Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Ακης και Βίκυ

«Είμαι αθώος. Αποφυλακίστε τη Σταμάτη. Εξαιτίας μου βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα» δήλωσε ο Τσοχατζόπουλος.

47j42ko955dΜοίραζαν αγκαλιές και φιλιά!
Αγέρωχος στο δικαστήριο ο Ακης, «τσαλακωμένη» εμφανίστηκε η Βίκυ Σταμάτη

Τα φώτα στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Αρείου Πάγου άναψαν χθες το πρωί για να υποδεχτούν το άλλοτε λαμπερό ζευγάρι της χώρας, τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, με τις πρώτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν κατά την είσοδό τους να θυμίζουν περισσότερο γκαλά παρά δικαστήριο.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να εμψυχώσουν ή να αποδοκιμάσουν τους κατηγορουμένους κατά την πρώτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσής τους. Δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο περίμεναν με αγωνία να δουν αν η φυλακή κατάφερε να τους αλλάξει, να πάρει από πάνω τους την αίγλη και τη χλιδή, στην οποία ήταν μαθημένοι να ζουν. Και το ζευγάρι δεν τους απογοήτευσε. Η πρώτη ημέρα της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε τα πάντα: περιέργεια, αγωνία, lifestyle, ένταση, συγκίνηση και κάτι από… δεξίωση.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη μπαίνουν σοβαροί και πιασμένοι χέρι-χέρι στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο. Ομως τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η σύζυγός του βλέποντας τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλάζουν αμέσως έκφραση… Πλατιά χαμόγελα διαγράφονται στο πρόσωπό τους. Θυμούνται τις παλιές, καλές εποχές, τότε που πήγαιναν καλεσμένοι σε κοινωνικές συγκεντρώσεις και δεξιώσεις, και αρχίζουν τις αγκαλιές, τα φιλιά, τις ευχαριστίες. Οσοι τους παρακολουθούν νομίζουν ότι έχουν απέναντί τους τους οικοδεσπότες μιας λαμπερής εκδήλωσης, που φροντίζουν να χαιρετήσουν και να καλωσορίσουν τους υψηλούς προσκεκλημένους. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αφού συνομιλεί με γνωστούς και αγνώστους, με αγέρωχο πάντα ύφος, χαιρετά έναν-έναν δικηγόρους και δημοσιογράφους λέγοντάς τους: «Εγώ είμαι καλά, εσείς;» Και προσθέτει πάντα χαμογελώντας: «Θα δώσω μάχη μέχρι τέλους». Στη συνέχεια σπεύδει να συνομιλήσει με το «δεξί του χέρι», τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννη Σμπώκο, ενώ αγκαλιάζει και φιλά την πρώην λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Την ίδια στάση, αλλά με πιο συγκρατημένα χαμόγελα, κρατά και η Βίκυ Σταμάτη, που σπεύδει να μοιράσει φιλιά στους «δικούς» της ανθρώπους. Αποστάσεις κρατούν και οι δύο από τον ξάδερφο και επί σειρά ετών στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου Νίκο Ζήγρα. Φυσικό, αφού ήταν ο άνθρωπος που με την πολύωρη απολογία του επιβεβαίωσε τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι δικαστικές αρχές. 

Ευδιάθετος και με πλατύ χαμόγελο μπαίνει στη δικαστική αίθουσα και ο «Σάχης της Κατερίνης» Γιώργος Σαχπατζίδης, ειδικά μετά τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος τον πλησίασε και τον αγκάλιασε. Νωρίτερα, στις 8.55 το πρωί, η κλούβα που μετέφερε τους κατηγορουμένους από τον Κορυδαλλό έφτανε στο εφετείο. Πρώτος κατέβηκε φορώντας χειροπέδες ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρατώντας φακέλους περίμενε υπομονετικά τη σύζυγό του να κατέβει κι εκείνη. Κοιτάχτηκαν για μερικά δευτερόλεπτα και πιάστηκαν χέρι-χέρι για να μπουν στην αίθουσα, ενώ οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο φώναζαν στον πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα του ΠΑΣΟΚ «κλέφτη» και «απατεώνα».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ – ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ


652f55d73d5«Είμαι αθώος, αποφυλακίστε τη Βίκυ!»

