Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Τα βάζουν στη σειρά

Στη Βουλή τα αντιρατσιστικά ν/σ – Γιατί η Ν.Δ. θέλει να συζητηθεί τελευταία η δική της πρόταση

Στη Βουλή μεταφέρεται πλέον η μάχη χαρακωμάτων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των δύο κυβερνητικών της εταίρων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καθώς σήμερα αναμένεται να λάβουν σειρά προτεραιότητας οι προτάσεις τους, ούτως ώστε να συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή. Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις προτάσεις: μία από τη Νέα Δημοκρατία που επιθυμεί να γίνουν απλώς κάποιες τροποποιήσεις στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, μία από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που προωθούν το σχέδιο νόμου του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και μία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνών κόμμα επιθυμεί να συζητηθεί το δικό του σχέδιο τελευταίο, ώστε να υπάρξει ο χρόνος για περαιτέρω προσθήκες που θα μπορούσαν να συγκεραστούν με τις απόψεις των εταίρων του. Το θέμα θα συζητηθεί και στη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο τις προθέσεις τους. Και μπορεί να φαίνεται ότι τραβάνε τα πράγματα στα άκρα, αλλά επί της ουσίας δεν είναι διατεθειμένοι να τα… σπάσουν με τον Αντώνη Σαμαρά και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε σε ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ: «Εάν η Βουλή δεν καταφέρει να ψηφίσει πλήρη και ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία, τότε θα έχουμε κάνει την πρώτη πράξη αυτοκτονίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα έχουμε επιδείξει τραγική ιστορική μυωπία». Μάλιστα χαρακτήρισε άθλια την εικόνα που δίνει το πολιτικό σύστημα στη συζήτηση γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο κρίνει πως είναι πολύ σημαντικό. Ερωτηθείς ωστόσο σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών εξαιτίας της διαφωνίας για το επίμαχο σχέδιο νόμου, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Τέτοια σενάρια δεν υφίστανται, καθώς η χώρα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση και να γίνει σταθερή και ασφαλής μέσα σε μια Ευρώπη η οποία είναι πάντα σε κρίση».

Ανάλογη στάση τήρησε χθες και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε σε συνέντευξή του: «Δεν θα είναι καλή εξέλιξη να μην ψηφιστεί. Είναι δημοκρατική υποχρέωση η ψήφισή του. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, εμείς θα επιδιώξουμε να έρθει στην Ολομέλεια. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του». Κατά τη γνώμη του πάντως η εξέλιξη του όλου ζητήματος είναι αναντίστοιχη με τη σπουδαιότητά του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...