Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Γερμανική μπότα στο Κολωνάκι

Συνελήφθη ο Κολλάτος για «απρεπές» πανό απέναντι από την πρεσβεία της επικυριάρχου.

Μια γερμανική μπότα, η οποία πατώντας την Ελλάδα την πνίγει στο αίμα, στάθηκε χθες η αιτία για να συλληφθεί από τις διωκτικές αρχές ο γνωστός κινηματογραφικός-θεατρικός σκηνοθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Κολλάτος. Η συμβολική σημαία υψώθηκε στην ταράτσα του σπιτιού του σκηνοθέτη, το οποίο βρίσκεται στο Κολωνάκι, ακριβώς απέναντι από τη γερμανική πρεσβεία, με αποτέλεσμα να ηχήσει συναγερμός και να ξεκινήσει η επιχείρηση σύλληψής του «προς γνώσιν και συμμόρφωσιν». Ολόκληρη αστυνομική δύναμη κινητοποιήθηκε για μια σημαία, προκαλώντας αναστάτωση στο πιο in κομμάτι της Αθήνας, σε μια περιπετειώδη επιχείρηση που ξεκίνησε γύρω στις 12.00 το μεσημέρι. Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Κολλάτος είχε ανέβει στην ταράτσα της διώροφης μονοκατοικίας του που βρίσκεται στην οδό Λουκιανού 8Α και είχε κρεμάσει τη μεγάλη σημαία που -σε φόντο γαλανόλευκο- απεικονίζει μια γερμανική μπότα, η οποία αφήνει αποτύπωμα από αίμα, ενώ ευδιάκριτα είναι δύο ακόμη σύμβολα, ο αγκυλωτός σταυρός και η Ακρόπολη. Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά ώσπου να εμφανιστούν στη Λουκιανού άνδρες της Ασφάλειας, προκειμένου να τον συλλάβουν, με την κατηγορία της παραποίησης κι εξύβρισης εθνικού συμβόλου.

Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα, όμως εκείνος αρνήθηκε περιμένοντας τον εισαγγελέα. Εκείνη ακριβώς τη χρονική στιγμή η «Espresso» επικοινώνησε μαζί του για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει. «Εχουν έρθει καμιά δεκαριά αστυνομικοί και θέλουν να με συλλάβουν για τη σημαία που κρέμασα. Εχουν μπλοκάρει τον δρόμο. Τους είπα λοιπόν ότι από τη στιγμή που δεν έχουν κανένα επίσημο έγγραφο μαζί τους, δεν θα τους επιτρέψω να μπουν στο σπίτι μου. Ετσι είναι από κάτω και περιμένουν να έρθει ο εισαγγελέας. Ας έρθει λοιπόν, τον περιμένω!» σημείωσε φανερά εκνευρισμένος και πρόσθεσε: «Απέναντι από το σπίτι μου είναι η γερμανική πρεσβεία και όπως έμαθα, οι Γερμανοί θίχτηκαν από τη σημαία μου και κάλεσαν τις Αρχές. Διαμαρτυρήθηκαν, βλέπετε, γιατί δεν τους αρέσει η αλήθεια… Για ό,τι περνάει η χώρα μας, η οικονομία μας, ο κόσμος που δεν έχει να φάει, φταίνε οι ναζί. Τι άλλο θέλουν; Μας έχουν πιει το αίμα! Η σημαία μου απεικονίζει την πραγματικότητα. Γιατί λοιπόν θίχτηκαν; Γιατί είναι υποκριτές! Η Γερμανία έχει καταλάβει την Ελλάδα. Οι παππούδες και οι πατεράδες μας πολέμησαν ενάντια στους Γερμανούς και τώρα οι Γερμανοί ξανάρχονται και αγοράζουν την Ελλάδα σε εξευτελιστικές τιμές, απολύουν κόσμο. Μας έχουν πατήσει…»

Λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ η επικοινωνία της «Εspresso» με τον σκηνοθέτη ήταν διαρκής, ο ίδιος μας κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί δεν άφησαν τον ανήλικο γιο του να μπει στο σπίτι του: «Μπλόκαραν το παιδί μου που γυρνούσε από το σχολείο. Τελικά ανέβηκε πάνω και αυτή τη στιγμή κλαίει. Τρόμαξε τόσο πολύ, που κλαίει. Αλλά δεν θα τους κάνω τη χάρη… Δεν θα βγάλω τη σημαία! Θα μείνει εκεί για όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες για να τη βλέπουν οι ναζί. Να ξέρουν ότι δεν είμαστε μ…» τόνισε. Η σύλληψη του σκηνοθέτη έγινε τελικά στις 3.00 το μεσημέρι, όταν με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του και να τον συλλάβουν. Ο ίδιος τους ακολούθησε χωρίς να φέρει καμία αντίσταση και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος. Την ίδια στιγμή, αστυνομικός ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού για να κατεβάσει τη σημαία, για την οποία χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση. «Με έχουν φέρει στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και κατηγορούμαι για παραποίηση και εξύβριση εθνικού συμβόλου. Περιμένω. Αντε, να τελειώνουμε επιτέλους. Τον πιάσανε τον… κακοποιό» είπε στην «Espresso» o Δημήτρης Κολλάτος και κατέληξε: «Το μόνο που με ανησυχεί είναι πως το παιδί μου, ο Δημητράκης, έμεινε μόνος του στο σπίτι και τρομαγμένος. Αλλά τι τους νοιάζει όλους αυτούς… Η σημαία έχει μεγαλύτερη σημασία. Ελπίζω να καταλάβουν σύντομα το λάθος τους και να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου». Εναντίον του σκηνοθέτη σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ορισθεί δικάσιμος.

Υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει με… εκπλήξεις

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Κολλάτος θέλησε να κάνει αισθητή τη διαμαρτυρία του στους αξιωματούχους της γερμανικής πρεσβείας. Τον Οκτώβριο του 2011 εγκαινίασε -με εξαιρετική τότε επιτυχία- μια νέα μορφή πολιτικής παρέμβασης, δημιουργώντας την Ενωση Πολιτών Πόρτα-Πόρτα. Μέλη της τοιχοκόλλησαν έξω από τη γερμανική πρεσβεία αφίσα στην οποία απεικονιζόταν ο Αδόλφος Χίτλερ να αγκαλιάζει την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Η αφίσα μάλιστα σχολιάστηκε έντονα από τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος εξαπέλυε ευθείες βολές στους Ελληνες για τον «εμφανή ρατσισμό» τους εναντίον των Γερμανών.

Ο γνωστός σκηνοθέτης ωστόσο δεν πτοήθηκε και οργάνωσε έξω από τη γερμανική πρεσβεία συγκέντρωση κατά της επιβολής νέων μέτρων λιτότητας, ενώ έστησε κι ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο με ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς που σατίριζαν γερμανικά ιστορικά γεγονότα. Το δρώμενο ξεκίνησε με τον Γερμανό στρατιώτη που σκότωσε τη χήρα από το Δίστομο, τον μικρό γιο της και τον ιερέα. Ο κόσμος συγκινήθηκε, θύμωσε και φώναξε: «Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα» και «Η Ελλάδα δεν πεθαίνει». Η παράσταση τελείωσε με το κάψιμο της ναζιστικής σημαίας και τον «γαμήλιο χορό» της Μέρκελ με τον Χίτλερ.

Κι αυτό το περιστατικό βέβαια δεν ξέφυγε της προσοχής Γερμανών δημοσιογράφων που σε δημοσιεύματα μιλούσαν για «τρέλα μίσους από τους Ελληνες» γράφοντας «την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα και ετοιμάζεται να της δώσει δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων φεύγει από… τη Γερμανία, οι Ελληνες μας κοροϊδεύουν». Μάλιστα υπογράμμιζαν τότε ότι το ευχαριστώ των Ελλήνων είναι οι χυδαίες βρισιές και οι προσβολές. Χθες πάντως ο Δημήτρης Κολλάτος υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει σύντομα δριμύτερος και με άλλες «εκπλήξεις» που ήδη ετοιμάζει στους Γερμανούς…

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...