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Ακης το κατηγορητήριο – Απούσες την πρώτη μέρα της δίκης η πρώην σύζυγός του και η κόρη του

Στις λέξεις «είμαι αθώος, αποφυλακίστε τη Βίκυ!» κρύβεται η ουσία των δηλώσεων του Ακη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του δικαστηρίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θεωρεί άδικη, παράνομη και καταχρηστική τη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης προς το πρόσωπό του. Σε διαδικαστικά και… χωροταξικά ζητήματα αναλώθηκε η πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος από τις «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων, που καθίζει στο εδώλιο του κατηγορουμένου συνολικά δεκαεννέα άτομα. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, ωστόσο εξήντα λεπτά αργότερα η έδρα διέκοψε τις εργασίες της για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Αιτία, ο «στρατός» των δικηγόρων που παρέστη για την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Περισσότεροι από πενήντα δικηγόροι στριμώχτηκαν χθες ο ένας δίπλα στον άλλον, δημιουργώντας το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεξαχθεί σωστά η δίκη και ο πρόεδρος να αναγκαστεί να διακόψει τη συνεδρίαση. Τελικά βρέθηκαν τα απαραίτητα καθίσματα και όλοι οι εμπλεκόμενοι πήραν θέση για να αρχίσει και πάλι η διαδικασία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της έδρας Χρήστος Κατσιάνης εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορουμένων, για να διαπιστωθεί ότι απουσίαζαν η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπεράκτια εταιρεία Morelia Οράτιος Μελάς, ο εμπλεκόμενος στην υπεράκτια Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, καθώς και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης. Το «μυστήριο» για την απουσία της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχαζόπουλου αλλά και της κόρης του πρώην υπουργού έλυσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο συνήγορός τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο λόγος που δεν παρέστησαν στη δίκη οι δύο κατηγορούμενες είναι η άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Μετά την εκφώνηση και των ονομάτων των μαρτύρων κατηγορητηρίου, που είναι δεκαοκτώ, τον λόγο πήραν οι συνήγοροι του Δημοσίου που παρίστανται ως πολιτική αγωγή στη δίκη, ζητώντας χρηματική αποζημίωση. Οπως δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων στο δικαστήριο, το Δημόσιο παρίσταται στη δίκη διεκδικώντας για ηθική βλάβη που υπέστη ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ από κάθε κατηγορούμενο. Τόνισε επίσης ότι το βασικό αδίκημα για το οποίο παρίσταται είναι αυτό της παθητικής δωροδοκίας, καθώς η κρινόμενη υπόθεση σχετίζεται με «παράνομες αμοιβές» από προμήθειες του ελληνικού Δημοσίου. Από την πλευρά της, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβήτησε τη δυνατότητα του Δημοσίου να παρασταθεί, κάνοντας λόγο για «νομική αβασιμότητα», καθώς δεν προκύπτει άμεση ζημιά και σημείωσε ότι από τη στιγμή που το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, δεν μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να ζητεί χρήματα από τους κατηγορουμένους. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.

652d84g87Να σημειωθεί πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος πρότεινε ως μάρτυρες υπεράσπισης τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων περιόδων, καθώς και τρεις πρώην αρχηγούς ΓΕΕΘΑ. Ο πρόεδρος εκφώνησε τα ονόματα των Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου, Βάσως Παπανδρέου, Κώστα Λαλιώτη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Θεόδωρου Πάγκαλου, Αλέκου Παπαδόπουλου, Γιώργου Ρωμαίου, Αθανάσιου Τζογάνη, Μανούσου Παραγιουδάκη και Νίκου Κρυονερίτη, ως προτεινόμενους μάρτυρες από τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην υπουργό. Ωστόσο, όλοι οι μάρτυρες ήταν απόντες.

