Ερχεται κύμα συλλήψεων σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παιδόφιλος παιδίατρος

Ερχεται κύμα συλλήψεων σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ

Νέο κύμα συλλήψεων παιδόφιλων σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ αναμένεται να προκαλέσει το «ξεκλείδωμα» του σκληρού δίσκου του 47χρονου παιδιάτρου από τα Ιωάννινα, ο οποίος αποδείχτηκε ότι συμμετείχε σε ευρύτατο κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρο τον κόσμο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από δύο μήνες εντατικής εργασίας κατάφεραν να «μπουν» στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του 47χρονου Βούλγαρου παιδόφιλου, με αποτέλεσμα να βρουν τα... αίσχη! Ανακάλυψαν τετραπλάσιο υλικό σκληρού παιδικού πορνό από εκείνο που είχαν εντοπίσει όταν τον έπιασαν στα πράσα στα Ιωάννινα τον περασμένο Απρίλιο, ακόμα και βίντεο με βασανισμούς παιδιών ηλικίας από 5 έως 10 ετών!
Η σύλληψη του παιδιάτρου είχε προκαλέσει διεθνή έρευνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αποτέλεσμα δεκάδες παιδόφιλοι σε Ελλάδα και Ευρώπη να πέσουν στα δίχτυα των διωκτικών Αρχών.

Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα για τους αστυνομικούς της Δίωξης δεν ήταν άλλο από το «σπάσιμο» των κωδικών στον σκληρό δίσκο του παιδιάτρου.

Πλούσιο αποδεικτικό υλικό

Πλέον φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους πλούσιο αποδεικτικό και ερευνητικό υλικό, το οποίο αποδεικνύει πως τελικά το κύκλωμα όπου φέρεται ότι συμμετείχε ο 47χρονος δεν ήταν μόνο αυτό που είχαν εξαρθρώσει στην πρώτη φάση της επιχείρησης που είχε γίνει σε συνεργασία με την Ιντερπόλ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους αποδεικτικά στοιχεία για τα άτομα με τα οποία ερχόταν σε επαφή ο παιδίατρος σε Ελλάδα, Ευρώπη, ακόμα και τις ΗΠΑ, όπου φαίνεται να αντήλλασσε ή ακόμα και να αγόραζε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Τώρα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συντάσσουν συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του νέου υλικού παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του κατηγορουμένου θα ενημερωθούν αρμοδίως τόσο η Ιντερπόλ όσο και το FBI, προκειμένου να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για το κύκλωμα των παιδόφιλων.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