Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Μεγαλείο ανθρωπιάς

Φιλανθρωπικό gala στο City του Λονδίνου από εφοπλιστές και επιχειρηματίες για Ελληνες ασθενείς.

Ελληνες εφοπλιστές του City, ευαισθητοποιημένοι επιχειρηματίες, φιλάνθρωπες κοσμικές κυρίες, νεαροί γόνοι και περιζήτητες νύφες, ονόματα του old money και της λονδρέζικης αριστοκρατίας, μεταξύ των οποίων οι οικογένειες Χατζηπατέρα, Φαφαλιού, Κουλουκουντή, Τσαβλίρη, Ανδρεάδη, Κατσιάπη, φόρεσαν τα καλά τους και κινητοποιήθηκαν ακόμα μία χρονιά, δίνοντας δυναμικά το «παρών» στο σημαντικότερο φιλανθρωπικό γεγονός που οργανώνεται στο Λονδίνο, λίγες ημέρες πριν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Με σύνθημα «Help us to help others» δόθηκε στο ballroom του ιστορικού ξενοδοχείου «Grosvenor House» της Park Lane ο «The Greek Independence Ball» σε συνεργασία με τον «The Greek Orthodox Charity Organisation», τον πρώτο και μεγαλύτερο φιλανθρωπικό οργανισμό (ιδρύθηκε το 1966 από ευαισθητοποιημένες κυρίες, συζύγους ισχυρών εφοπλιστών της Γηραιάς Αλβιώνας, με σκοπό την ιατρική φροντίδα Ελλήνων και Κύπριων ασθενών που αναζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα νοσοκομεία της Αγγλίας). Πρόκειται για το σωματείο που μεριμνά για την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους τόσο σε οικονομικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο, μέσω των δεκάδων εθελοντών και δωρητών του οι οποίοι το στηρίζουν με πάθος. Σε αυτό έχουν βρει όλα αυτά τα χρόνια στήριξη, αγάπη και ζεστασιά εκατοντάδες συμπατριώτες μας. Ψυχή του οργανισμού είναι η Μαρίκα Λεμού, που μαζί με τις υπόλοιπες κυρίες του διοικητικού συμβουλίου, όπως οι Μαρίνα και Αντζελα Κουλουκουντή, Ανθίππη Λεμού ξενυχτούν στο πλευρό των αρρώστων σαν δεύτερες μανάδες τους. Ακόμα, βοηθούν οικονομικά άπορους φοιτητές που σπουδάζουν με υποτροφία και ελληνόπουλα που ψάχνουν για δουλειά στην Αγγλία, παρέχοντάς τους δωρεάν στέγη.

Η βραδιά όμως στο «Grosvenor House» εκτός από ευαισθησία, διέθετε λάμψη και φινέτσα. Η κεντρική αίθουσα του ιστορικού ξενοδοχείου με τις δεκάδες ροτόντες ήταν μοναδικά διακοσμημένη, με άψογο art de la table και συνθέσεις με κίτρινα και κόκκινα τριαντάφυλλα που έφεραν το άρωμα της ελληνικής άνοιξης στο νεφελώδες Λονδίνο, χαρίζοντας στους διακόσιους πενήντα εκλεκτούς καλεσμένους, που είχαν πληρώσει 130 λίρες το άτομο, μια αξέχαστη εμπειρία ζωής.

Δροσερά κοκτέιλ και Κιρ Ρουαγιάλ είχαν την τιμητική τους στη δεξίωση πριν το επίσημο δείπνο, ενώ η παρουσία του μπάτλερ Paul Craycraft, το μάτι του οποίου σκάναρε τους πάντες και έδινε εντολές για τα πάντα, χάριζε γαλαζοαίματο στιλ στη βραδιά. Επί της υποδοχής ήταν η αντιπρόεδρος του οργανισμού Μαρίνα Κουλουκουντή, καθώς μια ξαφνική αδιαθεσία της προέδρου Μαρίκας Λεμού τής στέρησε τη χαρά να είναι μαζί με τους φίλους της και να τους ευχαριστήσει για τη δυναμική συμμετοχή τους.

Ο χορός ήταν μεγαλοπρεπής, όπως πάντα, αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς χωρίς πρωτόκολλα, πάντα όμως στο πνεύμα του λονδρέζικου savoir vivre. Σύμφωνα με την πρόσκληση, το επίσημο ένδυμα black-tie ήταν προαιρετικό, αλλά οι περισσότεροι gentlemen τίμησαν την εκδήλωση φορώντας τα σμόκιν τους και οι ladies μακριές τουαλέτες, με διακριτικά όμως κοσμήματα – στο πνεύμα της λιτότητας. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και το εκλεκτό μενού, με πρώτο πιάτο σολομό και για κυρίως κρέας με πουρέ και γλυκό σοκολάτα που έμεινε απείραχτο, αφού οι περισσότερες κυρίες -όπως πάντα- έκαναν δίαιτα.

Τα μεσάνυχτα τα φώτα χαμήλωσαν και ο χορός ξεκίνησε μέχρι το πρωί στην πίστα της επιβλητικής αίθουσας με τις μουσικές επιλογές του Λευτέρη Ανδρέου της ομάδας του Ντένη Μουζάκη, μετατρέποντας το καθιστό δείπνο σε χορευτικό πάρτι.

Η λαχειοφόρος αγορά με τα πλούσια δώρα είχε σασπένς, καθώς οι τυχεροί των λαχνών αποθεώνονταν κάθε φορά από τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Εκτός από τις αεικίνητες κυρίες της οργανωτικής επιτροπής, με πρώτη και καλύτερη τη Μιλένα Τσαβλίρη, τα πρόσωπα που έλαμψαν στον χορό ήταν ο γιος της Χρυσάνθης Λαιμού, Δημήτρης Χορν με τη σύζυγό του Μελίνα Μουνδρέα, που φορούσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά φορέματα της βραδιάς και ο Δημήτρης Πορφύριος με την όμορφη σύζυγό του Ναταλία, ο γάμος των οποίων πριν τρία χρόνια αποτέλεσε το κοσμικότερο γεγονός στο Λονδίνο.

Κομψές -όπως πάντα- ήταν οι Μαριάννα Χατζηπατέρα, Μαρία Σκουτέρη, Λιάνα Σκουλάξενου. Τη νέα γενιά, που είχε ιδιαίτερα κέφια και διακρίθηκε με τις επιδόσεις της στον χορό, εκπροσώπησαν επάξια ο γιος και περιζήτητος γαμπρός του εφοπλιστή Ανδρέα  Τσαβλίρη, Αλέξανδρος, ο Αλεξ, η Λάνα και η Βενέτα Κωνσταντίνου, ενώ το Οσκαρ κομψότητας κέρδισε ο γιος της οικογένειας Λυμνιού με μπλε ρουαγιάλ βελούδινο σακάκι και παπιγιόν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤ.: ΛΑΚΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...