Σημαντική στιγμή στη δίκη ήταν όταν το δικαστήριο έδωσε τον λόγο στον βασικό κατηγορούμενο Ακη Τσοχατζόπουλο. «Αρνούμαι κατηγορηματικά και απόλυτα το κατηγορητήριο σε βάρος μου, με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μια παράνομη εγκληματική οργάνωση, μια συμμορία, που έχει σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και ότι δήθεν πίσω από αυτήν κρύβεται ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας, που επί έξι χρόνια κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη χώρα» ήταν η δήλωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ενώπιον του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη, παράνομη και καταχρηστική» τη συμπεριφορά εναντίον του, αλλά και εναντίον της κόρης και της γυναίκας του. Τέλος, ζήτησε την αποφυλάκιση της συζύγου του που, όπως είπε, βρίσκεται εξαιτίας του στη φυλακή. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δήλωσαν και αυτοί ότι αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους, ενώ ο εξάδελφος κι επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δηλώνω την ενοχή μου για όσα έχω ομολογήσει κατά την απολογία μου στον ανακριτή. Ζητάω συγγνώμη, κατανόηση και επιείκεια». Το δικαστήριο διέκοψε για τις 8 Μαΐου.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ


Ψύχραιμος, ευδιάθετος και πάντα στην τρίχα ο πρώην υπουργός

Αγέρωχος, ευδιάθετος, στητός και ιδιαίτερα ψύχραιμος εμφανίστηκε χθες το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Φορώντας μπλε κοστούμι με λεπτές ρίγες, γαλάζιο πουκάμισο και μπλε γραβάτα, ο πρώην υπουργός δεν είχε καμία απόκλιση από τη γνωστή εικόνα του καλοντυμένου μπον βιβέρ που πλασάρει εδώ και δεκαετίες. Σε αντίθεση με τη σύζυγό του που εμφανίστηκε εντελώς αλλαγμένη. Με σκυφτό το κεφάλι, βλέμμα συντετριμμένο και τα μαλλιά μαζεμένα, η Βίκυ Σταμάτη έδειχνε καταβεβλημένη και με την πρώτη ματιά αμακιγιάριστη, αν και στην πραγματικότητα η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου είχε το απόλυτα επιτυχημένο φυσικό nude μακιγιάζ. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που όλη η Ελλάδα, αλλά και τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία έβλεπαν τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου με πρόσωπο τόσο χλομό και κουρασμένο. Τα πανάκριβα σύνολα έδωσαν τη θέση τους σε ένα απλό μαύρο κοστούμι με δερμάτινες λεπτομέρειες στον γιακά, ενώ η ίδια επέλεξε να αφήσει στην άκρη τις τσάντες με τα logo και εμφανίστηκε κρατώντας στα χέρια έναν μπλε φάκελο. Φορούσε απλές μαύρες μπαλαρίνες, ενώ τα μαλλιά της, για τα οποία δαπανούσε χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα προκειμένου να είναι πάντα καλοχτενισμένη, τα είχε πιασμένα κοτσίδα.

Εγκατέλειψε στα μισά η Σταμάτη

Μάταια μετά τη διακοπή της δίκης οι δημοσιογράφοι και οι παριστάμενοι στη δικαστική αίθουσα έψαχναν τη Βίκυ Σταμάτη στο εδώλιο των κατηγορουμένων. Η συνεδρίαση, που διεκόπη για να βρεθούν… καρέκλες για τους υπεράριθμους δικηγόρους, συνεχίστηκε χωρίς τη σύζυγο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, η οποία παρά την αρχικά καλή της διάθεση και τους θερμούς εναγκαλισμούς με κάποιους από τους συγκατηγορουμένους της, επικαλέστηκε αδιαθεσία και δεν παρέστη στη συνέχεια της δίκης. Αργότερα, η Βίκυ Σταμάτη, διά του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι το μόνο που έκανε ήταν ότι παντρεύτηκε τον επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό. Τόνισε ακόμη ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της και ότι έχει δει δύο φορές -σε κοινωνικό επίπεδο- τον Νίκο Ζήγρα.

Το γκράφιτι που κάνει θραύση

Θραύση έχει κάνει στο Διαδίκτυο το γκράφιτι για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, που απεικονίζει τον πρώην υπουργό και περιγράφει με λίγες λέξεις τη διαδρομή του: «Αρεοπαγίτου – Κορυδαλλός δυο ζεμπεκιές δρόμος» σημειώνει εύστοχα ο «δημιουργός», ενθουσιάζοντας τους χρήστες του Ιντερνετ που αναπαράγουν και κοινοποιούν στα προφίλ τους στο Facebook αλλά και στις σελίδες τους στο Twitter με επιμονή το επιτυχημένο γκράφιτι.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...