Το «κλικ» που πήρε... χρυσό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το «κλικ» που πήρε... χρυσό

Το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας και ζωγραφικής κέρδισε ένας Χανιώτης! Ο καθηγητής και φωτογράφος Νίκος Μπασιάς κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό με θέμα «Τα φυτά για τον άνθρωπο και ο άνθρωπος για τα φυτά», με μια υπέροχη φωτογραφία που απεικονίζει μια μέλισσα την ώρα που συλλέγει γύρη από ένα πολύχρωμο λουλούδι.

Οι κριτές του διαγωνισμού ήταν 84 παγκοσμίου φήμης σύνεδροι από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι συμμετέχοντες δεν ήταν μόνο από χώρες της Ευρώπης αλλά και από την Αλγερία, την Αρμενία, τον Καναδά, το Καζακστάν και το Πακιστάν. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 7ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου του Planta Europa Foundation.

Από φοιτητής

Ο Νίκος Μπασιάς εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από τα φοιτητικά του χρόνια ξεκίνησε με μια φωτογραφική μηχανή μάρκας Zenith E, ένα τρίποδο και μια φυσούνα το ταξίδι των αισθήσεων και της φωτογραφίας. Στη διαδρομή, τα πρόσφατα χρόνια τον κέρδισε η λήψη και επεξεργασία βίντεο, για να επανέλθει το 2012 στον συναρπαστικό κόσμο της φωτογραφίας και της επεξεργασίας της. Το 2013 ίδρυσε τη φωτογραφική ομάδα Οραστές από μαθητές του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών και διοργάνωσε την πρώτη τους έκθεση φωτογραφίας τον περασμένο Μάρτιο στην Πύλη Σαμπιονάρα ή Πύλη της Αμμου, ένα κτίριο του 16ου αιώνα.

Η υπέροχη φωτογραφία που κέρδισε το πρώτο βραβείο:


Εύα Παπαδάτου 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