Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

32 σφαίρες χαράματα στην Πάτρα

Οι δράστες γάζωσαν τα (δύο) θύματα τους και επέστρεψαν για να τους δώσουν την χαριστική βολή!

5sa54d8e3 0Ερευνες προς κάθε κατεύθυνση έχει ξεκινήσει η αστυνομία για τη μαφιόζικη εκτέλεση δύο ανδρών στην είσοδο γνωστού νυχτερινού κέντρου της Πάτρας, που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την πόλη. Δύο δράστες με μαύρα μπουφάν και άσπρα κράνη σταμάτησαν με τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν έξω από την είσοδο του κλαμπ «Μπιζού» στην οδό Σαχτούρη -στην «καρδιά» της Πάτρας- και με υποπολυβόλο τύπου Scorpion ή Uzi «γάζωσαν» τον 32χρονο μποξέρ Κώστα Φράγκο και τον 35χρονο αθλητή του χάντμπολ και πυγμάχο Βασίλη Σινιούρη, ενώ τραυμάτισαν και έναν 42χρονο, εκ των ιδιοκτητών του μαγαζιού. Τα σενάρια που εξετάζονται και για τα οποία μιλούν όλοι οι κάτοικοι της πόλης κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ακόμα και για πληρωμένους δολοφόνους από την Αθήνα, ενώ άλλα για έναν ανηλεή «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στη νύχτα της αχαϊκής πόλης.

Το μακελειό έγινε στις 3.21 χθες τα ξημερώματα. Μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στην οποία επιβαίνουν δύο άτομα ανεβαίνει ανάποδα την οδό Σαχτούρη όπου βρίσκεται το κλαμπ. Φτάνοντας έξω από την είσοδο και συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο όπου βρίσκονται και συζητούν οι τρεις άνδρες, ο οδηγός πατάει φρένο και ο συνεπιβάτης βγάζει το υποπολυβόλο και στη συνέχεια το πιστόλι και πυροβολεί -όπως υπολογίζεται- τριάντα δύο φορές προς το μέρος τους. Μετά το χτύπημα, οι αδίστακτοι δράστες αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και φεύγουν. Ομως, ο συνοδηγός γυρίζει να κοιτάξει πίσω του και βλέπει τον 32χρονο πορτιέρη του «Μπιζού», τον Κώστα Φράγκο, να έχει σηκωθεί και να προσπαθεί όπως μπορεί να κατευθυνθεί προς το υπαίθριο πάρκινγκ που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών του μαγαζιού. Δίχως να χάσει χρόνο το λέει στον οδηγό και συνεργό του και επιστρέφουν -αυτή τη φορά σε κανονική πορεία- για να πυροβολήσουν στον λαιμό τον Φράγκο, ο οποίος έχει φτάσει κοντά στην είσοδο του χώρου στάθμευσης. Δεν φεύγουν, αλλά προχωρούν και σταματούν πάνω από το πτώμα του Σινιούρη ρίχνοντάς του τη χαριστική βολή, για να χαθούν αμέσως στα στενά της πόλης.

5sa54d8e4 0Οι απανωτοί πυροβολισμοί προκαλούν τον απόλυτο πανικό, αφού το κλαμπ είναι κατάμεστο από κόσμο που δεν ξέρει πώς να αντιδράσει (να βγει έξω ή να παραμείνει μέσα στον χώρο). Οι δυνατοί κρότοι σηκώνουν έντρομους από τα κρεβάτια τους τους περιοίκους που βγαίνουν στους δρόμους και τα μπαλκόνια τους για να δουν τι έχει συμβεί. Ο Σινιούρης σκοτώνεται ακαριαία από τα πυρά των δραστών, ενώ ο Φράγκος που έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στον λαιμό και στο στήθος μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Λίγες ώρες αργότερα -και συγκεκριμένα στις 12.30 χθες το μεσημέρι- ο 32χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή.

Το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών που φτάνει στον τόπο της εκτέλεσης περισυλλέγει είκοσι τρεις κάλυκες των 9 mm, που προέρχονται από οπλοπολυβόλο και πιστόλι. Οι κάλυκες καθώς και όσα άλλα στοιχεία έχουν συλλέξει μέχρι τώρα οι αστυνομικοί από το σημείο της διπλής δολοφονίας βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραστών.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


5sa54d8e2 0Ξεσκονίζουν το βίντεο που κατέγραψε το μακελειό

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι ειδικοί της αστυνομίας στην Πάτρα το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους και το οποίο αποτυπώνει σε διάρκεια τριών λεπτών καρέ-καρέ το σκηνικό της εκτέλεσης. Το βίντεο, που κατέγραψε κύκλωμα παρακολούθησης καταστήματος το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης, εκτιμάται ότι θα δώσει αξιοποιήσιμα στοιχεία στους αστυνομικούς, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στις καταθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η κατάθεση του 42χρονου που έχει τραυματιστεί ελαφρά όσο και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων μπορούν να βοηθήσουν στην επιχείρηση των αστυνομικών να συμπληρώσουν το παζλ.

