Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Δώστε μας ονόματα και διευθύνσεις

Αγριες πιέσεις της τρόικας να τους δοθεί η λίστα με τους δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν αμέσως σε διαθεσιμότητα.

Ροκανίζει τον χρόνο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και καθυστερεί στην κατάρτιση της λίστας με τους δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα η τρόικα να πιέζει και να ζητεί εδώ και τώρα αποχωρήσεις.

Η πίεση από τους δανειστές μας προκειμένου να φύγει κόσμος από το Δημόσιο είναι ασφυκτική και για το λόγο αυτό το θέμα θα συζητηθεί ενδελεχώς  στην επόμενη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη. Κατά πάσα πιθανότητα η νέα αυτή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί αρχές της εβδομάδας (Δευτέρα ή Τρίτη).

Τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την Κομισιόν ζητούν να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος Ιουνίου και θέλουν να τους δοθούν συγκεκριμένα ονόματα εργαζομένων και όχι απλές υποσχέσεις πως… κάποια στιγμή θα φύγουν. Και η οδηγία τους παίρνει όλο και περισσότερο επιτακτικό ύφος, όσο βλέπουν ότι ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης δεν έχει καν παρουσιάσει σχέδιο για τους φορείς από τους οποίους θα προέλθουν οι αποχωρούντες.

Στις τάξεις των εργαζομένων επικρατεί έντονη ανησυχία, καθώς δεν γνωρίζουν αν την επόμενη ημέρα θα έχουν πλήρη απασχόληση ή θα λάβουν το χαρτί που θα τους λέει ότι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ήδη συζητείται ότι θα καταργηθούν, όπως είναι -μεταξύ άλλων- το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων, η ανώνυμη εταιρεία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις και ο… Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης που εξακολουθεί να υφίσταται, παρά το γεγονός ότι το Μουσείο λειτουργεί από το 2009.

Βάσει του νέου επικαιροποιημένου μνημονίου που έχουμε υπογράψει, θα πρέπει να έχουν υπαχθεί στο «σχέδιο κινητικότητας», όπως κομψά αποκαλείται, συνολικά 12.500 υπάλληλοι μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. Οπως αναφέρεται ρητά, «υπαγωγή στο σχέδιο κινητικότητας υπάρχει όταν οι αποδοχές του υπαλλήλου μειώνονται στο 75% του μισθού του στην περίπτωση της “διαθεσιμότητας” ή στο ένα τρίτο του μισθού του στην περίπτωση της “αυτοδίκαιης αργίας”».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...