Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Το νέο αρχηγείο του Βενιζέλου

Η «Espresso» μπαίνει πρώτη και κάνει… αυτοψία στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που θα βρίσκεται πλέον στην (ιστορική) Χαριλάου Τρικούπη.

Στο προσωπικό του γραφείο όπου θα μετακομίσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μπήκε η «Espresso», λίγο πριν το Κίνημα επιστρέψει σταδιακά στα παλιά του λημέρια, στην ιστορική έδρα της Χαριλάου Τρικούπη. Το γραφείο είναι έτοιμο προκειμένου να υποδεχθεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Οπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, ο σκουρόχρωμος ηλεκτρονικός του υπολογιστής με την επίπεδη οθόνη έχει συνδεθεί κανονικά (αν και δεν θυμίζει σε τίποτα τον υπερσύγχρονο iMac του προκατόχου του Γιώργου Παπανδρέου), οι δύο συσκευές τηλεφώνων βρίσκονται έτοιμες προς χρήση, σε περίοπτη θέση υπάρχουν οι υποδοχές για φακέλους αρχειοθέτησης, το σελοτέιπ και οι διακορευτές χαρτιών, οι συνδετήρες είναι στο πλάι, ενώ πάνω στο σκουρόχρωμο ξύλινο τραπέζι έχει αφεθεί ένα σφραγισμένο λεύκωμα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Πολιτικής του… Πακιστάν (National School of Public Policy)!

Το γραφείο του κ. Βενιζέλου, που θα βρίσκεται στον έκτο όροφο, είναι το μεγαλύτερο απ’ όλα στο κτίριο, καθώς διαθέτει παράλληλα τραπέζι συνεδριάσεων για τουλάχιστον δέκα μέλη, αναπαυτικούς λευκούς καναπέδες, συνεχή κλιματισμό, κρυφό φωτισμό, σχετικά μικρή βιβλιοθήκη και ένα μεγάλο πορτρέτο του ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Η μετακόμιση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ από το πανάκριβο κτίριο της Ιπποκράτους 22 στο ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη 50 ξεκίνα ουσιαστικά από αυτή την εβδομάδα. Οπως μας λέει χαριτολογώντας ο γενικός διευθυντής του Κινήματος, Νίκος Σαλαγιάννης: «Θα πάω πρώτα εγώ, και μετά θα περιμένω τους υπολοίπους». Προσθέτει πως στόχος του είναι «να περιοριστούν τα έξοδα του ΠΑΣΟΚ στο 10% (!) αυτών που υπήρχαν το 2010». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα φέρει αυτή καθ’ αυτή την αλλαγή έδρας του κόμματος. «Στα γραφεία της Ιπποκράτους ήμασταν αναγκασμένοι να πληρώνουμε αρχικά ενοίκιο της τάξης των 90.000 ευρώ. Με διακανονισμό το ρίξαμε αργότερα περίπου στο μισό, αλλά και πάλι δεν βγαίναμε. Τώρα, με την επιστροφή στη Χαριλάου Τρικούπη, θα πληρώνουμε ενοίκιο μόλις 6.800 ευρώ. Και στο ποσό αυτό σκεφτείτε ότι συγκαταλέγεται και ένα κτίριο απέναντι από την ιστορική μας έδρα, όπου θα στεγαστούν οι Νομαρχιακές» τονίζει. 

Στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη η χωροταξία, όπως μαθαίνουμε, θα έχει ως εξής: Στο ισόγειο θα βρίσκεται η αίθουσα Τύπου. Στον πρώτο όροφο θα φιλοξενείται ο τομέας επικοινωνίας του κόμματος, το γραφείο Τύπου και το τμήμα Αποδελτιώσεων και Απομαγνητοφωνήσεων. Εκεί θα βρίσκεται και ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος, Δημήτρης Καρύδης, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος. Στον δεύτερο όροφο θα βρίσκεται το οργανωτικό, στον τρίτο οι οικονομικές υπηρεσίες, στον τέταρτο οι διοικητικές, στον πέμπτο το γραφείο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και στον έκτο το γραφείο του προέδρου. Οπως ήταν και παλιά, επί Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...