Από την άλλη, η αστυνομία έχει ρίξει το βάρος στον εντοπισμό των δραστών και μέσα από ήδη γνωστούς κακοποιούς, αφού όπως τονίζεται οι εκτελεστές έδρασαν ως επαγγελματίες του είδους, χτυπώντας στοχευμένα και με σκοπό να φέρουν εις πέρας το έργο τους. Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα τα θύματα να αναμειγνύονταν σε υποθέσεις της νύχτας, ενώ ως επικρατέστερο σενάριο φέρεται εκείνο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι άλλες πιθανότητες.

Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές και εξετάζουν σε βάθος, είναι η περίπτωση να πρόκειται για την εμφάνιση μιας νέας ομάδας «νονών» της νύχτας, η οποία με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να εδραιώσει τη «θέση» της στη νυχτερινή ζωή της πόλης και να πάρει το «μερίδιό» της.


5sa54d8e6 0Σοκ για την αθλητική οικογένεια της πόλης

Ο 35χρονος Βασίλης Σινιούρης που σκοτώθηκε ακαριαία από τα πυρά των εκτελεστών ήταν παίκτης στην ανδρική ομάδα Χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Αλέξανδρο. Τα δύο αδέλφια ήταν λάτρεις του αθλητισμού και εκτός από το χάντμπολ είχαν ασχοληθεί και με την πυγμαχία. Ολοι όσοι τους γνώριζαν κάνουν λόγο για δύο ιδιαίτερα αγαπητούς αθλητές, που ποτέ δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές και γι’ αυτό πιθανολογούν πως ο εκτελεστής στο πρόσωπό του Βασίλη Σινιούρη μπορεί να αναγνώρισε άλλο άτομο για το οποίο είχε λάβει εντολή εκτέλεσης, δηλαδή συμβολαίου θανάτου. Κι αυτό γιατί ο άτυχος 35χρονος στεκόταν με την πλάτη προς τον δρόμο, σε αντίθεση με τον 32χρονο που το πρόσωπό του κοιτούσε προς τον δρόμο και φαινόντουσαν καθαρά τα χαρακτηριστικά του.

Η αθλητική οικογένεια της Πάτρας έχει υποστεί διπλό σοκ, αφού και ο 32χρονος Κώστας Φράγκος ήταν αθλητής. Αγωνιζόταν στην πυγμαχία και επρόκειτο να κατέβει σε αγώνες πυγμαχίας Β’ κατηγορίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο 32χρονος, όπως και ο αδερφός του Αλέξης (που θα συμμετείχε σήμερα στο πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας) αγωνιζόταν στην ομάδα της Πυγμής. Και τα δύο αδέρφια είχαν αθλητική παράδοση εδώ και πολλά χρόνια, καθώς ασχολούνταν συστηματικά με την πυγμαχία και είχαν διακριθεί.


Οι ομοιότητες με τον φόνο του μποξέρ Ανδρέα Παΐζη

Κοινά στοιχεία με την εκτέλεση του πυγμάχου Ανδρέα Παΐζη πριν από ακριβώς οχτώ χρόνια έχει το διπλό μαφιόζικο χτύπημα στην οδό Σαχτούρη. Ηταν 14 Απριλίου του 2005 όταν ο 38χρονος δέχτηκε δεκατρείς σφαίρες από υποπολυβόλο στην οδό Τριών Ναυάρχων, έξω από τη χαρτοπαικτική λέσχη του στο κέντρο της Πάτρας. Οι οκτώ από τις σφαίρες τον είχαν βρει στο κεφάλι. Ο άνδρας λίγο πριν τη δολοφονία του είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα για να πάει στη λέσχη του. Το μοιραίο πρωινό βγήκε από το σπίτι του (κάτι που σπάνια έκανε με το φως της ημέρας) και κατευθύνθηκε προς τη λέσχη του, λέγοντας μάλιστα στη σύζυγό του να τον περιμένει για φαγητό. Οταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο ένας άνδρας που φορούσε περούκα τον πλησίασε προτάσσοντάς του το όπλο (ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion) κάνοντας τον Παΐζη να αντιδράσει: «Τι είναι αυτό, ρε;» του είπε και ο εκτελεστής του απάντησε αδειάζοντάς του το όπλο.

Ο Παΐζης από τα 18 του χρόνια έγινε πρωταθλητής, και μάλιστα Βαλκανιονίκης. Σύντομα, όμως, τον κέρδισε ο κόσμος της νύχτας και από το 1992 και έπειτα με ομάδα μπράβων άνοιξε τον κύκλο της παροχής προστασίας αρχικά σε νυχτερινά κέντρα και κατόπιν σε λέσχες και μπαρ. Οπως λεγόταν τότε, το ποσό που εισέπραττε τον μήνα άγγιζε τα 12 εκατομμύρια δραχμές!

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...