη χώρα και να πέσει ζεστό χρήμα στην οικονομία για να αρχίσει να κινείται η αγορά. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός προγραμματίζει σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό, με πρώτο αυτό στην Κίνα, την οποία θα επισκεφθεί από τις 15 έως τις 19 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στις επίσημες συνομιλίες θα είναι επέκταση της επένδυσης των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η συμμετοχή τους στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του «Ελ. Βενιζέλος». Παράλληλα, θα τεθούν θέματα που αφορούν την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ για τις αρχές ή τα μέσα Ιουνίου προγραμματίζεται η επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιδιώκεται συνάντηση με τον Ομπάμα.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...