Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Πίσω στα δύσκολα!

Μετά το επιτυχημένο ταξίδι σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν ο Σαμαράς αντιμέτωπος με την καθημερινότητα.

Η φράση του πρωθυπουργού «νομίζω τα καταφέραμε» προς τους συνεργάτες του και τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο μακρινό ταξίδι του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν αποτυπώνει την αισιοδοξία που μεταφέρει ο Αντώνης Σαμαράς στις βαλίτσες του από την Ανατολή στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός με την επιστροφή του από την Κίνα έρχεται αντιμέτωπος με πληθώρα προβλημάτων. Οι εκκρεμότητες είναι πολλές και ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατρέψουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης καταγράφονται από κάποιους υπουργούς αρκετές δυσλειτουργίες που έχουν εξοργίσει τον πρωθυπουργό και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως με την επιστροφή του από την Κίνα ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Επίσης ο πρωθυπουργός θα πρέπει να βρει λύση με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και του Γ.Γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου, ενώ ο μεγάλος βραχνάς είναι η κρατική μηχανή και η γραφειοκρατία, δύο δεδομένα που αν δεν αλλάξουν, θα τινάξουν στον αέρα όσα υποστηρίζει πως πέτυχε στην Κίνα η κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε τις επαφές του με την κινεζική ηγεσία και στο Μαξίμου εκτιμούν πως άνοιξε ο δρόμος για να υπάρξει μια  οικονομική προσέγγιση. «Στόχος ήταν να περάσουμε στο πλάνο των Κινέζων και το πετύχαμε» δηλώνει κυβερνητική πηγή, αφού υπάρχει -όπως τονίζεται- «δεδηλωμένο ενδιαφέρον για τον Πειραιά, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τα περιφερειακά αεροδρόμια, για το αεροδρόμιο της Κρήτης και για τον τουρισμό». Ενδιαφέρον υπάρχει ακόμα και για την τουριστική κατοικία, ενώ ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και για γάμους Κινέζων στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο πως ξεκινούν γυρίσματα στη Σαντορίνη για μια ταινία με τίτλο «Ερωτας στο Πεκίνο», ενώ μια πολύ γνωστή τηλεπαρουσιάστρια της κινεζικής τηλεόρασης παντρεύεται στη Σαντορίνη.

Τελευταίος σταθμός του πρωθυπουργού πριν από την επιστροφή του στην Αθήνα ήταν η επίσκεψή του στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Στο επίκεντρο των επαφών του με την πολιτική ηγεσία της χώρας βρέθηκε το μείζον θέμα του αγωγού TAP για τη μεταφορά του αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά. O αγωγός θα εκκινεί από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει, μέσω Αλβανίας, στην Ιταλία μεταφέροντας αζερικό αέριο προς την Ευρώπη. Σκοπός της επίσκεψης  ήταν να πείσει ο πρωθυπουργός για την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να υλοποιηθεί ο αγωγός. Τα νέα και από το μέτωπο αυτό είναι καλά.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...